TrackM@steR Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2004 Geia sas paidia.Exo ena DVD-RW(Nec sigekrimena).Meta apo ligo xrono leitourgias kata thn arxh ths egrafsh enos dvd h' cd mou bgazei to sigekrimeno minima "Power calibration error" kai stamataei h egrafh. To ebgala kai to ksanaevala to kalodio alla pali ta idia. Mipos gnorizete kati sto sigekrimeno thema? Euxaristo poli!
VasKag Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2004 το μηνυμα αυτο βγαινει οταν υπαρχουν δισκακια μη συμβατα με τη συσκευη. το ειχα συναντησει και εγω αυτο σε ενα παλιο cdrw acer 2x. μολις αλλαξα μαρκα το προβλημα λυθηκε. επισης δοκιμασσε να βαλεις (αν υπαρχει) updated firmware για το drive. συνηθως λυνουν τετοιου ειδους προβληματα.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 o filos vaskag exei apolyto dikio , to power calibration error emfanizetai otan to cdrw/dvdrw sou den einai 100% symvato me thn sygkekrimenh marka media
JXID Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Δοκίμασε να "κατεβάσεις" κάποιο updated firmware και θα το λύσεις το πρόβλημα.Οι προλαλήσαντες έχουν απόλυτο δίκιο.
testaki Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 To problima einai sto NERO to 6. To kanei se para pollous kai i NERO sou exei brei auti tin dikaiologia. oti ftaine ta diskakia , i to reuma i to recorder! An baleis allo programma gia antigrafes den sou bgazei tetoio munima.
madsc Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 To problima einai sto NERO to 6. To kanei se para pollous kai i NERO sou exei brei auti tin dikaiologia. oti ftaine ta diskakia ' date=' i to reuma i to recorder! An baleis allo programma gia antigrafes den sou bgazei tetoio munima.[/quote'] To έχεις δει/διαβάσει κάπου αυτό? Προσωπικά πρώτη φορά το ακούω. Όσα site κατασκευαστών έχω διαβάσει, ή για ασυμβατότητα με media μιλάνε, ή για firmware update, ή για συσκευή που "έφαγε τα ψωμιά της". /sc
Cue Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 To problima einai sto NERO to 6. To kanei se para pollous kai i NERO sou exei brei auti tin dikaiologia. oti ftaine ta diskakia ' date=' i to reuma i to recorder! An baleis allo programma gia antigrafes den sou bgazei tetoio munima.[/quote'] To έχεις δει/διαβάσει κάπου αυτό? Προσωπικά πρώτη φορά το ακούω. Όσα site κατασκευαστών έχω διαβάσει, ή για ασυμβατότητα με media μιλάνε, ή για firmware update, ή για συσκευή που "έφαγε τα ψωμιά της". /sc Yeap! ακριβώς τα ίδια γνωρίζω. Μάλιστα το ίδιο πρόβλημα είχα παλιότερα με ένα Cd-R μου και την έκδοση 4 του Nero αν θυμάμαι καλά!
red30 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 ειχα γράψει και παλιότερα οτι κάτι τέτοιο μου συνέβη με το 1300a , το οποιο ανοιξα και καθάρισα με μπατονέτα και ΕΛΑΧΙΣΤΟ καθαρο οινόπνευμα το "ματάκι". Ετσι το έσωσα για αρκετό καιρο, και εξακολουθεί να λειτουργει σε αλλον υπολογιστή (το έχω δανείσει) εαν ειναι εκτος εγγύησης δεν ειναι δύσκολο να γίνει η επέμβαση. edit: εννοειται πως πρώτα εχεις κοιτάξει για firmware και ΚΑΛΑ δισκάκια... :wink:
Slammer Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 !!!Οχι οινόπνευμα στο ματακι!!! Το ματάκι ειναι φιαγμένο από συνθετική ύλη (πολυμερές). Το οινοπνευμα προκαλεί ελαφρα "ασπρισμα" στα πολυμερή και μπορεί να το κάνεις χειρώτερο!! Το ιδανικό μέσο καθαρισμού ειναι η ισοπροπυλική αλκόολη (το υγρό που καθαριζουμε τα CD/DVD) η οποία δεν προκαλεί διάσπαση του πολυμερούς. Ολα τα φαρμακεία εχουν ισοπροπυλική αλκόολη, αλλα αν δεν βρείτε, μια μπατονέτα ποτισμένη ελαφρά σε νερό ειναι η καλυτερη λύση. Αν θέλετε το ιδανικό μέσο καθαρισμού μπορείτε να πάρετε απο φωτογραφικό μαγαζί ειδικό σετ καθαρισμού φακών (βουρτσάκι με λεπτή ίνα και υγρό καθαρισμού).
red30 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 χμμ παρ' ολα αυτα η πράξη διαφωνεί με την θεωρία οπως θα διάβασες και πιο πάνω Εφοσον ομως ισχυει αυτο που γράφεις καλο ειναι να το αποφεύγουμε το οινόπνευμα...
Slammer Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 Σιγουρα με το οινοπνευμα θα αφαιρέσεις οτι εχει καθισει πάνω στον φακό. Αν η αιτια του προβλήματος ηταν η βρωμα του φακού θα δεις βελτίωση, ομως ειναι πιθανό να προκαλέσεις μια βλάβη που σε πρωτη φάση δεν ειναι σημαντική, αλλα την επόμενη φορά θα γινει. Επίσης αποφυγετε τα καθαριστικά CD με βουρτσάκια... υπάρχει πιθανότητα τα χτυπήματα απο το βουρτσάκι καθως γυρνάει να απορυθμίσουν τα ελασματακια του φακού (εξαρτάται και από την μαρκα του καθαριστικού σε σχέση με την κεφαλή αναγνωσης...). Αυτο το λέω, γιατι πολλοί κλαίνε τα drives τους (αν ψαξετε σε forum οπως το rpc1.org και το cdrinfo.com θα βρείτε πολλους). Οπως και να έχει το θέμα, τα dvd drives ειναι πολύ ευαίσθητα στη σκόνη και στο καπνό...
panxris Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2004 Εγω παντως εχω καθαρισει αρκετες φορες cd-rom,dvd-rom και cd-rw drives δικα μου και φιλων με μπατονετα-οινοπνευμα (φυσικα δε μου καρφωθηκε η ιδεα,το διαβασα σε site με guide καθαρισμου για yamaha drives (unofficial βεβαια) και ουδεποτε σημιουργηθηκε προβλημα).Αντιθετως ανεστησα cd-rw φιλου που ειχε παψει να γραφει. Δεν αμγισβητω βεβαια οτι ειναι δραστικη η ουσια (χαλασε ενα μικρο τμημα της αντιθαμβωτικης επιστρωσης της CRT NEC οθονης μου μολις 10 μερες απο σημερα μετα απο 4 χρονια χρησης οταν την καθαρισα με οινοπνευμα "για να τη κανω λαμπικο") παντως δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου φθορα κεφαλης απ το οινοπνευμα.......
icem4n Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2004 απο οσο γνωριζω το ματακι του εγραφεα καθαριζεται καλα με αποσταγμενο νερο. Τωρα οσο αφορα το Power calibration error θα σου ελεγα πριν αλλαζες την μαρκα των dvd, να 1. κανεις update το firmware του Nec 2. εγκαταστησεις σωστα τους aspi drivers
dusan7 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2004 moy to ekane kai emena se kapoies markes poy den ypostirizontai eggiimena (blepe site kataskeyasti') , me alles markes opos Tayo yuden pote kanena problima.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.