Προς το περιεχόμενο

Εντυπώσεις απ' το νέο Systemworks2005

doc1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις απολαμβάνω το νέο μου Systemworks 2005 ! :D :wink:

Πολύ ωραίο δείχνει εκ πρώτης όψεως με νέα ωραία icons, ενώ απ' ότι είδα έχει και ένα νέο worm protection (όπως το λέει) που υποκαθιστά το firewall των windows XP SP2. To καλό είναι ότι το ενσωματωμένο αυτό firewall δεν είναι βαρύ όπως πχ το Norton Internet Security.

Όσο για το ενσωματωμένο Norton antivirus2005 σκέφτηκα αρχικά να μην το βάλω, κρατώντας το Kaspersky αλλα τελικά το ότι δεν υποστηρίζει το kaspersky scanning στο outlook express έγειρε την πλάστιγγα υπερ του Nortona! :lol: Ο χρόνος θα δείξει αν έπραξα σωστά.

Περιλαμβάνει επίσης το πολύ καλό Goback4 που υποκαθιστά επάξια το χαζο-System restore των winXP (που δεν ξέρω εσάς, αλλά εμένα πάντα αρνούνταν να κάνει restore στις δύσκολες στιγμές...)

Πάντως νομίζω ότι και μόνο για τα utilities αξίζει ο Nortonas!

(*) Όποιος πρωτάρης (με αυθεντικό πάντα software έτσι? :wink: ) δυσκολεύεται να κάνει την ενεργοποίηση από μόνος του, ή ντρέπεται να πάρει τηλ στη Symantec ας μου στείλει ένα pm για να τον βοηθήσω. wink:

(**) Το liveupdate του Systemworks2004 εννοείται ότι δεν μπορεί να το αναβαθμίσει σε Systemworks2005. Μόνο ξαναπληρώνοντας τη Symantec (για άλλη μια χρονιά) μπορούμε να έχουμε τη νέα της έκδοση.

Δημοσ.

Ποιός είπε οτι το Kaspersky δεν υποστηρίζει scanning στο outlook express; Ολες οι εκδόσεις υποστηρίζουν e-mail scanning. Εγώ μια φορά παλία έβαλα το systemworks και έκανε τον υπολογιστή μου....... και απο τότε μακρυά!!!

Kaspersky rulez...

Δημοσ.

Ok δεν ξέρω. Είχα ακούσει οτι ο Kaspersky συνεργάζεται μόνο με το outlook και όχι με το outlook express που προσωπικά προτιμώ.

Anyway προσωπικά γούστα, αλλά το Systemworks δεν είναι μόνο antivirus , το οποίο αν θες εξάλλου δεν το εγκαθιστας και κρατάς το kaspersky. Τα utilities πιστεύω είναι εξαιρετικά και ειδιικά το πρόγραμμα για defrag πολύ ανώτερο των windows.

Όσο για δηλώσεις του τύπου "μακρυά" κι εγώ σου λέω ότι το χρησιμοποιώ απ' το 2000 χωρίς ποτέ να μου δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.

Aμα δε σας αρέσει ΜΗΝ το βάζετε. Δε θα μαλώσουμε κιόλας! :lol:

Δημοσ.

Μακριά, μόνο για όσους δεν έχουν αρκετά ισχυρό σύστημα. Για όσους έχουν σχετικά νέας τεχνολογίας pc το NortonSystemworks είναι φοβερό και μάλλον απαραίτητο εργαλείο. Το χρησιμοποιώ μπόλικα χρονάκια χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Δοκίμασα όλες σχεδόν τις λύσεις που κυκλοφορούν αλλά καμία δεν ήταν τόσο ολοκληρωμένη.

Το να είμαστε μόνιμα αρνητικοί με ότι χρησιμοποιούν όλοι σχεδόν οι υπόλοποι (IExplorer, Windows, Norton), και φανατικοί υποστηρικτές του software "για λίγους" καταντάει κουραστικό για τους υπόλοιπους.

Δημοσ.

"αρκετα ισχυρό συστημα"? οπως? απο ποσα και πάνω;

300MHz cpu & 128 MB of RAM ζητάει.

αν δεν τρέχει άνετα σε 1.5 Ghz & 128 MB ειναι για πέταμα.

οταν βάζει τοπικ τίτλο "το νέο καταπληκτικό", νομίζω οτι ειναι προκληση για αντίλογο, αλλιως να το εγκαταστησουμε όλοι επειδη εχει ωραια icons.

το worm protection , μηπως ειναι πιο ελαφρυ επειδή προστατευει μονο απο εισερχόμενους; αυτο το κανει και το windows firewall γιατι να το "πληρωσεις" ;

απλα ρωτάω ετσι; απο εξερχόμενη επικοινωνια προστατεύει;

Το norton antivirus εχει αρκετά κακη φήμη ως βαρίδι του συστηματος, ενω απο αποτελεσματικοτητα ειναι στα ιδια με αρκετα αλλα. Φυσικα για το αν σερνεται ο νορτονας δεν θα ρωτησω τις χιλιαδες επιχειρησεις που το εχουν εγκαταστησει (για να προστατευει pcάκια γραμματέων με word και ΙΕ) ,απο τις οποιες εχει βγει και η "καλή του φήμη". Θα μου επιτρέψεις να εμπιστεύομαι περισσότερο τα μελη των φορουμ που ασχολουνται με παιχνιδια, OC, αναβαθμησεις, κλπ.

Να βαλω το systemworks χωρις να ενεργοποιήσω τα 2 σημαντικότερα του προιοντα (antivirus, firewall), για τα υπόλοιπα utilities? ναι αν το κατεβασω πειρατικό θα το δοκίμαζα. Για να το πληρώσω ομως ούτε λόγος .

ολα αυτα τα utilities υπάρχουν και δωρεάν και σε πιο φτηνα shareware αν προτιμας να εισαι νομιμος.

Δεν ειμαι υπέρ των "πακέτων" μονο και μονο επειδη με μια εγκατασταση εχεις 10 προγράμματα. μπορει η symantec να εχει 1 απο αυτα ως το κορυφαιο (πχ Goback), αλλα τα υπολοιπα να ειναι της σειράς.

και η Zonealarm εχει πολυ καλό Firewall, αλλα στη σουιτα βερσιον 5 το antivirus της, ειναι μαπα.

Δημοσ.

"αρκετα ισχυρό συστημα"? οπως?

Μέχρι Φεβ 2004 έτρεχα το SystemWorks2004 σε 733 Celeron με 256MB. Δεν ήταν το ταχύτερο σύστημα του κόσμου αλλά δούλευε μια χαρά.

Το antivirus του Norton είναι αν όχι το καλύτερο, από τα καλύτερα που κυκλοφορούν. Όταν είναι ενημερωμένο βεβαίως, βεβαίως. Έχω κάνει τον γιατρό σε σκληρούς φίλων που χρησιμοποιούσαν άλλα "καταπληκτικά" antivirus. Όσο για φόρουμ και θέματα τύπου το τάδε antivirus sucks, μπορώ να σου βρώ όσα θες. Τα περισσότερα φυσικά αφορούν τα πιο δημοφιλή λογισμικά (antivirus ή όχι). Λογικό είναι αυτό νομίζω. Δεν υπάρχει λόγος να θάψεις κάτι που δεν χρησιμοποιεί κανένας.

Δεν θα διαφωνήσω πάντως σε μερικά πραγματάκια.

"Το νέο καταπληκτικό", το ακούω και εγώ λίγο πομπώδες. Οι διαφορές με την προηγούμενη έκδοση δεν είναι τόσο μεγάλες. Φυσικά δεν χρειάζετε να "φάμε" όποιον του άρεσε.

Το antivirus του Zonealarm δεν λέει πολλά. Παρόλο που το firewall είναι μια χαρά, η πρώτη απόπειρα στα αντιβιοτικά δεν ήταν πολύ επιτυχημένη. Η δεύτερη φαντάζομαι θα είναι καλύτερη.

Το GoBack είναι μάλλον το καλύτερο εργαλείο επαναφοράς συστήματος. Στα εργαλεία του Norton εγώ πάντως θα πρότεινα και το WinDoctor. Σε πολύ λίγο χρόνο βρίσκει και διορθώνει αρκετά από τα λάθη του λειτουργικού.

Δημοσ.

Το antivirus του Norton είναι αν όχι το καλύτερο' date=' από τα καλύτερα που κυκλοφορούν[/b']. Όταν είναι ενημερωμένο βεβαίως, βεβαίως. Έχω κάνει τον γιατρό σε σκληρούς φίλων που χρησιμοποιούσαν άλλα "καταπληκτικά" antivirus. Όσο για φόρουμ και θέματα τύπου το τάδε antivirus sucks, μπορώ να σου βρώ όσα θες. Τα περισσότερα φυσικά αφορούν τα πιο δημοφιλή λογισμικά (antivirus ή όχι). Λογικό είναι αυτό νομίζω. Δεν υπάρχει λόγος να θάψεις κάτι που δεν χρησιμοποιεί κανένας.

Το πόσο καλό είναι το ξέρουμε άστο φίλε...

Εδώ οι ειδικοί http://www.virus.gr/fullxml/default.asp?id=86&mnu=86 πάμτως δεν συμφωνούν με τα γραφόμενα σου...

Εγώ το είχα μέχρι πρότινος αλλά μόλις εγκατέστησα το Kaspersky Personal 5 άλλαξα γνώμη για τα antivirus.

To σύστημα πετάει και βέβαια είναι ΚΑΘΑΡΟ!...γιατί μου βρήκε 2 trojans ενώ ο Νόρτονας κοιμόνταν τον ύπνο του δικαίου...

Δημοσ.

Το antivirus του Norton είναι αν όχι το καλύτερο' date=' από τα καλύτερα που κυκλοφορούν[/b']. Όταν είναι ενημερωμένο βεβαίως, βεβαίως. Έχω κάνει τον γιατρό σε σκληρούς φίλων που χρησιμοποιούσαν άλλα "καταπληκτικά" antivirus. Όσο για φόρουμ και θέματα τύπου το τάδε antivirus sucks, μπορώ να σου βρώ όσα θες. Τα περισσότερα φυσικά αφορούν τα πιο δημοφιλή λογισμικά (antivirus ή όχι). Λογικό είναι αυτό νομίζω. Δεν υπάρχει λόγος να θάψεις κάτι που δεν χρησιμοποιεί κανένας.

Το πόσο καλό είναι το ξέρουμε άστο φίλε...

Εδώ οι ειδικοί http://www.virus.gr/fullxml/default.asp?id=86&mnu=86 πάμτως δεν συμφωνούν με τα γραφόμενα σου...

Εγώ το είχα μέχρι πρότινος αλλά μόλις εγκατέστησα το Kaspersky Personal 5 άλλαξα γνώμη για τα antivirus.

To σύστημα πετάει και βέβαια είναι ΚΑΘΑΡΟ!...γιατί μου βρήκε 2 trojans ενώ ο Νόρτονας κοιμόνταν τον ύπνο του δικαίου...

Αυτό έλεγα και εγώ. ότι μπορεί σε ορισμένα να ήταν μπροστά ο Norton (Cleansweep,GoBack,Ghost...) αλλά πλέον δεν κάνει.και βαρύ και όχι τόσο καλό...

http://www.virus.gr/fullxml/default.asp?id=40&mnu=40

http://www.virus.gr/fullxml/default.asp?id=72&mnu=72

http://www.virus.gr/fullxml/default.asp?id=76&mnu=76

μετά είναι και τι σε ενδιαφέρει.να είναι καλό το interface και να τα έχει όλα σε ένα και εύχρηστα η να κάνει αυτό για το οποίο αγοράζεται..?

Εννοείται οτι όλα αυτά είναι οι γνώμες μας και όπως είπε και ο μέγιστος Clint:

opinions are like asholes...everyone has one

Δημοσ.
Στα εργαλεία του Norton εγώ πάντως θα πρότεινα και το WinDoctor. Σε πολύ λίγο χρόνο βρίσκει και διορθώνει αρκετά από τα λάθη του λειτουργικού.

Στην πρώτη μου απάντηση είπα οτι το έβαλα και μου έκανε τον υπολογιστή χάλια.

Τώρα που είπες WinDoctor, θυμήθηκα που ένα τέτοιο εργαλείο είχε και τότε και μου βρήκε αρκετά λάθη. Πάτησα να τα διορθώσει και την επόμενη φορά ο υπολογιστής έκανε ότι ήθελε, όπως όταν πήγαινες να ανοίξεις ένα πρόγραμμα και σου έβγαζε 1002 λάθη. Ε και το κατέστρεψε τον υπολογιστή. Αντε μετά εγώ να ξαναβάλω τέτοιο πρόγραμμα. Για αυτό έγραψα "μακρυά".

Φιλικά...

Δημοσ.

Για το WinDoctor: Το χρησιμοποιώ πολλά χρόνια. Το βάζω να τρέξει μια φορά την βδομάδα και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα ποτέ. Ούτε τώρα ούτε με παλαιώτερης τεχνολογίας pc.

Όσα για τα υπόποιπα:

Το ήξερα παιδιά ότι δεν πρόκειται να σας πείσω. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Ούτε φυσικα πρόκειται να πείσετε εμένα. Απλά βαρέθηκα να ακούω συνέχεια τα ίδια πράγματα. Εγώ δεν έχω κανένα κόλλημα με τον Νόρτωνα. Μάλλον εσείς το έχετε. Εγω δοκίζα και θα δοκιμάζω τα πάντα. Ότι μου αρέσει το κρατώ. Αλλά και πάλι ψάχνω.

Πρός elteo. Επιχειρήμα του τύπου το βρήκε το Kaspersky Personal 5 αλλά όχι το Νορτον έχω πολύ πρόσφατο. Ακριβώς το αντίστροφο. Σε σκληρό φίλου μου. Εγώ του είχα εγκαταστήσει μάλιστα το Kaspersky μια και ήθελε κάτι πιο ελαφρύ.

Όλα καλά, παιδιά. Δεν το συνεχίζω άλλο.

Δημοσ.

Λοιπόν τον τίτλο "καταπληκτικό" τον έβγαλα για να μην προκαλώ κάποιους. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν τη θεωρώ πολύ καλή σουίτα. Και φυσικά όχι για τα νέα εικονιδιάκια του φίλε random.

To worm protection μπορεί να προστατεύει μόνο από εισερχόμενους όπως λες αλλά ξεχνάς ότι το Systemworks ΔΕΝ είναι firewall ! Πόσο μάλιστα ΔΕΝ είναι ένα απ' τα βασικά συστατικά του το firewall όπως λες. Γι' αυτή τη δουλειά η Symantec έχει το Norton internet security. Απορώ πώς σου διέφυγε αφού τα έχεις δοκιμάσει όλα... Εκτός αν κρίνεις όλα τα προγράμματα με βάση τα forums και όχι προσωπικές εμπειρίες.

Τώρα αν διαθέτει και ένα υποτυπωδες έστω worm protection δεν είναι κακό και σίγουρα καλύτερο απ' αυτό των windows.

Ποιό άλλο δηλαδή πακέτο περιλαμβάνει τόσα πολλά utilites ? Το system mechanic4 που είχα δοκιμάσει παλιά μου φάνηκε πολύ ερασιτεχνικό... Το ίδιο και κάτι άλλα utilitάκια που κάνουν υποτίθεται φοβερές και τρομερές βελτιώσεις στα windows...

Όλοι παραδέχονται ότι το Goback4 των Systemworks είναι η καλύτερη λύση για system restore. Ή μήπως το Ghost που περιλαμβάνεται στην pro έκδοση των systemworks ειναι χάλια? Το καλύτερο πιστεύω. Το cleansweep δεν είναι καλό? Το defrag των norton δεν είναι δηλαδή πολύ πιο γρήγορο και αποτελεσματικό από το αντίστοιχο των windows?

To δε Norton antivirus δε μου φαίνεται βαρύ σε έναν ταπεινο Athlon1600 που έχω και προτιμώ πχ να αργεί 2 δευτερόλεπτα να ανοίξει το αρχείο το word επειδή το scannάρει πρώτα ο Norton , παρά να μην το scannάρει καθόλου όπως κάποια άλλα.

Έχω χορτάσει από προγραμματάκια τρίτων που μου έχουν κάνει τελικα το σύστημα χειρότερο από πριν.

Τώρα για την τιμή πιστεύω ότι αν ένας δεν αγοράζει software δεν πρόκειται να πληρώσει ΟΥΤΕ για το Systemworks OYTE για κάποιο άλλο.

O καθένας κρίνει ανάλογα με τις εμπειρίες του βέβαια και βάζει ό,τι του ταιριάζει. Κι εμένα αμα μου είχε δημιουργήσει πρόβλημα τα Norton Utilities ΔΕ θα τα χρησιμοποιούσα 4 συνεχή χρόνια! (Ακόμα και σε Pentium133 :P )

Δημοσ.

doc1000: To καλό είναι ότι το ενσωματωμένο αυτό firewall δεν είναι βαρύ όπως πχ το Norton Internet Security.

random:το worm protection , μηπως ειναι πιο ελαφρυ επειδή προστατευει μονο απο εισερχόμενους; αυτο το κανει και το windows firewall γιατι να το "πληρωσεις" ;

doc1000:To worm protection μπορεί να προστατεύει μόνο από εισερχόμενους όπως λες αλλά ξεχνάς ότι το Systemworks ΔΕΝ είναι firewall ! Πόσο μάλιστα ΔΕΝ είναι ένα απ' τα βασικά συστατικά του το firewall όπως λες. Γι' αυτή τη δουλειά η Symantec έχει το Norton internet security

random: ειτε ειναι FW, ειτε δεν είναι, εγω δεν εγραψα οτι ΔΕΝ ειναι. αλλα οτι υπαρχει λογος που σου φαινεται ελαφρυτερο απο το NIS

random:απλα ρωτάω ετσι; απο εξερχόμενη επικοινωνια προστατεύει;

doc1000:Απορώ πώς σου διέφυγε αφού τα έχεις δοκιμάσει όλα... Εκτός αν κρίνεις όλα τα προγράμματα με βάση τα forums και όχι προσωπικές εμπειρίες.

random: αφου ρωτάω, παει να πει οτι δεν το εχω δοκιμασει (το systemworks σαν σουϊτα) και σε ρωταω αν ειναι έτσι οπως υποθέτω.

σχετικα με τα FW και τις εξερχόμενες επικοινωνίες, αυτο ειναι που ενδιαφέρει του home τζαμπατζήδες κυρίως, και όχι μια εταιρεια που τα έχει ολα νομιμα, και εχει και hard fw, proxies κλπ που ταπωνουν τα παντα.

Εχω δοκιμάσει το Norton Firewall ως αυτόνομο χωρις προστασια ιων, και το Norton Antivirus ως αυτόνομο. και τα 2 ειναι απογοήτευση σε σχέση με τη φήμη τους. Οταν γνωρίζεις οτι κατεχουν απο τα υψηλοτερα κομματια της αγορας για αυτες τις κατηγορίες προιοντων, περιμενεις να ειναι μεσα στα 2 καλυτερα όλων, πραγμα που δεν ειναι. Απο ερασιτεχνικες εφαρμογες των 10 $ φυσικα ειναι καλυτερα.

τα κυριοτερα: βαρύ/αργό, και η συγκριση δεν γινεται με ποσα sec opens file στο 1 Mhz, αλλα σε ποσα sec το ανοιγουν και τα υπολοιπα avirus στο ιδιο pc. επεισης σε ποσα sec ανοιγει το control panel του antivirus οταν κανεις κλικ στο tray icon,

και σε ποσα sec αρχιζει το full scan οταν κανεις δεξι κλικ απο win explorer σε folder/disk "Scan with X antivirus".

Ευκολία: ποσο ευκολο ειναι να κανεις enable/disable το real time protection. οχι για κακο σκοπό (σε αυτο υπαρχει password), αλλα εν γνώση σου. Αν πρεπει να τρέχεις σε services, να κανεις end process, κλπ, απλα ειναι δυσχρηστο. Μαλλον εδω ειναι ενας λογος που το Nav ειναι δημοφηλές στις εταιρείες: το εγκαθιστουμε, βαζουμε ενα admin pass, και αφηνουμε τη γραμματέα να ανοιγοκλείνει αφειδώς docs και outlook attachments χωρις κινδυνο για την εταιρεια. μια χαρά... για την εταιρεια και τον admin (το χρήστη τον ρωτησε κανεις? δεν μας ενδιαφέρει).

Συνεργάσιμο: αν η ύπαρξη του κανει τη ζωη δύσκολη σε άλλα apps, ειναι για πέταμα.

doc1000: Όλοι παραδέχονται ότι το Goback4 των Systemworks είναι η καλύτερη λύση για system restore.

random: σε πιστευω απλα επειδη δεν ασχολουθηκα ποτε με αυτου του ειδους

doc1000: Ή μήπως το Ghost που περιλαμβάνεται στην pro έκδοση των systemworks ειναι χάλια? Το καλύτερο πιστεύω.

random: "buy" Ghost standalone

doc1000: Το cleansweep δεν είναι καλό?

random: τι το ιδιαιτερο κανει το cleansweep, που δεν το κανει καποιο freeware, ή κάποιο αυτονομο που δεν απαιτει ολη τη σουίτα;

doc1000: Το defrag των norton δεν είναι δηλαδή πολύ πιο γρήγορο και αποτελεσματικό από το αντίστοιχο των windows?

random: από το αντίστοιχο των windows ναι. οποιοσδηποτε μπορει να φτιάξει ενα utility καλυτερο απο του Gates.

Τώρα για την τιμή πιστεύω ότι αν ένας δεν αγοράζει software δεν πρόκειται να πληρώσει ΟΥΤΕ για το Systemworks OYTE για κάποιο άλλο.

O καθένας κρίνει ανάλογα με τις εμπειρίες του βέβαια και βάζει ό' date='τι του ταιριάζει. Κι εμένα αμα μου είχε δημιουργήσει πρόβλημα τα Norton Utilities ΔΕ θα τα χρησιμοποιούσα 4 συνεχή χρόνια! (Ακόμα και σε Pentium133 :P )[/quote']

το 99% των home users δεν πληρώνουν, αρα εδω κρίνουμε βάση απόδοσης ανεξαρτήτως κόστους. ο τρόπος activation της symantec ειναι σίγουρα ενα μεγάλο πλεονέκτημα των προγραμμάτων της, ετσι; :) Αν δεν πληρώνεις για κανένα προγραμμα, τοτε σαφως προτιμάς 10 apps - το καλυτερο στο ειδος του, παρα ενα πακέτο με 3 τοπ, και 7 του Μ.Ο.

Απο την άλλη αν ζητούσαν τη γνώμη μου σε εταιρεία που θα πληρωνε για το πρόγραμμα, σαφως υπάρχει θεμα κόστους, αν χρειάζεσαι 3 απο τις 10 εφαρμογές της σουιτας, γιατι να πληρώσεις και τις 10; αν θελεις και τα 10, επι 100 χρηστες, ναι το πακέτο ειναι πιο οικονομικό.

Συμφωνώ , ο καθενας βάζει οτι θέλει, αλλα αν το προτίνει κιολας, ας συνοδεύεται η πρόταση και απο τον αντίλογο. κουβέντα να γίνεται. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...