doc1000 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2004 Παιδιά θέλω στο νέο μου σπίτι να φτιάξω ένα ενσύρματο δικτυάκι μεταξύ 2 δωματίων ώστε να μπορώ να συνδέω 2-3 υπολογιστές με dsl σύνδεση. Διάβασα προηγούμενα posts σχετικά με γραμμές δικτύων σε κατοικίες αλλά δεν έβγαλα πολλά συμπεράσματα... Επειδή πρέπει να ξέρω τί να ζητήσω απ' τον ηλεκτρολόγο μου, θέλω να μου πείτε πώς μπορεί να γίνει ώστε τα καλώδια να περνάνε μέσα απ' τον τοίχο και να συνδέεται ο υπολογιστής στην πρίζα data. Δεν μ' ενδιαφέρει λύση ασύρματου δικτύου. Διάβασα ότι μπορεί παράλληλα με τη γραμμή του τηλεφώνου να περάσει και μια γραμμή data (άλλος έλεγε με UTP καλώδιο, άλλος ftp :roll: ) Επίσης διάβσα ότι δεν πρέπει να περνάει δίπλα απ' τη γραμμή ρεύματος για να μην έχει παρεμβολές. Άρα καλύτερα και μονωμένο ftp καλώδιο έτσι? Αφού γίνει η κοινή αυτή γραμμή αυτή στον τοίχο μετά θα γίνεται συνδέοντας το dsl router να έχουν dsl και τα PC στα άλλα δωμάτια? (*) Επίσης δεν έχω καταλάβει τί είναι ακριβώς το router/switch και πως πρέπει να τα συνδεσω στο δικτυάκι που θέλω να φτιάξω ... :oops: Οποιαδήποτε βοήθεια ευπροσδεκτη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Highlander Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2004 Καλό θα είναι να περάσεις ένα καλώδιο UTP για την κάθε πρίζα τηλεφώνου και ένα καλωδιο UTP ή FTP (σε σπίτι δεν έχει τόση σημασία) για την κάθε πρίζα Data. Όλα τα καλώδια από τις πρίζες θα πρέπει να καταλήγουν σε ένα σημείο (στην αποθήκη συνήθως). Για τις παρεμβολές ναι μεν έχεις δίκιο αλλά στα σπίτια είναι ελάχιστες σε σχέση με επιχειρήσεις. Για τα τηλέφωνα, εκεί που θα καταλήξουν τα καλώδια μπορείς να κάνεις τις ενώσεις για να έχουν όλα την ίδια γραμμή ή να βάλεις ένα τηλεφωνικό κέντρο που κατά τη γνώμη μου είναι πλέον απαραίτητο και πάρα πολύ χρήσιμο. Ένα ISDN τηλεφωνικό κέντρο δεν ξεπερνά τα 600 euro. (πάντα για κάτι της προκοπής). Για το δίκτυο εκεί που θα καταλήξουν τα καλώδια θα μπούν βύσματα RJ45 με σκοπό να συνδεθούν όλα αυτά σε ένα ADSL Router. Με το switch απλά δημιουργείς ένα δίκτυο στο οποία όλα τα PC μπορούν να έχουν πρόσβαση το στο άλλο. Με το router κάνεις ακριβώς το ίδιο με τη διαφορά ότι έχεις επιπλέον και gateway δηλαδή πρόσβαση στο Internet. Αν κάτι δεν το κατάλαβες πες, μου γιατί τα εξηγώ λίγο "μπακάλικα".... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doc1000 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου Highlander! Ήσουν κατατοπιστικότατος! Εκείνο που δεν κατάλαβα τόσο είναι : 1) γιατί πχ το δίκτυο πρέπει να καταλήγει στην αποθήκη? Αν πχ καταλήγει σε κάποιο απ' τα υπνοδωμάτια που θα υπάρχει και υπολογιστής δεν είναι καλύτερο? Γιατί να φτιάξω γραμμή μέχρι την αποθήκη? To rooter που θα είναι στην αποθήκη δε χρειάζεται φαντάζομαι να συνδεθεί και το ίδιο σε υπολογιστή. Απλά να συνδεθεί στη γραμμή data έτσι? Γιατί στην αποθήκη δε θα υπάρχει προφανώς υπολογιστής 2) Γραμμές τηλεφώνου είχε ήδη βάλει. Μπορεί πχ αυτές να μην είναι UTP? 3) Μου είπε ο ηλεκτρολόγος ότι μπορεί το διαμέρισμά μου να επικοινωνεί με το κάτω (είναι ιδιόκτητη οικοδομή) μέσω του θυροτηλεφώνου. Εϊναι καλή σα σκέψη ή καλύτερα να επικοινωνεί μέσω τηλεφωνικού κέντρου? θα ήθελα βέβαια να έχει ξεχωριστό λογαριασμό στον ΟΤΕ γιατί μπορεί και να το νοικιάσω μελλοντικά το κάτω διαμέρισμα. Ευχαριστώ και πάλι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 1) Αν θες να συνδέσεις μόνο δύο υπολογιστές μεταξύ τους, σου αρκεί ένα καλώδιο δικτύου μεταξύ τους (ανεστραμένο όμως, έτσι να το ζητήσεις και θα καταλάβουν. Μόνο για σύνδεση μεταξύ δύο καρτών δικτύου, χωρίς hub/switvh/router χρησιμεύει. Για όλες τις άλλες χρήσεις, όχι αντεστραμένο) 2) Αν θες να συνδέσεις τρείς ή περισσότερους υπολογιστές, τράβα καλώδια δικτύου από όλα τα σημεία στα οποία θα συνδέσεις υπολογιστές, και η μία άκρη τους πρέπει να καταλήγει στο ίδιο σημείο, όπου θα συνδεθούν με hub/switch/router. Οι συσκευές αυτές χρησιμεύουν στο να συνδέουν μεταξύ τους τους υπολογιστές. Σκέψου τες σαν πολύπριζα όπου συνδέεις πολλούς υπολογιστές που θα επικοιννούν μεταξύ τους. Συνοπτικά η λειτουργία τους είναι η εξής (χρειάζεσαι ένα εκ των τριών, όχι και τα τρία. Μόνο σε μεγάλες εγκαταστάσεις γίνεται συνδιασμός τους) Το Hub ότι λάβει από έναν υπολογιστή το στέλνει ταυτόχρονα σε όλους και απλά αγνοούν τα δεδομένα όλοι οι υπολογιστές εκτός από τον παραλήπτη. Αυτό όμως έχει το μειονέκτημα ότι αν π.χ. 4 υπολογιστές στέλνουν ταυτόχρονα δεδομένα, η μέγιστη ταχύτητα μειώνεται στο 1/4. Το switch είναι πιο έξυπνο, καθώς "θυμάται" σε ποιό πριζάκι είναι ποιός υπολογιστής, και όταν λάβει δεδομένα που προορίζονται για ένα PC, τα στέλνει μόνο σε αυτό. Το router είναι κάτι ακόμα πιο έκυπνο, το οποίο χονδρικά είναι σαν ένα switch το οποίο επιπλέον δίνει την δυνατότητα σε πολλούς υπολογιστές να συνδεθούν με ένα άλλο δίκτυο, ή με το ίντερνετ και κάνει αυτόματα την αναδρομολόγηση των πακέτων όπου χρειάζεται. Στην περίπτωσή σου ένα switch είναι το ιδανικό, εκτός αν σκοπεύεις να μοιράσεις μια σύνδεση dsl οπότε μάλλον θα χρειαστείς ένα router (αν κάνω λάθως σε κάτι ή αν έχω παραλείψει κάτι σημαντικό, ας με διορθώσει όποιος ξέρει. Δεν ασχολούμαι και τόσο με τα δίκτυα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doc1000 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Φίλε Σταύρο κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ πολύ για την διασαφήνιση! Οι υπολογιστές θα είναι σε διαφορετικά δωμάτια και δε θέλω τα καλώδια μέσα στα πόδια μου να διατρέχουν όλο το σπίτι... Γι' αυτό και θέλω να είναι εσωτερικά τα καλώδια και να καταλήγουν σε πρίζα στα δωμάτια που θα έχω υπολογιστές. Θέλω επίσης οπωσδήποτε να μπορώ να μοιράσω τη dsl στο τοπικό δίκτυο άρα πάω προφανώς για router. Απ' ότι κατάλαβα θα πρέπει δηλαδή στο δωμάτιο που θα είναι το router να υπάρχουν 2 γραμμές UTP (για τα άλλα 2 δωμάτια). Άρα στο σημείο που θα έχω το router πρέπει να υπάρχουν 2 πρίζες RJ45 (που θα συνδεθούν με το router και θα καταλήγουν στους υπολογιστές των άλλων δωμάτιων) Σωστά? Και στα άλλα 2 δωμάτια θα υπάρχει από μια RJ45 πρίζα για να συνδεθεί ο κάθε υπολογιστής. Ερώτηση: Tα καλώδια UTP που θα περνάνε μέσα απ' τον τοίχο για να συνδέσουν το router με τους υπολογιστές θα πρέπει να είναι όλα straight έτσι? Όχι ανεστραμμένα. Ευχαριστώ και πάλι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Highlander Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 1) γιατί πχ το δίκτυο πρέπει να καταλήγει στην αποθήκη? Αν πχ καταλήγει σε κάποιο απ' τα υπνοδωμάτια που θα υπάρχει και υπολογιστής δεν είναι καλύτερο? Γιατί να φτιάξω γραμμή μέχρι την αποθήκη? To rooter που θα είναι στην αποθήκη δε χρειάζεται φαντάζομαι να συνδεθεί και το ίδιο σε υπολογιστή. Απλά να συνδεθεί στη γραμμή data έτσι? Γιατί στην αποθήκη δε θα υπάρχει προφανώς υπολογιστής Τα περισότερα router συνδέονται με τα PC με τα καλώδια UTP. Μην πάρεις και μη συνδέσεις ποτέ router σε θύρα USB. Το να βάλεις το router σε ένα δωμάτιο απλά δεν το συνιστώ διότι χαλάς την 'δομημένη' καλωδιωση. 2) Γραμμές τηλεφώνου είχε ήδη βάλει. Μπορεί πχ αυτές να μην είναι UTP? Ναι μπορεί να μην είναι και να είναι μονό ή διπλό ζευγάρι τηλ. καλώδιο. 3) Μου είπε ο ηλεκτρολόγος ότι μπορεί το διαμέρισμά μου να επικοινωνεί με το κάτω (είναι ιδιόκτητη οικοδομή) μέσω του θυροτηλεφώνου. Εϊναι καλή σα σκέψη ή καλύτερα να επικοινωνεί μέσω τηλεφωνικού κέντρου? θα ήθελα βέβαια να έχει ξεχωριστό λογαριασμό στον ΟΤΕ γιατί μπορεί και να το νοικιάσω μελλοντικά το κάτω διαμέρισμα. Η επικοινωνία μέσω θυρωτηλεφώνου δεν νομίζω να εξυπηρετεί κάπου. Αντίθετα μπορείς να έχεις ξεχωριστό λογαριασμό ΟΤΕ ακόμα και όταν έχεις τηλ. κέντρο. Είναι ένα απλό θέμα ρυθμίσεων. Απ' ότι κατάλαβα θα πρέπει δηλαδή στο δωμάτιο που θα είναι το router να υπάρχουν 2 γραμμές UTP (για τα άλλα 2 δωμάτια). Άρα στο σημείο που θα έχω το router πρέπει να υπάρχουν 2 πρίζες RJ45 (που θα συνδεθούν με το router και θα καταλήγουν στους υπολογιστές των άλλων δωμάτιων) Σωστά? Και στα άλλα 2 δωμάτια θα υπάρχει από μια RJ45 πρίζα για να συνδεθεί ο κάθε υπολογιστής. Δεν χρειάζεσαι δεύτερη πρίζα' date=' διότι το 1 καλώδιο θα φεύγει από το PC και το άλλο θα φεύγει από το router. Ερώτηση: Tα καλώδια UTP που θα περνάνε μέσα απ' τον τοίχο για να συνδέσουν το router με τους υπολογιστές θα πρέπει να είναι όλα straight έτσι? Όχι ανεστραμμένα. Ναι θα είναι απλή καλωδίωση UTP. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zx Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 AGAPITE FILE prin ena xrono extisa to spiti mou kai perasa utp kalodia se ola ta domatia tou spitiou, ta opoia kataligoun ola sto grafeio mou. soy sinisto na peraseis apo 2 utp se ka8e domatio pu na kataligoun sto grafeio sou eti oste na mporeseis na taxrisimopoieiseis kai gia ka8e alli xrisi..opos metafora ixou , eikonas,2 pc ktl kalo 8a itan episis to kalodio toy ote na ftanei mexri to grafeio sou , etsi oste na moiraseis ekei dsl-kai voice sta alla domatia....etsi exo kanei ego Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doc1000 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Κατ' αρχήν ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Δεν έχω δει πώς είναι ακριβώς το adsl router αλλά φαντάζομαι ότι έχει μια υποδοχή για σύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής (RJ11 νομίζω) και 4 ας πούμε RJ45 για σύνδεση UTP καλωδίων για δίκτυο. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος στο τί θέλω: Θέλω τα 2 υπνοδωμάτια και το καθιστικό να έχουν πρίζα RJ45 για ενδεχόμενο δίκτυο 3υπολογιστών σε ξεωριστά δωμάτια ο καθένας. Το να βάλω το adsl router φίλε Highlander στην αποθήκη δε μου πολυαρέσει, γιατί θέλω να βλέπω και τα λαμπάκια καλής λειτουργίας του άμεσα... Μου φαίνεται όπως να έχεις το Modem 56K στην αποθήκη... Οπότε υποθέτω ότι στο καθιστικό (που θα είναι το "κέντρο" με το router) θα πρέπει να υπάρχει μια κατα' αρχήν μια πρίζα τηλεφώνου RJ11.Έπειτα η μια υποδοχή RJ45 του router θα συνδέεται άμεσα με το PC του καθιστικού, ενώ οι άλλες 2 θα συνδέονται με τις 2πρίζες RJ45 και θα καταλήγουν στα 2 υπνοδωμάτια. Ελπίζω να έγινα κατανοητός Αν κάτι δε λέω σωστά παρακαλώ διορθώστε με... Φίλε zx: Δεν κατάλαβα σε τί χρειάζονται 2 UTP σε κάθε δωμάτιο... Μπορείς να συνδέσεις και στερεοφωνικό πχ και να ακούγεται η μουσική του ενισχυτή στα ηχεία κάθε δωματίου? 2 pc σε κάθε δωμάτιο Okay αλλα και πάλι to κόβω χλωμό να βάλω 5-6 PC σύνολο... Φίλε Highlander : 1)όσον αφορά τα καλώδια τηλεφώνου αν ΔΕΝ είναι UTP και είναι μόνο ή διπλό ζευγάρι (όπως λες) τί διαφορά έχει? Γιατί η καλωδίωση είχε γίνει πριν 2-3 χρόνια και ενδεχομένως να μην έβαλε την τελευταία λέξη ο ηλεκτρολόγος. Πάντως του είχα πει και έχουν όλα τα δωμάτια υποδοχή για τηλεφωνική πρίζα. Φαντάζομαι δεν θα είναι ανεξάρτητα αυτά τα κυκλώματα... 2) Μου γράφεις ότι "Δεν χρειάζεσαι δεύτερη πρίζα, διότι το 1 καλώδιο θα φεύγει από το PC και το άλλο θα φεύγει από το router. " Ναι άλλα το καλώδιο που θα φεύγει απ' το PC του καθιστικού θα συνδέεται με το router απευθείας, ενώ τα άλλα 2 PC σε ξεωριστά δωμάτια φαντάζομαι ότι θα πρέπει να συνδεθούν με το router μέσω των 2 γραμμών UTP. Άρα το καθιστικό θα πρέπει να έχει 2 πρίζες RJ45. Σωστά? 3) Οι ηλετκτρολόγοι είναι ειδικοί για τέτοια πράγματα, ή θα του λέω κινέζικα? 4) Αυτά τα φθηνό dsl-hardware που δίνει ο ΟΤΕ, τα Alcatel 530 και το άλλο το Κοκκαλο-Intracom είναι ΚΑΙ router (?), ή πρέπει να αγοράσω ένα πιο ακριβό dsl router? Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας. Πιστεύω ότι εκφράζω απορίες και άλλων ατόμων που θέλουν να συνδέουν παραπάνω από 1 υπολογιστές στο internet και δε θέλουν να μπερδεύονται στα πόδια τους καλώδια μεταξύ διαφορετικών δωματίων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zx Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 to 2o utp an baleis se ka8e domatio sou parexei 8 kalodia na ta xrisimopoieiseis opos esy 8es...px mporeis na sindeseis ekei bismata apo to audio out i video out tou pc kai na mporeis na ta steileis se opoio domatio 8es esy.akoma kai mic 8a mp[oreis na sindeseis gia na akous to moro apo to domatio tou...den exei amesi sxesi me sindesi sto pc alla sou deinei polles dinatotites sindesimotitas se oti allo 8es... fisika ola ayta an skabei tora o ilektrologos kai an exei afisei xoro gia na perasei mesa apo ts solines kai ta koutakia 2o utp filika Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Highlander Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2004 1)όσον αφορά τα καλώδια τηλεφώνου αν ΔΕΝ είναι UTP και είναι μόνο ή διπλό ζευγάρι (όπως λες) τί διαφορά έχει? Γιατί η καλωδίωση είχε γίνει πριν 2-3 χρόνια και ενδεχομένως να μην έβαλε την τελευταία λέξη ο ηλεκτρολόγος. Πάντως του είχα πει και έχουν όλα τα δωμάτια υποδοχή για τηλεφωνική πρίζα. Φαντάζομαι δεν θα είναι ανεξάρτητα αυτά τα κυκλώματα... Αν τα καλώδια είναι UTP έχεις δυνατότητα να συνδέσεις ISDN τηλ. συσκεύες και γενικά είναι πιό άνετα και πιό εύκολα να κάνεις και άλλες εφαρμογές. (π.χ. να έχεις ένα button για να ανοίγεις την συρόμενη πόρτα του garage). 2) Μου γράφεις ότι "Δεν χρειάζεσαι δεύτερη πρίζα' date=' διότι το 1 καλώδιο θα φεύγει από το PC και το άλλο θα φεύγει από το router. " Ναι άλλα το καλώδιο που θα φεύγει απ' το PC του καθιστικού θα συνδέεται με το router απευθείας, ενώ τα άλλα 2 PC σε ξεωριστά δωμάτια φαντάζομαι ότι θα πρέπει να συνδεθούν με το router μέσω των 2 γραμμών UTP. Άρα το καθιστικό θα πρέπει να έχει 2 πρίζες RJ45. Σωστά?[/quote'] Λάθος !!! (εμ, κάνουμε και λάθη) Κανονικά για κάθε PC που θές να συνδέσεις πάνω στο Router θα πρέπει να έχεις και από μια πρίζα, εκτός κι αν δεν βάλεις πρίζες και απλά βάλεις φυσάκια RJ45 στα καλώδια. Δεν συννιστάται, καθαρά για λόγους τάξης. 3) Οι ηλετκτρολόγοι είναι ειδικοί για τέτοια πράγματα' date=' ή θα του λέω κινέζικα? [/quote'] Αρκετοί νέοι σε ηλικία ξέρουν και ξέρουν και περισσότερα από όσα χρειάζεσαι. Όχι όλοι όμως. Οι περισσότεροι κοιτούν να μην σου ανεβάσουν κόστος προκειμένου να πάρουν τη δουλειά και κάνουν προχειρο-δουλειές. Ότι πληρώσεις παίρνεις... (άποψή μου) 4) Αυτά τα φθηνό dsl-hardware που δίνει ο ΟΤΕ' date=' τα Alcatel 530 και το άλλο το Κοκκαλο-Intracom είναι ΚΑΙ router (?), ή πρέπει να αγοράσω ένα πιο ακριβό dsl router?[/quote'] Δεν συμπαθώ οτιδήποτε είναι από ΟΤΕ και Κόκκαλη. Καλύτερα να πάρεις ένα router που να έχει πάνω από 2 χρόνια εγγύηση. Εγώ για παράδειγμα έχω το 7404BRB της SMC και το 7204BRB, Αναφορικά και μόνο το ότι προτείνω τα καλώδια να μαζευτούν στην αποθήκη είναι θέμα τάξης και μόνο. Σαφώς μπορείς να τα πάς όπου θες. Αν υποθέσουμε ότι έχεις συναγερμό, τηλ.κέντρο, δίκτυο, κλπ κλπ είναι καλύτερα ΟΛΑ αυτά να καταλήγουν κάπου ΟΛΑ ΜΑΖΙ. Είναι καλύτερα για τους τεχνικούς (εννοείτε σε ύψος με εύκολη πρόσβαση) για να κάνουν και αυτοί καλύτερα τη δουλειά τους. Ξέχασα να σου πω, πως ένα UPS το θεωρώ απαραίτητο αν κάνεις δίκτυο με DSL και ακόμη πιό απαραίτητο αν έχεις τηλ. κέντρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
boredmind Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2004 file mias k egw exo kana xrono pou teleiwsa tin oikodomi kai ean theleis akou ti gnwmi mou k ti provlima diapistwsa 1 se ola ta dwmatia tou spitiou vale apo 2 i 3 kalitera akoma kalwdia UTP(oxi ftp giati mou kanane vlakeies emena se megales apostaseis anw ton 50m) dia data. exe apo 2 kalwdia giati mesa apo ton toixo mporei na min douleyoun ta kalwdia (komena px, mou etixe) 2 vale ena akoma kalwdio utp to opooio tha exeis ta tilephona. esi tha xrisimoipoiiseis ta dio apo ta okto kalwdia gia ti priza sou. sou lew na valeis utp pali dioti ean xriasteis 2 siskeyi na mporeis na valeis. 3 to kentro einai i kaliteri lisi gia ta tilephona se mia oikodomi dioti mporeis na kanies oti theleis. kai na moirazeis tis grammes opws theleis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Papajohn Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2004 Εγω παιδία μολις τελειώστα το στησιμο των δικών μου καλωδίων (ένα utp cat5e σε κάθε δωμάτιο) οπου περνάω απο καθενα καλώδιο τηλέφωνο και 10/100 LAN. Ελπίζω να λειτουργεί! Αντε, πέφτουν και οι DSL και θα είναι ιδανικό! Μονο θέλω ενα hub προχειρά να δω αν παίζει το LANακι! Συμβουλή δική μου: 2 utp σε κάθε δωμάτιο που θα καταλήγουν σε μια πρίζα (u know, διπλές RJ45 πριζούλες) και όλα μαζι στειλτά σε ενα σημείο στο σπίτι (εγω τα χω μέσα σε μια ντουλάπα) οπου ΠΡΟΣΟΧΗ, θα έχει κοντά ρεύμα!! Γιατι όλα τα router θέλουν ρεύμα ε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostis7g Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2004 Den katalabainw giati aporipteis ta asyrmata diktia. Ego exw stisei asyrmato diktio kai doyleyei teleia! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
boredmind Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2004 giati apla file kostis ta ensirmata panta mporoun na sou xreiastoun. kai efoson einai nea oikodomi giati na min mporei to psigeio sou px na paragkeilei ta trofima pou sou leipoun sto ab k na sta ferei spiti lol den eiai k apithano?!?1?!!?!?!?!? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostis7g Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2004 to paraproxorises esy! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.