Typhoon Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Παιδία έχω μια μικρή ερώτηση: Μπορώ με κάποιο τρόπο & αν ναι πως να έχω low-level πρόσβαση μέσω web-browser ? Για να καταλάβετε έχω ένα kit με ένα προγραμματιζόμενο ολοκληρωμένο το οποίο συνδέεται στην παράλληλη και το προγραμματίζει κανείς μέσω του PC στο οποίο είναι συνδεδεμένο. Εγώ θέλω να το κάνω αυτό μέσω μιας web εφαρμογής, δηλαδή να μπαίνει από το σπίτι του κάποιος και να φορτώνει το πρόγραμμα και να το τρέχει. Αυτό απαιτεί να σταλούν κάποια συγκεκριμένα σήματα ελέγχου από την παράλληλη ? Μπορεί να γίνει αυτό ?
billpeppas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Μπορείς να το κάνεις μέσω VPN , ή Remote Control [ δηλαδή να έχεις απομακρυσμένη πρόσβαση στο PC στο οποίο θα είναι συνδεδεμένο το programmable eep. ]
Lyman_Zerga Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Η php έχει δυνατότητα χρήσης της παράλληλης.
StavrosD Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Και με ASP.NET έχεις τέτοια δυνατότητα, αν δεν κάνω λάθος.
drm Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Βασικά μέσω από ASP πρέπει να βρεις ή να φτιάξεις κάποιο ActiveX control...
Typhoon Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Προγραμματα Remote Terminal δεν παίζουν γιατί βασικά θέλουμε να κάνουμε κάτι σαν E-learning εφαρμογή. Μέσω php μπορώ να ελέγχο bit προς bit την παράλληλη ? Η ASP .NET πρέπει λογικά να δίνει τέτοιες δυνατότητες. Επίσης μου έχει πει κάποιος ότι κάτι τέτοιο ίσως να μπορεί να γίνει μέσω ενός προγράμματος του Labview το οποίο προσφέρει web components. Ξέρει κανείς τπτ παραπάνω ?
norad Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2004 Ο μόνος τρόπος να πετύχεις αυτό που θες είναι να εκτελεστεί κώδικας στον υπολογιστή του client. Για να γίνει αυτό πρέπει στην web σελίδα σου να έχεις είτε κάποιο activex control, είτε java applet, είτε κάποιο άλλο custom plugin. Με κώδικα που τρέχει στον web server (php, asp, asp.net, perl, cgi, whatever) δεν μπορείς να μιλήσεις με την σειριακή (ή οτιδήποτε άλλο for that matter) του client που επισκεύτεται το site σου. Alex
Typhoon Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2004 Όχι δεν με κατάλαβες Εγώ θέλω ο client να μπορεί να μιλήσει στη σειριακή του server!! Δηλαδή αν κατάλαβα καλά σε αναλογία με αυτό που είπες, πρέπει ο client να τρέξει κάποιο Active X control στο server σωστα ?
javanidhs Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2004 ΔΕΝ χρειαζοντε ActiveX ουτε applet... με την προυποθεση οτι δεν εννοεις οτι θελει οι client να μπορουν να εχουν αμεση προσβαση με την σειριακη του server. Αν ισχυει αυτο τοτε θες καποιο plugin (ActiveX applet) παρολα αυτα δεν το θεωρω βελτιστη λυση! δεν ειναι ουτε σωστο απο αποψη ασφαλειας ουτε και πολυ ευελικτο οσο αναφορα την υλοποιηση! νομιζω οτι θα πρεπει να ακολουθησεις μια κλασικη οδο ...remote εφαρμογης! οπου εμεσα ο client αποκτα προσβαση στον server και ΟΧΙ αμεσα! Εκτος απο web εφαρμογη μπορεις να χρησιμοποιησεις κατι σε Remote Procedure Call τεχνολογιες οπως Java RMI , RPC ...η δικη σου client -server Λυση με δικα σου πρωτοκολα...(απλοικα). μια αλλη λυση ειναι και η χρηση web services! αν σε ενδιαφερει! Web λυση ---------- Μπορει να γινει με μια κλασικη server side εφαρμογη (ASP. JSP κτλ κτλ). Θα μιλησω για την java και το ASP.net τα οποιοα σου παρεχουν βιβλιοθηκες να μιλησεις σε σειριακες και παραλληλες! οι σελιδες σου...θα στελνουν στον client τις HTML φορμες και αναλογα με το τι επιλεξει ο χρηστης θα εκτελουν server side Κωδικα... δεν νομιζω οτι χρειαζοντε Active X...γιατι πολυ απλα ολα τα requests και γενικα η λογικη του ελεγχου θα ειναι μεσα στα HTTP posts .... τα οποια τα ταξιδευουν μεσα σε HTTP requests/responses Και στον server θα εκτελειται ο καταλληλος κωδικας! Φαντασου λοιπον μια html forma που θα εχει μονο κουμπακι...πχ αναψε την λυχνια η περασε την χ, ψ ταση στο κυκλωμα μεσω της πορτας. ο χρηστης παταει το κουμπακι σαν να εκανε sumbit μια φορμα με τα στοιχεια του. to response φτανει στον server o οποιος εκτελει τον σχετικο κωδικα που μιλαει σε καποια πορτα! ελπιζω να εγινα κατανοητος και να βοηθησα!
Typhoon Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2004 Φίλε javanidh ήσουν πολύ κατανοητός! Νομίζω ότι αυτό είναι ότι χρειάζομαι! Μια ερώτηση ακόμα: Μπορώ με τη μέθοδο που περιέγραψες να μπορώ να διαβάζω και δεδομένα από τη σειριακή και να τα επιστρέφω με τον ίδιο τρόπο στο browser του χρήστη ?
javanidhs Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2004 Ναι ειναι ολα μεσα στον απλοικο τροπο επικοινωνιας POST/GET request -response . Ο client κανει ενα POST request (η και GET) στελνει λοιπον ...μια εντολη με το που παταει το κουμπακι..(Submit) . Ο server διαβαζει το request βλεπει πια forma ειναι (πιο submit ..η αναλογα τι parameter του εχει στειλει...ο server..και εκτελει καποιο κωδικα..πχ..διαβαζεις κατι απο την σειριακη. Αφου το διαβασεις....το στελνεις πισω στο response ...το κανεις output δηλαδη στην σελιδα που επιστρεφει ο server. Να δωσω ενα ακομη απλοικο παραδειγμα που το συναντου ολοι οσοι προσπαθουν να αρχησουν να μαθαινουν μια κλασικη server side τεχνολογια..(ASP, JSP php κτλ κτλ). Φαντασου λοιπον μια jsp σελιδα που οταν θα την ζητας...θα σου εμφανιζει ενα text box για να βαλεις το ονομα σου..και ενα κουμπακι απο διπλα! οταν πατησεις...το κουμπακι και εχεις βαλει το ονομα σου στο κουτακι..το στελνει στον server και αυτος σου επιστρεφει...ενα μυνηματακι ' Hello Typhoon' ουσιαστικα λοιπον εσυ του εστειλες το ονομα..αυτος το διαβασε και μετα εκτελεσε καποιον κωδικα ο οποιος εκανε κατι πολυ απλο πειρε το ονομα που του εστειλες το προσθεσε στο sttring hello και επεστρεψε ενα νεο string! ακριβως η ιδια λογικη..ειναι και αυτο που θες να κανεις...παταας το κουμπακι ο server καταλαβαινει to request..εκτελει τον κωδικα της σειρακης..πχ διαβαζει απο αυτη..παιρνει ενα string (γεμιζει ενα buffer) και στο στελνει σαν response Πισω! ιδιατερα απλο! αν εχεις και αλλες αποριες για τον μηχανισμο... δες τα παρακατω ASP: http://www.w3schools.com/asp/asp_examples.asp εισαγωγη στις server side τεχνολογιες...(μαθημα που εκανα στο βασικο πτυχιο) http://www.scit.wlv.ac.uk/~jphb/cp3024/ απλο JSP tutorial http://www.jsptut.com/ http://java.sun.com/products/jsp/docs.html ASP.net tutorial http://www.w3schools.com/aspnet/default.asp δεν εχω εμπειρια σε PHP οποτε δεν μπορω να προτεινω..κατι ..θα υπαρχουν πολλοι που θα μπορεσουν να βοηθησουν αν επιλεξεις την συγκεκριμενη τεχνολογια! εξαλλου οι βασικες αρχες της επικοινωνιας και του HTTP ειναι ιδιες για ολες τις τεχνολογιες Δεν ειναι κατι δυσκολο οποτε προχωρα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.