Spitzenklasse Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Γεις χαρά, βρε παλληκάρια. Πριν μια βδομάδα αγόρασα καινούργιο κουτί, ένα full tower της ANTEC (1040BX) και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: οπουδήποτε ακουμπήσω στην πίσω πλευρά του κουτιού, υπάρχει ρεύμα που με ''πετάει'', έστω και ελαφρά. Τι στα κομμάτια γίνεται; Με το προηγούμενο κουτί δεν είχα τέτοιο πρόβλημα και σε συνδυσμό με το ότι δεν τα πηγαίνω και τόσο καλά με το ρεύμα, μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω; Λέτε να θέλει γείωση το κουτί, κι αν ναι, πώς γίνεται η ρημάδα;;; Το κουτί δεν είναι εξ΄ολοκλήρου από αλουμίνιο και στο συνοδευτικό εγχειρίδιο δεν ανέφερε τίποτα για γείωση. Απορώ πώς δεν έχει γίνει ακόμα καμιά ζημία στα περιφερειακά..... :roll:
Grigoros Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 ektos apo tis vidoules pou exei i motherboard exei kai kati alla paparakia pou xrisimevoun oste na min akoumpa i motherboard sto kapaki. an den ta evales ayta tote ekei einai to prob sou.
ipso33 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Το καλωδιο του τροφοδοτικου εχει γειωση. Αρα ισως φταιει η πριζα.
Spitzenklasse Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Όλα τα έχω βάλει: και τις χρυσές βίδες που στερεώνουν-γειώνουν την motherboard και τα μονωτικά λαστιχάκια στα παξιμάδια και έκανα όλα όσα έλεγαν οι οδηγίες του τροφοδοτικού. Την πρίζα όμως πώς την ελέγχουνε, ρε παιδιά; Και πάλι, γιατί με το προηγούμενο κουτί δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα, και ήταν και της πλάκας. Το κουφό πάντως είναι ότι ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί εσωτερική ζημιά. Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές....
nio Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 to proigoumeno eixe lastixenia podarakia, i itane se kapoia vasi pano apo to edafos? mipos tora patas me gymna podia? ups exeis? eposon eton einai to spiti sou? exei kali geiosi? xrisimopoieis priza suko i apli? ti dapedo exeis? PROSOXI... AKOLOY8EI DIAFIMISI... (gia na doso kai tpt...) an den vgaleis akri vale laminate patoma me mikro kostos pano apo to idi yparxon. kai antistatiko, kai xypolitos 8a patas kai 8ermomonosi, ixomonosi kai polla akoma. mporeis na to vreis se polla katastimata, i mporeis na rixeis kai mia matia sto http://www.abis-online.gr ...TELOS DIAFIMISIS
MadeBy.Me Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω. πριν λίγο καιρό είχα βγάλει τα πάντα απο το κουτί μου, και μάλιστα δεν είχα βάλει ένα λαστιχάκι στο σημείο οπού βγαίνουν τα καλώδια απο το τροφοδοτικό. πιθανόν να είναι εκεί? τα καλώδια δεν είναι γυμνά.
sokonik_ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 εγω ειχα το ιδιο προβλημα αλλα το ελυσα με το να δωσω ρευμα στο pc απο σουκο, ενω πριν οχι (δεν ξερω αν ειναι τυχαιο που σταματησε)
anonymous-root Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2004 Τι να πω και εγώ που ΔΕΝ έχω γείωση στο σπίτι;
Mapas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2004 Ναι αυτό φταίει. Πρέπει οπωσδήποτε να δίνεις ρεύμα στο pc από μπρίζα που έχει και γείωση (πχ σούκο, η απλή μπρίζα με τρία συρματάκια και αντάπτορα). Αν χρησιμοποιείς αντάπτορα σούκο--> μπρίζα με 2 στοιχεία τότε το pc δεν είναι γειωμένο και κινδυνεύεις !
StavrosD Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα (με χτυπάει το ρεύμα όταν ακουμπάω το κουτί, ακόμα και με κλειστό τον υπολογιστή, και νομίζω και με κλειστό το τροφοδοτικό) Ξέρει κανείς πως μπορώ να ελέγξω αν έχει γείωση η μπρίζα; (μένω σε σπίτι τελευταίας τεχνολογίας του περασμένου αιώνα προς το παρόν)
Fandom Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Φίλε αρχικά κοίτα μήπως έχεις βάκει παραπάνω βίδες απο όσες πρέπει...πρόσεχε, οι βίδες πρέπει να είναι ακριβώς όσες και οι τρυπούλες τις μητρικής σου..αν είναι παραπάνς μο=πορεί να κάνει βραχυκύκλωμα. Ακόμα, μήπως έχεις κανα αερόθερμο η κάτι τέτοιο στο δωμάτιο; εγς είχα και με χτύπαγε καμια φορά ο στατικός. 3 κοιτα να πατάει καλα το τροφοδοτικό στι βάση του στο κουτί και μήπως εξέχει κάποιο καλώδιο και ακουμπάει πουθενά, και κοίτα μήπως έχει τσαλακωθεί κανας πυκνωτής η κάτι τέτοιο. Αυτα φίλε μου έρχονται στο μυαλό τώρα, τσέκαρε και πές μας!
omnimal Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Παιδια κι εγω το ιδιο προβλημα εχω .Με το DX-01B του πλαισιου . Δεν ξερω αν ειναι γειωμενη η πριζα ( :roll: προφανως θα ειναι ) Πρεπει δηλ στα αλουμινενια κουτια να μονονουμε ολες τις επαφες τους ( βιδες και ακουμπισματα ) με τις καρτες , το τροφοδοτικο κ.τ.λ. ; ; ; Γιατι αυτο ειναι αδυνατον :roll:
StavrosD Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Στην μητρική πρέπει όλες οι τρύπες να είναι απομονωμένες από το σασί; Πρέπει κάποιες να είναι σε μεταλλική βάση; Πως μπορώ να δώ αν είναι προβληματική η γείωση στο σπίτι; Κανας ηλεκτρολόγος εδω μέσα;
NKod Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 koita...exoume kai leme gia na to geiwseis 100% to thema...peta to apo to mpalkoni(to pc,oxi to thema).An apo katw yparxei ayli h' dromos tote to kouti sou tha geiwthei standar me mia prosedafisi aeros-edafous dixws adeia toy pyrgou elegxou.. AN kai mono AN einai dromos elegxe na pernaei kamia NTALIKA apo katw gia na geiwthei 200% kai na eisai sigouros(dld ola ta exarthmata toy Tower meta thn prosekrousi toy na akoumpane edafos ) just playing around
Teacher Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2004 ektos apo tis vidoules pou exei i motherboard exei kai kati alla paparakia pou xrisimevoun oste na min akoumpa i motherboard sto kapaki. an den ta evales ayta tote ekei einai to prob sou. Αυτά τα παπαράκια που λέγονται αποστάτες ή στην αργκώ Μητσοτάκηδες (για ευνόητους λόγους) είναι συνήθως υπεύθυνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.