Προς το περιεχόμενο

Επειγόντως βοήθεια με laptop Acer!

planetman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, προχτές πήρα ένα μεταχειρισμένο laptop Acer 1355LC με τον Athlon XP-M 2600+. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Στα windows και με το cpu-z τον βλέπει κανονικά ως Athlon XP-M 2600+ αλλά είναι στα 6x133=796MHz! Μπαίνω bios αλλά δεν έχει καμμιά ρύθμιση για να αλλάξω τον πολλαπλασιαστή που κανονικά είναι 15.

Σκέφτηκα μήπως είναι χαμηλά η συχνότητα και αυξάνεται με τον φόρτο εργασίας, γι'αυτό του έβαλα ένα super-pi 1M αλλά το έβγαλε σε 2:02sec που σημαίνει ότι δεν αυξήθηκε η συχνότητα.Έβαλα ένα προγραμματάκι (cbid70b) το οποίο εκτός από τα 796MHz, μου έδειξε ότι η τάση λειτουργίας του είναι 1.65V και όχι 1.45V όπως αναμενόταν! Επίσης, μέσω του προγράμματος αυτού, άλλαξα τον πολλαπλασιαστή σε 15 και πήγε στα κανονικά του. (15x133=1990MHz) Super pi 1M 1:07sec. Σκέφτηκα μήπως δεν έχει mobile επεξεργαστή μέσα αλλά απλό desktop αλλά όλα τα προγράμματα τον αναγνωρίζουν ως mobile.

Το θέμα είναι ότι με μια επανεκίνηση των windows η συχνότητα επανέρχεται στα 796MHz. Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι: ΠΩΣ ΤΟΝ ΡΥΘΜΙΖΩ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΑ 15Χ133=1990ΜΗz;

Στο desktop μηχάνημά μου έχω έναν κλειδωμένο Barton 2500+ που πάει 11x202=2230MHz με default τάση. Σκέφτηκα (μία σκέψη έκανα μόνο) να αντάλαζα επεξεργαστές. Αν έβαζα τον κλειδωμένο 2500+ στο φορητό, λογικά θα ήταν 11x133=1463MHz. Και να έπαιρνα τον πολυπόθητο Athlon XP-M 2600+ στον desktop και να του άλλαζα τα φώτα. Το θέμα είναι α) ότι ο 2500+ θα υπολειτουργεί μετά στο laptop, β) δεν ξέρω να τους αλλάξω, φοβάμαι μην κάνω καμμιά μαλακία, γ) μπορεί ο 2600+ mobile να είναι χειρότερος από τον 2500+ desktop.

Οπότε θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας για όλη αυτή την ιστορία.

1) Γιατί ο φορητός δίνει 1.65V αντί 1.45V;

2) Πώς δίνω τον σωστό πολλαπλασιαστή;

3) Να αλλάξω τους επεξεργαστές; Πώς;

4) Κάτι μου βρωμάει σ' αυτήν την ιστόρία, τί;

5) Μήπως συμβαίνει κάτι που δεν σκέφτηκα καν; Τί μπορεί να είναι;

ΥΓ: Συγνώμη για το μεγάλο post αλλά το θέμα με καίει και θέλω επειγόντως βοήθεια! Ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιος που έχει το συγκεκριμένο laptop.

Δημοσ.

ακόμα και όταν είσαι στο ρεύμα και όχι στην μπαταρία σου βγάζει τα χαμηλά mhz? αν όχι, δες μήπως το power profile είναι στο max battery...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...