typhoon031 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2004 Εδώ και ένα μήνα περίπου, ο υπολογιστής μου στα καλά καθούμενα κολλάει ενώ ταυτόχρονα ακούγεται το χαρακτηριστικό "κλικ" που προέρχεται από τον σκληρό δίσκο όταν αυτός "παρκάρει". Αφού κάνω reset, το σύστημα κολλάει ξανά (πάντα ακούω αυτό το "κλικ" την ίδια στιγμή) συνήθως την ώρα που δείχνει το logo των windows κατά την εκκίνηση, ή ακόμα και πιο πριν, αμέσως μόλις περάσει το memory test και την ανίχνευση των δίσκων. Δεν είναι κάτι που το κάνει συνέχεια, μπορεί να περάσουν 4-5 μέρες και να λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Μπορεί ακόμα να κολλήσει αφού το έχω δουλέψει αρκετές ώρες ή και αντίθετα όταν το ανοίγω μετά από 1-2 μέρες που το έχω κλειστό. Παρατήρησα ότι αν βγάλω τα καλώδια του ρεύματος από τους δίσκους (έχω 2) και τα ξανατοποθετήσω στη θέση τους, ο υπολογιστής ανοίγει και λειτουργεί κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχει κανείς καμμιά ιδέα για το τι μπορει να συμβαίνει; :roll:
Highlander Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2004 Ξέρεις ποιός είναι ο δίσκος που κάνει το πρόβλημα; Αν ναι αποσύνδεσέ τον και δοκίμασε να δεις την συμπεριφορά του συστήματος. Μήπως κάποιος από τους δίσκους είναι IBM ???
typhoon031 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2004 Ο ένας είναι Maxtor και ο άλλος Western digital. Δεν είναι εύκολο πάντως να αποσυνδέσω τον ένα δίσκο, έχω πολλά δεδομένα και πρόβλημα χώρου. Επίσης, δεν είμαι σίγουρος ότι το πρόβλημα είναι κάποιος από τους δίσκους. Παλιότερα το DVD-ROM παρουσίαζε κι αυτό πρόβλημα και δεν διάβαζε μερικές φορές κανένα δισκάκι. Το πρόβλημα λυνόταν επίσης με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με αποσύνδεση και επανασύνδεση του καλωδίου του ρεύματος. (Γι'αυτό και βρήκα αυτή τη "λύση" και με τους δίσκους) Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει κάτι με το ρεύμα, αλλά τι;
doc1000 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Τροφοδοτικό καλό έχεις? επώνυμη motherboard?
EPa Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Έχω δύο Western Digital 40άρηδες ίδιους με διαφορά μερικών μηνών, και βρήκα ποιος είναι αφήνοντας έναν κάθε φορά. Motherboard και τροφοδοτικό είναι επώνυμα, αλλά έτσι κι αλλιώς δε φταίνε αυτά αφού ο άλλος δίσκος (πανομοιότυπος, μερικούς μήνες παλαιότερος, ναι ο νεότερος! έχει το πρόβλημα) δουλεύει μια χαρά. Απλά πιστεύω ότι τα παίζει ο δίσκος και πρέπει να είμαι στην τσίλια για αλλαγή.
Michalakhs Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 dokimaste trofodotiko kalytero kai dynatotero...
Highlander Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Οι εταιρίες των δίσκων, έχουν διαγνωστικά προγράμματα. Σε έναν Maxtor που είχα δεν έβλεπα το παραμικρό πρόβλημα. Τα διαγνωστικά όμως το έδειξαν.
StavrosD Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Τα επίσημα προγράμματα των εταιριών για να ελέγξεις αν έχει πρόβλημα ο δίσκος μπορείς να τα κατεβάσεις από εδώ: Western digital: http://support.wdc.com/download/index.asp#dlgtools (Data Lifeguard Diagnostics - DLGDIAG for Windows) Maxtor: http://www.maxtor.com/portal/site/Maxtor/?epi_menuItemID=3c67e325e0a6b1f6294198b091346068&epi_menuID=976d37cd478c5826433f226075b46068&epi_baseMenuID=976d37cd478c5826433f226075b46068&channelpath=/en_us/Support/Software%20Downloads/ATA%20Hard%20Drives&downloadID=22 Για να δουν τον δίσκο σου, δεν πρέπει να τον συνδέσεις πάνω σε Raid controller
typhoon031 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Τα κατεβάζω τώρα για να τα δοκιμάσω...
antonis4 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 eixa kai ego to idio problhma kai telika htan to trofodotiko. kapoio kalodiaki den ekane kalh epafh me apotelesma na apenergopoieitai o diskos kai na krasarei to pc. allaxa trofodotiko kai hremhsa!
typhoon031 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2004 Τα διαγνωστικά προγράμματα πάντως έβγαλαν τους δίσκους καθαρούς, οπότε μάλλον προς το τροφοδοτικό πάει η δουλεια... Να υπήρχε και κάποιο πρόγραμμα που ελέγχει και το τροφοδοτικό... :roll:
jeankoyg Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2004 Δοκίμασε να τους συνδέσεις σε διαφορετικά καλώδια (molex) του τροφοδοτικού και αν είναι δυνατόν ο κάθε δίσκος σε δικό του αποκλειστικό καλώδιο.
Paladin-}LoA{- Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2004 Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι το τροφοδιτικό. Είχα ένα 400άρι και πάθαινα ότι πάθαινες εσύ και με το σκληρό αλλά και με το αντιγραφικό μου... Μετά έβαλα ένα 550άρι (480 true output) και ησύχασα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.