Προς το περιεχόμενο

Dvdrw-cdrw: πότε πεθαίνουν?

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ πολύ Dvd-rw και cd-rw δισκακια.

Υπαρχει κανενας αξιοπιστος τρόπος με καποιο προγραμμα να τεσταρω ποτε αυτα τα δισκακια ειναι προς το τελος της ζωής τους?

Γιατι θεωρω δυσκολο ειτε να καταγραφω ποσες φορες γραφω-σβηνω, ειτε να μετρω ποσο χρονο τα χρησιμοποιω.

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μέθοδος γιαυτό που ζητάς, εγώ απλά όταν παίρνω backup σε επανεγγράψιμα πάντα κάνω verify μετα την εγγραφή και αν είναι πολύ σημαντικά τα αρχεία προτιμώ επώνυμα δισκάκια 1 εγγραφής (taiyo yuden) γιατί μου έχουν βγει πιο αξιόπιστα ειδικά σε σχέση με τα επανεγγράψιμα...

Δημοσ.

επώνυμα δισκάκια 1 εγγραφής (taiyo yuden)

Αυτα παιρνω κι εγω για τις μονιμες εγγραφες.

Αλλα για backup, θεωρω βλακεια να πετω καθε δυο μερες ενα dvdr, αυτο το λογο εξυπηρετουν τα dvdrw.

Αλλα προβληματιζομαι για το χρονο ζωης τους!

Ιδεα: μηπως υπαρχουν tayo yuden σε rw και ειναι και αυτα αξιοπιστα σαν τα dvdr?

προς το παρον χρησιμοποιω χωρις προβλημα τα tdk. Ειναι αληθεια οτι ειναι και τα μονα που υπαρχουν στην αγορα...

Δημοσ.

επώνυμα δισκάκια 1 εγγραφής (taiyo yuden)

Αυτα παιρνω κι εγω για τις μονιμες εγγραφες.

Αλλα για backup' date=' θεωρω βλακεια να πετω καθε δυο μερες ενα dvdr, αυτο το λογο εξυπηρετουν τα dvdrw.

Αλλα προβληματιζομαι για το χρονο ζωης τους!

Ιδεα: μηπως υπαρχουν tayo yuden σε rw και ειναι και αυτα αξιοπιστα σαν τα dvdr?

προς το παρον χρησιμοποιω χωρις προβλημα τα tdk. Ειναι αληθεια οτι ειναι και τα μονα που υπαρχουν στην αγορα...[/quote']

Υπάρχουν και Intenso στο πλαίσιο γύρω στο 1 ευρώ(δεν ξέρω από ποιότητα τι λένε) και έχει και το http://www.burnit.gr . Τo τελευταίo νομίζω ότι έχει 4πλης ταχύτητας γιατί τα intenso είναι 2χ τα -RW και 2.4χ τα +RW. Εγώ σκέφτομαι να παραγγείλω τα Pro-dye 4x +RW και ιδιαίτερα μουράτο από το http://www.cdrohlinge24.com. Ξέρει κανείς από ποιότητα τι λένε? Η τιμή τους πάντως είναι αρκετά καλή στην 25άδα λιγότερο από 25 ευρώ + μεταφορικά βέβαια. Υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος για να μοιράσουμε και τα μεταφορικά?

Όσον άφορα το πως θα ελέξγεις την διάρκεια ζωής τους νομίζω ότι η ποιότητα εγγραφής θα πέφτει όσο γερνάνε άρα δες το topic που λέει πως ελέγχεις την ποιότητα εγγραφής(με το KPROB???). Κάποιος επαγγελματίας στα μέσα αποθήκευσης τι έχει να πει πάνω σε αυτό(kogos ακούς?)?

Δημοσ.

δες το topic που λέει πως ελέγχεις την ποιότητα εγγραφής(με το KPROB???). Κάποιος επαγγελματίας στα μέσα αποθήκευσης τι έχει να πει πάνω σε αυτό(kogos ακούς?)?

Tι ειναι αυτο?

Δημοσ.

kprobe είναι πρόγραμμα με το οποίο τεστάρεις την ποιότητα εγγραφής σε 1 δισκάκι αλλά πρέπει να έχεις liteon dvdrom για να τρέξει οπότε είναι λιγάκι περιοριστικό. Κάτι παρόμοιο έχει και η plextor με τα plextools. Δες σε sites που κάνουν reviews σε dvdrecorders, τα γραφήματα που δείχνουν είναι συνύθως με το kprobe. Πάντως αν θες φτηνά επανεγγράψιμα έχω βρει και στα multirama, τα bulkpaq 4Χ dvd+rw με 1,35€ τελική. Έχω δοκιμάσει επίσης επανεγγράψιμα της Philips, TDK, Sony, Samsung, Creation και τα Datasafe του burnit. Δε μπορώ να πω ότι έχω κάποιο παράπονο πέρα από το ότι όλα είναι πολύ ευαίσθητα σε δαχτυλιές κλπ θέλουν πολύ προσοχή...

Δημοσ.
kprobe είναι πρόγραμμα με το οποίο τεστάρεις την ποιότητα εγγραφής σε 1 δισκάκι αλλά πρέπει να έχεις liteon dvdrom για να τρέξει οπότε είναι λιγάκι περιοριστικό. Κάτι παρόμοιο έχει και η plextor με τα plextools. Δες σε sites που κάνουν reviews σε dvdrecorders, τα γραφήματα που δείχνουν είναι συνύθως με το kprobe. Πάντως αν θες φτηνά επανεγγράψιμα έχω βρει και στα multirama, τα bulkpaq 4Χ dvd+rw με 1,35? τελική. Έχω δοκιμάσει επίσης επανεγγράψιμα της Philips, TDK, Sony, Samsung, Creation και τα Datasafe του burnit. Δε μπορώ να πω ότι έχω κάποιο παράπονο πέρα από το ότι όλα είναι πολύ ευαίσθητα σε δαχτυλιές κλπ θέλουν πολύ προσοχή...

Δηλαδή για να καταλάβω αφού φαίνεται ότι στο συγκεκριμένο θέμα έχεις αρκετή εμπειρία. Τα επανεγγράψιμα έχουν όλα ανεξαρτήτως μάρκας μεγάλη ευαισθησία στις δαχτυλιές? Είναι αρκετά πιο ευαίσθητα σε γρατζουνιές-δαχτυλιές από τα απλά DVD-R και DVD+R? Αν ισχύει κάτι τέτοιο λογικά θα φαίνεται σε ένα σκανάρισμα με KPROBE ότι η ποιότητα εγγραφής είναι πολύ υποδεέστερη των απλών DVD και κάτω από αυτό το πρίσμα ίσως να είναι και ακατάλληλα για backup ζωτικών δεδομένων.

Δημοσ.

[quote=SV1EOD

]

...ίσως να είναι και ακατάλληλα για backup ζωτικών δεδομένων.

Indeed.

Τα rw, ανεξαρτήτου μάρκας/τιμής, καλό είναι να τα βλέπετε σαν δισκάκια για δοκιμές/πειράματα.

/sc

Δημοσ.

Τα rw, ανεξαρτήτου μάρκας/τιμής, καλό είναι να τα βλέπετε σαν δισκάκια για δοκιμές/πειράματα.

Δυσκολευομαι να το καταλαβω αυτο.

Δημοσ.

Δεν θα λεγα ότι έίναι μόνο για πειράματα, απλά τα επανεγγράψιμα λόγω διαφορετικού υλικού κατασκευής είναι πιο ευάισθητα σε κακομεταχείρηση, εμφανίζουν πιο εύκολα λάθη σε σχέση με τα 1 εγγραφής δισκάκια, οπότε καλύτερα να τα χρησιμοποιείς για προσωρινή και όχι μόνιμη αποθήκευση δεδομένων. Και γω που παίρνω συχνά backup, σχεδόν κάθε βδομάδα ,επειδή την έχω πατήσει στο παρελθόν, τα χρησιμοποιώ μόνο για προσωρινά δεδομένα αν όμως είναι σημαντικά όπως προανέφερα τα γράφω σε 1 εγγραφής που είναι πιο αξιόπιστα. Τώρα αν θες αναλυτική επεξήγηση γιατί είναι πιο εύαισθητα ψάξε λίγο στο internet όλο κάποιο άρθρο θα βρεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...