lakaski Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Καλημέρα σε όλους. Θα σας πω τον πόνο μου και αν μπορείτε βοηθήστε με. Έχω αγοράσει από τον περασμένο Φεβρουάριο τον Satellite A30 303 της Toshiba με λειτουργικό Windows XP Home (GR) SP1. Μέχρι περίπου το Μάιο όλα καλά και όλα ωραία. Κάποια στιγμή τον Ιούνιο επιχείρησα και απέτυχα να συνδεθώ στο internet με τη χρήση του εσωτερικού μόντεμ Toshiba AMR Software modem (μέχρι τότε είχα τεστάρει την καλή λειτουργία του αφού και στο internet είχα συνδεθεί και φαξ είχα στείλει και είχα λάβει). Το μήνυμα που μου εμφάνισε είναι "Σφάλμα 633: το modem χρησιμοποιείται ή δεν έχει ρυθμιστεί σωστά".:? Confused Αφού έκανα επανεκκίνηση και επανεκκίνηση και επανεκκίνηση του υπολογιστή μήπως είχα ανοίξει κάποιο πρόγραμμα κατά λάθος που θα δημιουργούσε διένεξη με το modem πήρα απόφαση ότι δεν γίνεται τίποτα. Κατέβασα από το site της Toshiba τους drivers για το μηχάνημά μου και το λειτουργικό και έκανα ενημέρωση. Ξανά δοκιμή - ξανά τίποτα. Έστειλα μήνυμα στην Ideal σχετικά με το θέμα - καμιά απάντηση. Πήρα τηλέφωνο την Ideal (το οποίο δεν έχει σχεδόν ποτέ ελεύθερη τη γραμμή κι έτσι μου πήρε ώρες για να πετύχω κάποιον) και μου είπαν πως το πρόβλημα κατά 90% είναι στο software - 10% στο hardware. Σίγουροι όμως δεν ήταν (φυσικό είναι). Όμως πρόσθεσαν πως αν είναι θέμα software και το πάω από εκεί για να κάνουν επαναφορά των ρυθμίσεων μέσω του recovery cd θα μου έπαιρναν και χρήματα τα αστέρια - λες κι εγώ είμαι κουλός για να το κάνω μόνος μου. Τέλος πάντων, λέω αφού είναι έτσι, θα δοκιμάσω να πάρω αντίγραφα του δίσκου μου (άντε ψησε τώρα dvd για το αρχείο) και θα κάνω μόνος μου τη μανούρα του recovery και μετά να ξαναπεράσω τα προγράμματα απ' την αρχή και μετά να ξανακατεβάσω τα updates ...Αφού κάνω την επανεγκατάσταση λειτουργικού δοκιμάζω το μόντεμ. Παίζει! Προχωρώ στην εγκατάσταση εφαρμογών. Εγκαθιστώ Office 2003. Δοκιμη modem - Δεν Παίζει !!! Τι γίνεται; Λέω είναι δυνατόν; Απεγκαθιστώ το Office 2003. Νέα δοκιμή - Δεν Παίζει:!: Αποφασίζω να τα παρατήσω έτσι και να εγκαταστήσω Professional αντί για Home που έχει από τη μαμά του και να βάλω και το SP2 ελπίζοντας πως θα δουλεύει. Δοκιμή modem χωρίς Office εγκατεστημένο - Τζίφος!!! Τι μπορεί να γίνει; Έχει κανείς υπόψη του τίποτα παρόμοιο;
RaNd Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Μηπως κανεις εγκατασταση καποιας FAX εφαρμογης ?
lakaski Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Μηπως κανεις εγκατασταση καποιας FAX εφαρμογης ?Όχι, καμιά fax εφαρμογή δεν εγκαθιστώ. :/ Ακόμα και το Office το εγκαθιστώ χωρίς το Outlook.
69eyes Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δοκίμασες να απεγκαταστήσεις το modem απο το device manager? Για κάνε και ένα windows update...
lakaski Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δοκίμασες να απεγκαταστήσεις το modem απο το device manager? Για κάνε και ένα windows update... Και απεγκατάσταση έκανα με το Device Manager και με την επόμενη εκκίνηση του συστήματος το αναγνώριζε αυτόματα και τα windows updates έχω βάλει (ακόμα και SP2!). Τι άλλο να έκανα ο χριστιανός; Επαναλαμβάνω ότι το πρόβλημα δεν είναι με το ότι δεν αναγνωρίζει το μόντεμ, αλλά ότι βγάζει Error 633: The modem is already in use or is not configured properly!
RaNd Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Κοιτα αν εχεις καποιο προγραμμα που να χρειαζεται να χρησιμοποιει το Modem.. Π.Χ αναγνωριση κλησης... Δοκιμασε να το κανεις Disable και να δεις αν καποιο προγραμμα θα "χτυπησει", ή κοιτα στο Event Viewer.
lakaski Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Κοιτα αν εχεις καποιο προγραμμα που να χρειαζεται να χρησιμοποιει το Modem.. Π.Χ αναγνωριση κλησης... Δοκιμασε να το κανεις Disable και να δεις αν καποιο προγραμμα θα "χτυπησει"' date=' ή κοιτα στο Event Viewer.[/quote']Δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να χρησιμοποιεί το modem σε αυτή τη φάση. Ούτε φαξ, ούτε αναγνώριση κλήσης, ούτε δεν ξέρω τι άλλο. Το μόνο "πρόγραμμα" που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το modem είναι αυτό που χρησιμοποιεί κανείς για να καλέσει τον αριθμό πρόσβασης στο internet.
kirimis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 τζαμπα ψαχνεις... εισαι κλασσικη περιπτωση βλαβης, και πρεπει να πας στην Ideal να παραγγειλετε καινουργιο μοντεμακι απο Ιαπωνια. Η δευτερη περιπτωση που ακουσα... την πρωτη την αντιμετωπισα ο ιδιος!!! Ηταν ενος φιλου ο Toshiba και μου εκανε ακριβως τα ιδια κολπα, μεχρι που πηγαμε στο σερβις και μας ειπαν πως μοντεμ bye bye...!!!
lakaski Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 τζαμπα ψαχνεις... εισαι κλασσικη περιπτωση βλαβης' date=' και πρεπει να πας στην Ideal να παραγγειλετε καινουργιο μοντεμακι απο Ιαπωνια.Η δευτερη περιπτωση που ακουσα... την πρωτη την αντιμετωπισα ο ιδιος!!! Ηταν ενος φιλου ο Toshiba και μου εκανε ακριβως τα ιδια κολπα, μεχρι που πηγαμε στο σερβις και μας ειπαν πως μοντεμ bye bye...!!! [/quote']kirimis, φαίνεται πως έχεις απόλυτο δίκιο. Σήμερα το πρωί το πήγα στην IDEAL και θα αλλάξουν το modem. Βέβαια, δημιουργείται άσχημη εντύπωση από το γεγονός ότι υπάρχουν κι άλλα κρούσματα με το ίδιο πρόβλημα και δεν έχει βγάλει ανακοίνωση η εταιρεία για να ενημερώσει τους πελάτες της. Ευχαριστώ όσους βοήθησαν.
dali13gr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Kalimera lakaski Des afto to link : http://www.modemhelp.net/dunerror/error_633.shtml An valeis sto Google to mynima lathous pou sou vgazei, tha vreis polles selides me lyseis gia to problima. Elpizw na voithisa.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.