Πέτρος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2004 Μη βιάζεστε να απαντήσετε το προφανές. Ο μόνος ΧΡ που βρίσκω (ίσως, ενδεχομένως, αν...) πλέον στην Ελλάδα είναι ο 3200+ με fsb 400. Η MSI K7N2G με το nForce2 (όχι το Ultra δυστυχώς) που έχω σηκώνει μέχρι 333 εκτός κι αν αρχίσω τις μ@λ@κίες και το ανεβάσω μέχρι όσο πάρει (και με σηκώσει το πιθανότερο). Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει Sempron σε SocketA μεγαλύτερος από 2800+ (τιμή 130 έουρα περίπου) τι να κάνω? Να πάρω το αίσχος (Sempron) ή τον Athlon 3200+ (αν τον βρω σε λογική τιμή, κάτω από 160) και να τον βάλω σε fsb 333 ή όσο μπορέσω να το σηκώσω? Τι επιδόσεις θα έχω, αν λειτουργεί... Ευχαριστώ... ΥΓ: Το κέρατο της AMD και των Ελλήνων εισαγωγέων που εξαφάνισαν τα πάντα μέσα σε μια βδομάδα!!!
panxris Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2004 Εγω λεω βρες μεταχειρισμενο Barton (απο καποιον που θα παει σε Α64 πχ) Θα τη βγαλεις φτηνα και θα χεις ενα πολυ καλο επεξεργαστη Sempron ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ
planetman Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Άμα είναι να πάρεις Athlon XP, αξίζει μόνο αν δώσεις κάτω από 80€ π.χ. Άμα είναι να δώσεις 160€ για Athlon XP, πάρε καλύτερα μεταχειρισμένο Athlon64. Για Sempron, Ούτε εγώ το κόβω καλή επένδυση.
crAss Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Paidia tha vgei kai sempron me barton core sta 3000+ (den xero sixnotita leitourgias). Mexri tote mono metaxeirismenous barton crAss
Voodooman Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Και εγώ με nForce 2 (όχι το ultra, δυστυχώς), βγήκα στο σεργιάνι, να βρω Barton 3000, με FSB στα 333. Έψαξα ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΚΑΙ ΑΠΙΘΑΝΑ καταγώγια της Θεσσαλονίκης, και στο τελευταίο μαγαζί που μπήκα, μού είπαν ότι θα μου τον φέρουν την επόμενη ημέρα. Κατέβασα το τελευταίο bios (αυτό που υποστηρίζει και sempron), το αναβάθμισα και την επομένη τον παρέλαβα στην εξωφρενική τιμή των 175 ευρώ (χωρίς ψύκτρα, κράτησα την ίδια με τον 2400 που είχα πριν, ήταν απαράλλαχτη)! Για να μην τα πολυλογώ, ο barton που μου πούλησαν αποδείχθηκε ότι έχει FSB στα 400, πλην όμως, το bios μου μου έδινε πλέον επιλογή για CPU FSB στα 200!!! έτσι, το motherboard τον βλέπει κανονικά, το ίδιο και το bios και τα windows. Φτηνά την γλίτωσα... Το κόλπο είναι στο ότι το nForce 2 δεν υποστηρίζει ΕΠΙΣΗΜΑ FSB στα 400. Ανεπίσημα, μάλλον υποστηρίζει... Με λίγα λόγια, πάρε τον 2800 sempron socket A μόνο άν έχεις CPU από 2200 και κάτω, αλλιώς δεν αξίζει. Από την άλλη, ακόμα και αν τον βρεις τον Barton, είσαι διατεθειμένος να σκάσεις γύρω στα 175 ευρώ για έναν πεθαμένο επεξεργαστή?
Πέτρος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Duron 1,3GHz έχω, οπότε σίγουρα αξίζει η αναβάθμιση. Πόσο μάλλον που θα μου στοιχίσει μόλις 115 έουρα γιατί τελικά τον βρήκα στη Γερμανία (όπου υπάρχουν όλα τα μοντέλα σε πλήρη διαθεσιμότητα)και θα μου τον στείλει φίλος από εκεί. Όσο για το ανεπίσημο fsb στα 400, το chipset το υποστηρίζει επίσημα για τις μνήμες αλλά με τη cpu υπάρχουν πολλά ανέκδοτα και δεν έχω καμιά όρεξη να ψάχνομαι. Αφού σου λειτουργεί Voodooman, live long and prosper!
poulinos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 ATHLON 64 na sou meinei kai gia to melon
Πέτρος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2004 Στη μητρική μου? Από πότε? Σε SocketA?
planetman Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2004 Πάντως εδώ που τα λέμε ίσως και ο sempron να αξίζει καθώς είναι συμβατός με 64bit εφαρμογές. Εσύ π.χ. θα μπορείς να βάλεις τα καινούρια windows, ενώ εμείς όχι. (Γι' αυτό δεν είμαι σίγουρος, ας το επιβεβαιώσει κάποιος) Από overclocking, δεν ξέρω τί κάνουν. Πάντως, πάνω από 100-120€ μην δώσεις με τίποτα για socketA.
manik Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2004 Πάντως εδώ που τα λέμε ίσως και ο sempron να αξίζει καθώς είναι συμβατός με 64bit εφαρμογές. Εσύ π.χ. θα μπορείς να βάλεις τα καινούρια windows, ενώ εμείς όχι. (Γι' αυτό δεν είμαι σίγουρος, ας το επιβεβαιώσει κάποιος) Όχι δεν υποστηρίζονται 64bit extensions από τον Sempron ούτε σε socketA ούτε στο 754.Είναι καθαρά 32bit.
Paladin-}LoA{- Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2004 Αυτή τη στιγμή ο μόνος Sepmpron σε socket 754 είναι ο 3100+ και όπως σωστά είπε ο manik δεν υποστηρίζει 64bit. Είναι καλή φαση όμως γιατί με ένα socket 939 board στο μέλλον θα μπορεί κανείς να βάλει Athlon 64 ή Athlon FX Νομίζω οτι το socket 939 ήρθε και θα μείνει για τουλάχιστον 3 χρόνια
planetman Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2004 Καλά ρε παιδιά, εάν οι Sempron δεν υποστηρίζουν 64bit, τότε τί σκατά τους έβγαλε η AMD; Προτιμώ τον Bartonάκο μου που είναι και ενός έτους.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2004 Super Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2004 planetman tous vgazei giati apesyre apo thn agora tous Athlon XP...ti mono me Athlon 64 8a meinei? me ti proion 8a antimetwpisei tous Celeron? profanws me tous Sempron...
planetman Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2004 Και γιατί να αποσύρει τους Athlon XP;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.