ennatos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2004 Δυστυχώς το πρόβλημα είναι αποκλειστικά των μαγαζιών και όχι των ανθρώπων. Τα μεγάλα καταστήματα έχουν (πρέπει να έχουν) κώδικα συμπεριφοράς προς τον πελάτη, τον οποίον υποτίθεται ότι έχουν εξηγήσει και επιβάλλει στους υπαλλήλους τους. Αλλοίμονο αν ο κάθε υπάλληλος που είναι το "πρόσωπο" του μαγαζιού προς τον πελάτη ακολουθεί την δική του τακτική συμπεριφοράς. Πρέπει να έχουν όλοι μια και φυσικά την καλύτερη. Προσωπική πρόσφατη εμπειρία από Πλαίσιο Μεταμόρφωσης. Πάω στον πάνω όροφο που είναι το στόκ και ρωτάω υπάλληλο "'εχετε CDRecorders"? Στην πρώτη ερώτηση δεν απαντά γιατί κοιτά την ταμειακή του μηχανή, στην δεύτερη κάνει "εεε?" την επαναλαμβάνω τρίτη φορά και κάνει το αμίμητο ελληνικό "τσσσσ" σηκώνοντας τα φρύδια. Φυσικά συνενοηθήκαμε και φυσικά τον έστειλα στον διάολο. Πάω στο ισόγειο (φορτισμένος πλέον) και ζητάω να δώ PDA. Ο ένας πωλητής με στέλνει στο βάθος όπου περιμένω 10 λεπτά σε ουρά, καθώς ένας μόνο πωλητής είναι στο τμήμα με φωτογραφικές, κάμερες, PDA, κλπ και ο οποίος πασχίζει να εξυπηρετήσει τον κόσμο. Ο νεαρός είναι ευγενέστατος αλλά είναι φανερό ότι δεν φτάνει μόνος του. την ίδια στιγμή (είναι αργά Σάββατο μεσημέρι) τουλάχιστον άλλοι 2-3 πωλητές χαζεύουν στα stand τους ενώ βλέπουν καθαρά τον χαμό που γίνεται. Τελικά εξυπηρετούμαι και πάω ταμείο. Τρίτη φάση: Η ταμίας σε άπταιστο ενικό (και με τα μισά μου χρόνια περίπου) μου λέει "θες τιμολόγιο ή απόδειξη"; Βασικά θέλω να φύγω από εδώ μέσα!!! Γενική εντύπωση; Κρίμα και πάλι κρίμα για ένα κατάστημα που έχει περάσει όπως φαίνεται από την άλλη όχθη της εξυπηρέτησης (στην οποία κάποτε πρώτευε) και έχει γίνει και απρόσωπο και χωρίς καθοδήγηση.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2004 Egw pali proxtes mazi me ena filo pou h8ele n' agorasei mia aplh crt o8onh katevhka sto plaisio pirea. Agorasa kai merika cd kai dvd gia ths eggrafes kai plhrwsa sto prwto orofo. O ypallhlos (eygenestatos) sfraghse th tsanta me syraptiko kai katevhka sto isogeio gia an fygw. O secureman me stamathse pali mazi me to filo mou kai zhthse apodeiksh. Tespa pali mia apo ta idia , anoikse kai th sfragismenh sakoula den vrhke tipota kai me xairethse...ti na peis..telika einai NEA politikh tou magaziou. Ti ftaime na travame ola ayta epeidh ypo8etika tous fagane psiloloidia apo to magazi... An einai dynaton.
panxris Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2004 Το ωραίο στο Πλαίσιο Πάτρας. Μπαίνω για να αγοράσω το χαρτί Canon Photo Paper Plus Glossy 10X15, το οποίο "υπήρχε" βάσει των τηλεφωνικών πληροφοριών από άσχετη υπάλληλο την προηγούμενη ημέρα. Ο δεύτερος άσχετος υπάλληλος όταν πήγα μου είπε ότι ουδέποτε έφεραν τέτοιο χαρτί και αφού επεσήμανα ότι μόλις χθες μου το επιβεβαίωσε η άσχετη υπάλληλος, μου είπε: "Μήπως τηλεφωνήσατε στο Πλαίσιο Αθήνας;" Του εξήγησα ότι δεν είμαι ηλίθιος και ότι είναι άσχετοι. Φεύγω και στην πόρτα ο άσχετος σεκιούριτης κοιτάζει με καχυποψία τη θήκη γυαλιών ηλίου που κρατούσα και λέει: "Δεν αγοράσατε τίποτα;" Βεβαίως, λέω, γυαλιά ηλίου. Θέλετε να τα δείτε; Χαμογέλασε με ένα ηλίθιο και άσχετο ύφος και κατάλαβε (μάλλον) ότι δεν πρόκειται να με ξαναδούνε. Αυτά. Το ιδιο φαινομενο αντιμετωπισα στη Θεσσαλονίκη με ενα χαρτι το οποιο υπηρχε για μηνες στους (εντυπους) καταλογους ομως ειχαν σταματησει να το φερνουν.Εχουμε ελειψη λεγαν ελατε σε κανα μηνα.Ποτε δε το εφεραν και μετα απο κανα 6μηνο θυμηθηκαν να το βγαλουν κ απ τον καταλογο......... :?
astroman Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Εγώ πιστεύω ότι αυτή η συμπεριφορά δεν αντιπροσωπεύει το πλαίσιο αλλά ατομικά τον κάθε sec. Υπάρχουν και χειρότερα (βλέπε Metropolis) που έχουν κάτι παιδάκια που το παίζουν εξουσία. Κάνουν και τους 'πελάτες' για να πιάσουν κανένα και μπορούν να σε προσβάλουν πολύ χειρότερα από το πλαίσιο. Το θέμα είναι άμα θέλετε να το τραβήξετε στα άκρα μην δεχτείτε έλεγχο. Μόνο αστυνομικό όργανο έχει δικαίωμα ελέγχου σε πολίτες και το μόνο που μπορεί να κάνει ο securitas είναι να φωνάξει έναν τέτοιο. Μετά να δούμε ποιός θα γίνει ρόμπα!
^ACID_BURN^ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Ha ha ha! Osoi me kseroun tha katalavoun giati gelaw...eironika panta!!
koufaloni Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 το πλαισιο πριν 3-4χρονια ηταν το καλυτερο μαγαζι, εξυπηρετικοι και γνωστες του αντικειμενου που πουλουσαν. Τωρα που εχει μεγαλωσει εχει προσλαβει πολλους ηλιθιους εκει μεσα, καθε φορα που παω τους δινω σεμιναριο για τα πρωιοντα που αυτοι θα πρεπε να τα ξερουν απο εξω και ανακατωτα! Δευτερων κανουν μια ωρα να σε εξυπηρετησουν στο ταμειο... Τριτων και χειροτερο μου κανανε ελεγχο μια φορα ενω ειχα παρει χαρτικα και ας ειναι οσο ευγενικος θελει ο σεκιουρητας εμενα με ενοχλησε αυτο το πραγμα γιατι δεν του ειχα δωσει το δικαιωμα... εκεινη την μερα ημουν ας πουμε ΄΄απερηποιητος΄΄ γιατι ειχα μαλλια ανακατεμμενα, κρανος στο χερι και δερματινο και μαλλον ο λακαμας με περασε για αλητη. Λοιπον αυτο λεγεται ρατσισμος και ο τυπος να μαθει οτι οι ανθρωποι δεν ξεφτυλιζονται ετσι αναλογα με τις ωρεξεις του. Προσωπικα πιστευω οτι ειναι πολιτικη του μαγαζιου για παραδειγματιζμο να συμπεριφερεται ετσι. του τυπου εμεις σε κανουμε ρομπα πριν κανεις οτιδηποτε, φαντασου αν κανεις κιολας? γιαυτο ακομα και να διαμαρτυρηθω πιστευω δεν θα βγει τιποτα παραμονο θα μου σπασουν τα νευρα. Παντος ειχε πλακα μια φορα που ετυχε να βριστω μπροστα στο πλαισο με εναν ταξιτζι επιδη σταματησε αποτομα ο σεκιουρητας οταν μπηκα μεσα ειχε ενα τεραστιο χαμογελο και με χερετησε του στυλ πω πω μεγαλε μπραβω...
CACTUSJ Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Paidia den xero an sas exei tixei na perasete apo mixanima pou anixnevei proionta pou den exoun perasei apo to tameio(to beep), kai na arxisei na xtypaei xoris logo san trelo...to epatha se ena super market kai epatha tin plaka mou.gyrisan oloi oi pelates pou htan gyro mou kai me koitousan san ton Roxamh.fysika ego ta eixa plirosei ola osa eixa parei.otan gyrisa sastismenos stin tamia pou me eixe exipiretisei h apantisi htan:'etsi xtypaei ayto,apo mono tou'........ayth htan h pragmatikh xeftila kai oxi o securitas tou plaisiou kai tou kathe plaisiou pou sou zitaei xamilofona na dei tin apodeixh sou.........just think of it...
Maniakos Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Skywalker, σε είδανε αθώο και πήγανε να σε εκμεταλευτούνε : Pp
eurander Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Παντως νομιζω οτι βασει νομοθεσιας δε μπορει ο καθενας securitas να κανει σωματικο ελεγχο χωρις τη συγκαταθεση σου. Ο σωματικος ελεγχος μπορει να επιβληθει μονο απο αστυνομικο κανονικο, αρα πρεπει να φωναξουν εναν αληθινο αστυνομικο αν θελουν να ψαξουν εσενα και τα πραγματα σου. Δεν ξερω αν υπαρχει καποιος εδω που να μπορει να το επιβεβαιωσει αυτο.. Επισης νομιζω πως αν δεν αναφερεται καπου ρητα οτι γινονται τυχαιοι δειγματοληπτικοι ελεγχοι, δε μπορουν να ζητησουν καν ελεγχο αν δε σου παρουσιασουν το λογο (αν σε ειδαν να κλεβεις). Αν σου κανουν ελεγχο και δεν εχεις τιποτα και δεν υπαρχει πουθενα ενημερωση για τους τυχαιους ελεγχους μπορεις να τους μηνυσεις νομιζω.
Maniakos Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Tony, είχα καιρό να μπώ και απλά το είδα σε ένα search που έκανα και λόγο γνωριμίας με τον δημιουργό του thread αποφάσισα να γράψω την βλακεία μου =))
eurander Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Παντως επιβεβαιωσα αυτο που ειπα πιο πανω απο νομικο. Το να σου ψαξει τα πραγματα ο securitas ειναι παρανομο. Αν σου το ζητησει, αρνεισαι και φευγεις. Αν επιμενει, τον μηνυεις για αποπειρα παρανομης κατακρατησης (που ειναι συνταγματικο αδικημα). Δεν οριζονται πινακιδες τυπου "στο καταστημα μας διενεργουνται δειγματοληπτικοι ελεγχοι για αποπειρες κλοπης", αυτες ειναι παρανομες. Αν εχουν σοβαρα στοιχεια οτι εκλεψες, τοτε πρεπει να φωναξουν αληθινο αστυνομικο για να σε ψαξει. Οταν ερθει ο αστυνομικος: -Αν βρει κλοπιμαια την πατησες -Αν δε βρει τιποτα, μηνυεις τους παντες για παρανομη κατακρατηση και συκοφαντικη δυσφημιση.. Αν δοκιμασουν να με σταματησουν σε κανενα πλαισιο, θα εχω ετοιμη την καραμελα
chrismasgr Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου eurander ότι πρέπει να έρθει κανονικός αστυνομικός να σε ψάξει γιαυτό υπάρχουν και κάμερες. Καλά το πλαίσιο είναι μικρό κατάστημα.Φανταστείται παρόμοιο περιστατικό που μου συνέβη στο Λονδίνο.Αγόρασα μια ζεκέτα επώνυμη από τα Harrods και ξέχασε η υπάλληλος να βγάλει το συναγερμό εκεί να δείτε που με έκαναν ρόμπα.Και τι να πεις σε ξένη χώρα.Με βάλανε σ'ενα δωμάτιο και μου κάνανε ανάκριση κανονική.Και στο τέλος αφού απέδειξα ότι είμαι εντάξει δεν ζήτησαν ούτε συγνώμη.Αλλά να πω και κάτι για το πλαίσιο όλο παράπονα ακούω και όλο εκεί βλέπω να πηγαίνει ο κόσμος.
giorgio_g Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 pigenoun oloi giati briskis sxedon ta panta mazemena ke sxetika kales times!!! piga prin arketo kero sto plaisio ke os asxetos leo (sosta) ston allo asxeto tou plaisiou(politis) oti thelo na miraso internet se dio H/Y sto spiti ke oti thelo ena hub/switch!! me koitai kala kala ke mou leei giati den kanis to allo??? ti???(tou leo) pare mia deuteri karta diktiou!!!!!! pooooooooo!!!!!ti ipe o megistos ????? re megale tou leo an ine na g@miso tin egiisi gia na balo tin karta ke na exo sinexia to PC anixto moipos tou k@ulosi tou aderfou na serfari 3 to bradi asto. exis dikio mou leei asto pare ena switch!!!! ke leo ego.kala pou imoun ego ke exo mirodia apo diktioa logo epaggelmatos an itan kanenas telios asxetos?????? pisteuo pos den iparxi xeitotero pragma apo to o agorastis na gnorizi perisotera apo ton politi!!!! :wink: :wink:
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 @maniakos : apla egrapses pali...to thread to anoiksa 2004 Alla eisai prwtos re file kai se paw!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.