karib Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Υποθετικο σεναριο αλλα οχι απιθανο: Εχω dsl γραμμη και παροχη Internet. Επίσης εχω laptop και συνδεομαι απο διαφορες πόλεις του ίδιου νομού, με pstn-isdn. Αναφερόμαστε σε επαρχια και όχι στην Αθηνα που το ενδιαφερον θα ειναι αμεσο και το παρακατω ενδεχομενο μαλλον απιθανο. Κλείνει το συνεργαζόμενο με τον isp μου υποκαταστημα της περιοχής μου. Μέχρι να βρεθεί νέος συνεργάτης του isp στην περιοχη μου, τι ακριβως προκειται να μου συμβει? 1. Στην περιπτωση της Dsl? Καμια προσβαση με τον εν λογω isp πλέον? Μονοδρομος η επιλογη άλλου ή με 'ρίχνουν' σε άλλο κομβο του ίδιου isp σε άλλο νομό? Και αν συμβαινει κατι τετοιο με τις χρεωσεις αλλαζει κατι? 2. Στην περιπτωση της Isdn-pstn? Με 'ριχνουν' σε αλλο κομβο σε αλλη πολη? Αν ναι και η πολη εντος του ιδιου νομού υποθετω οτι η χρεωση ειναι η ιδια. Αν με ριξουν σε πολη αλλου νομου τι γίνεται τότε? Χρεώσεις? Αν δεν λαβουν καμια μεριμνα για τους συνδρομητες της περιοχης, οι ιντερνετικες κλησεις μας δεν θα δρομολογουνται πουθενα? Απο τα παραπανω θελω να κανουμε μια διευκρινηση σχετικα με πιθανα downtimes(σωστα το λεω?) διοτι υπάρχουν περιοχες όπου είτε κάποιοι επαγγελματιες που εχουν κόμβους δεν είναι καλοι στην δουλειά τους και έχουν πιθανοτητες να βαλουν λουκετο, είτε ισως αποφασισουν οτι ο κομβος δεν ειναι βιωσιμος και διακοψουν την συνεργασια με το isp. Επισης σημαντικο ειναι το θεμα των χρεωσεων. Αν δεν με ενημερωσει κανεις για το κλεισιμο του κομβου ή καθυστερησουν αυτη την ενημερωση, εγώ αν τελικα συνδεθω με τον isp, αν η συνδεση ειναι σε αλλο νομό, δεν θα χρεώνομαι εκτος επακ(isdn-pstn)? Περιμενω τις απαντησεις σας.
DarkOrion Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Κλείνει το συνεργαζόμενο με τον isp μου υποκαταστημα της περιοχής μου. den se katalavainw. ti ennoeis??? den pisteuw na uparxoun katastimata pou sunergazontai me ton isp sou. apla o kathe isp vazei se diafores perioxes komvouws, tous sundeei sto backbone line kai meta ginetai i sundesi me to ekswteriko. Twra, ama o komvos kleisei kai me isdn - pstn prepei na kaneis klisi se allo komvo, logika tha plirwneis ta idia xrimata giati prokeitai gia epak. lew logika giati den to exw psaksei to thema.
karib Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Εννοω ότι πχ στην ταδε επαρχιακη πολη τον κομβο της acn τον έχει το τάδε κομπιουτεραδικο. Το φιλοξενει (μηχανηματα-servers-routers κλπ) μεσα στο καταστημα του ο ιδιοκτητης ο οποιος προφανως εχει συναψει καποια συμφωνια με καποιον isp. Αυτο συμβαινει κατα κορον στις επαρχιακες πολεις. Δεν πανε οι isps ουτε υποκαταστημα να ανοιξουν (μονο σε μεγαλες πολεις) ούτε νοικιαζουν ενα γραφειο, στηνουν τα μηχανηματα, αφηνουν και εναν υπαλληλο τους και φευγουν. Συνεργαζονται με κομπιουτεραδικα. Και μαλιστα συχνα ουτε καν με καθαροαιμα κομπιουτεραδικα. Γνωριζω ακομη και βιντεοκλαμπ που φιλοξενουν κομβο isp! Σου λεει, μια κασετα να νοικιασω, ενα σκανερ να πουλησω, μια συνδεση να δωσω, θα επιβιωσω! Καταλαβατε τωρα το ολο σκηνικο και γιατι ενέχει κινδυνους?
karib Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Στην αρχη απορουσα με αυτες τις καταστασεις αλλα καταλαβα οτι οι isps επιθυμουν-και ειναι λογικο-να εχουν παρουσια/κομβο σε καθε νομο της Ελλαδας. Οι ανθρωποι μετακινουνται, ταξιδευουν κλπ. Οποτε, προκειμενουν να μην εχουν καπου κομβο, τον δινουν συχνα όχι και στα καλυτερα χερια. Λυσεις αναγκης δηλαδη. Κι εγω σαν απλος χρηστης αναρωτιεμαι τι ξημερωνει αυριο...
DarkOrion Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 pragmatika pote den eixe perasei apo to mualo mou kati tetoio. To logiko einai oti an kleisei i sumfwnia o isp tha epixeirhsei na metaferei ton komvo se allo ktirio.
karib Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Ναι αλλα σκέψουν ότι σε μια μικρη επαρχιακη πολη οτι δεν ειναι τοσο απλο αυτο. Ο κομβος δεν φτανει απλα να εχει τα μηχανηματα, θελει και κανενα χριστιανο να του ριχνει μια ματια και να φροντιζει για τη συντηρηση-εστω στοιχειωδη πραγματα. Αν μια πολη εχει 3-4 κομπιουτεραδικα (αντε να μην βαλω τα dvdαδικα-ξεφτιλα) τοτε οι επιλογες συνεργασιας για τον isp ειναι πολυ λιγες. Πχ τα 2 κομπιουτεραδικα μπορει να εχουν συνεργασια με αλλον isp. οποτε????? Χλωμα τα πραγματα. Μιλαω με δεδομενα. Εχω ακουσει για κομπιουτεραδικα που ζουν απο τοκογλυφους! Αντε τωρα αν κλεισει ο κομβος αυριο τι θα απογινουν οι χρηστες στο μεσοδιαστημα? Αλλος ιδιοκτητης κομπιουτεραδικου πηγαινοερχεται στην Αθηνα(5μερες Αθηνα-2επρχια) και το κομπουτεραδικο φυτοζωει. Κι αυτος το παλευει. Μιλαω για ρεαλιστικες καταστασεις. Αν δεν τα εβλεπα αυτα να συμβαινουν ουτε απο το δικο μου μυαλο θα περνουσαν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.