antonella Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Καλησπέρα! Έχω ένα αρχείο .exe (είναι πρόγραμμα αναγνώρισης φωνής) το οποίο όταν τρέχει μου επιστρέφει ένα αρχείο .txt με την λέξη που έχω ηχογραφήσει στα ελληνικά (μια απλή λέξη πχ. δεξιά, ένα, ξεκίνα κλπ) . Στην συνέχεια όμως θέλω να επεξεργαστώ τη λέξη που έχω στο αρχείο αυτό (txt) μέσω ενός προγράμματος στην C (στην χειρότερη περίπτωση μου κάνει και η VB). Όπως είναι γνωστό όμως οι γλώσσες αυτές αναγνωρίζουν ως strings μόνο χαρακτήρες ASCII (στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται το ελληνικό αλφάβητο) Μήπως κανείς γνωίζει πως μπορεί να γίνει αυτό? Πώς μπορώ να αλλάξω ίσως code page όταν τρέχω το συγκεκριμένο πρόγραμμα? Κάτι.... οτιδήποτε!! :?
anonymous-root Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2004 Κάποτε είχα φτιάξει ένα πρόγραμμα σε VB που αποθήκευε σε αρχείο κείμενο με ελληνικούς χαρακτήρες. Υποθέτω θα μπορεί να κάνει και το αντίστροφο (να διαβάζει ελληνικούς χαρακτήρες). Το άλλο που λές ότι δέχεται μόνο χαρακτήρες ascii, δε νομίζω να ισχύει. Αν και δεν έχω ασχοληθεί με C νομίζω πως αυτό που λές είναι λιγο κουφό. Το δοκίμασες και σου βγάζει λάθος; Από ότι ξέρω το περιεχόμενο της μεταβλητής string μπορεί να είναι οποιαδήποτε σειρά χαρακτήρων. α) Τι λειτουργικό έχεις; και β) Ποιόν compiler έχεις;
antonella Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2004 Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση! Κατά δεύτερον, με πρόλαβες πριν απαντήσω μόνη μου, καθώς μετά από αρκετό ψάξιμο συνειδητοποίησα ότι σε αρχείο txt όντως τυπώνει την λέξη, αφού την έχει διαβάσει ΣΩΣΤΑ!! Απλά ήθελα να την βγάζει στην μάυρη οθόνη που τρέχει το πρόγραμμα, κάτι που μάλλον δεν γίνεται λόγω του ότι η οθόνη αυτή μάλλον είναι σε περιβάλλον DOS, και το DOS δεν δέχεται ελληνικά! Την πάτησα γιατί πίστευα ότι αφού η λέξη στην οθόνη αυτή τυπώνεται... κινέζικα... συνεπώς δεν αναγνωρίζεται από την C! Λάθος μου! Ευχαριστώ και πάλι!
anonymous-root Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2004 Ψάξε να δεις αν είσαι σε win2k - xp, υπαρχει πιθανότητα να μπορεί να βγάζει ελληνικά. Μπορεί να είσαι τυχερή. Παρακαλώ!
antonella Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2004 Δεν σου απαντησα τι λειτουργικό έχω γιατί θεώρησα ότι δεν γίνεται κάτι σχετικά με το τύπωμα στην οθόνη! Όντως είμαι σε winxp. Μπορείς να μου πεις τι εννοείς να το ψάξω?? Thanks!!
anonymous-root Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2004 Στο λέω επειδή αυτά τα λειτουργικά υποστηρίζουν το UNICODE σε αντίθεση με τα 98, οπότε μπορεί - λέω μπορεί - να γίνεται να σου βγάζει ελληνικά και στην οθόνη. Περισσότερα λογικά θα μπορέσεις να βρείς στο support της εταιρίας που βγάζει τον compiler σου.
alkisg Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Ένας τρόπος είναι με την κλήση της συνάρτησης system("chcp 1253") μέσα από το πρόγραμμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.