DownUNDERground Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2004 Έκανα search αλλά δε βρήκα κάτι σχετικό. Έχω ένα δεύτερο σκληρό στον οποίο θέλω να κάνω defrag.Όμως το VoptXP μου βγάζει ότι έχω lost file fragments.Το ίδιο βγάζει φυσικά και το ScanDisk που κάνω μετά.Έχω λέει περίπου 2.000.000 bytes σε lost file fragments και μου ζητάει ή να διαλέξω να τα σβήσω ή να τα διορθώσει και να τα κάνει αρχεία.Να τα σβήσω δε θέλω φυσικά, αλλά και πάλι το να τα διορθώσει και να τα κάνει αρχεία δεν το καταλαβαίνω.Αρχεία δεν είναι και τώρα; Μπορεί διαλέγοντας αυτή την επιλογή να μου καταστρέψει κάποια αρχεία από το σκληρό (τα προβληματικά); Γενικά τί παίζει με αυτό το σημείο και τί να κάνω;Ξέρει κανείς που έχει ασχοληθεί περισσότερο με αυτό;Γιατί φοβάμαι μη χάσω κανένα αρχείο.
random Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2004 lost file fragments σε ελευθερη αποδοση σημαινει : παρομοιάζω το σκληρο σου δισκο με ενα βιβλιο. το βιβλιο εχει στην αρχη του ενα ευρετηριο (FAT) και κεφαλαια (αρχεια), τα οποια εκτινονται σε σελιδες του βιβλιου (fragments). για να διαβασεις ενα κεφαλαιο, πρεπει να πας πρωτα στο ευρετηριο οπου βλεπεις οτι το θεμα Χ ειναι στις σελιδες 2,3,4,15,16,100 (αυτη ειναι η διαφορα με το βιβλιο, τα αρχεια δεν χρειαζεται να ειναι σε συνεχομενα κομματια). οταν κανεις delete file, στην παραγματικοτητα δεν σβηνονται αυτες οι σελίδες. απλα σβηνεται η εγγραφη στο ευρετηριο. οποτε ο δισκος ξερει οτι στις σελιδες 2,3,4,15,16,100 δεν αντιστοιχει πια κανενα αρχειο. οταν κατοπιν δημιουργησεις/αντιγραψεις ενα νεο αρχειο, ο δισκος θεωρει αυτες τις θεσεις ελευθερες και γραφει εκει. lost file fragments ειναι σελιδες που δεν εμφανιζονται στο ευρετηριο ως ελευθερες, αλλα ουτε σαν μερη καποιου αρχειου. οποτε δεν μπορει να τις χρησιμοποιησει. λοιπον, την στιγμη που γινεται μια εργασια διαγραφής/αντιγραφης αρχείων το συστημα σου κρασαρει/κοπει ρευμα, και μενει στη μεση η διαδικασια. οταν ξανανοιξεις δεν μπορει βεβαια να θυμαται που ηταν για να συνεχίσει και μενουν καποια σκουπιδια. πχ. σβηνονται οι εγγραφες για την 2,3,4 -και πεφτει ρευμα- αλλα μενουν οι εγγραφες για τις 15,16,100. οποτε οι τρεις τελευταιες δεν εχουν μαρκαριστει ακομα ως ελευθερες, αλλα το αρχειο που ηταν στις 6 θεσεις, δεν ειναι δυνατο να διαβαστει γιατι εχουν σβηστει οι 3 πρωτες. οποτε δεν ειναι ουτε ελευθερες, ουτε κατηλειμένες. ειναι "χαμενες". αυτη ειναι 1 περιπτωση μεταξυ άλλων. αυτα τα fragments μπορει να ειναι ολοκληρα, μπορει να ειναι απλα μερη αρχειου, δεν ξερεις ποιου αρχειου, και τι τυπου. απλα αν τα σωσεις θα σου φτιαξει αρχεια με καταληξη chk που πιθανον με εναν text editor να δεις μεσα και να υποθεσεις τι ειναι. αν προκειτε για binary files δεν σου χρησιμευουν σε τιποτα, αν ειναι text/html κλπ mporeis να διαβασεις μεσα. Να μην φοβασαι μη χασεις κανενα αρχειο, γιατι αυτα τα εχεις ηδη χασει. αφου δεν διαβαζονται απο το δισκο χαμένα ειναι. Απλα καταλαμβανουν τα bytes σε χωρο.
DownUNDERground Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Κατατοπιστικότατος!Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.