Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις για Server

Typhoon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδία έχω μια απορία σχετικά με servers:

Θέλω να πάρω (όχι για το σπίτι προφανώς) ένα server και θέλω να ρωτήσω τα εξής:

Σκέφτομαι έναν Opteron με 2 CPU και θέλω μια καλή M/B γι αυτό. Επίσης ένας Opteron θέλει

απλές DDR μνήμες ή τπτ ECC ? Τέλος θέλω τον server να τον βάλω σε rack. Μπορώ να αγοράσω κατάλληλο case και να τα συναρμολογήσω μόνος μου ?

Δημοσ.

Προτείνω να πάρεις έναν έτοιμο server IBM ή nec, παραδείγμα, έχει πάνω τους controlers του, τους δίσκους του και δεν χρειάζεται να ψάχνεις τι μνήμες να βάλεις.

Αν το θέμα είναι οικονομικό.... αλλάζει.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει πρόβλημα τεχνογνωσίας σχολή μηχανικών Η/Υ είμαστε, απλώς επειδή δεν είναι η ειδικότητα μου το θέμα και βαριέμαι να ψάχνω αυτη τη στιγμή ρωτάω αν ξέρει κάποιος μερικές πληροφορίες.

Δημοσ.

@typhoon, το έτοιμο δεν το προτείνω γιατί πιστεύω ότι δεν υπάρχει τεχνογνωσία αλλά γιατί είναι μεγάλη ευκολία.

@paravatis, ναι οι dual xeon πάνε μπάλα!

Δημοσ.

Έχω dual athlon mp 1700+(1466 MHz νομίζω, δεν θυμάμαι) = 130€ από χρήστη του insomnia/ adaptec 29160 64 bit = 40€(15000δραχμές) αγορά πριν δύο χρόνια από παλιατζή / atlas 10kiii 18 gb OS = δώρο από πελάτη μου, που άλλαξε server = 0 € /maxtor 200gb ata on sata sil 3112 = 200 € / mobo tyan 2460 = 10 (δέκα ) €/ 4 Χ 512mb /266MHz/ECC HP certified memory = 200€ (fleamarket) κλπ..

Περίπου 1000€ μου κόστισε αλλά είναι σταθερότατος, για fileserver το χρησιμοποιώ.

Σίγουρα οι νέοι επεξεργαστές πάνε πολύ καλύτερα.

Έχω και την TYAN 2462N = έως athlon mp 2400+, ati on board, 2 X 3com 100Mbps nics, 29160 adaptec 64 BIT on BOARD, AGP 4X + 5 PCI 66MHz/64bit. Δεν έχω βρει τροφοδοτικό ATX - GES για το είδος της συγκεκριμένης μητρικής και κάθεται μαζί με δύο athlon mp 2400+ και τα ... λένε.....

Εδώ και 6 μήνες δεν έχω βρει χρόνο να αλλάξω την σύνδεση των καλωδίων σε τροφοδοτικό από κλασσικό ατχ σε atx-ges<=>dual amd mp mobos, ώστε να της δώσω τροφοδοσία από τροφοδοτικό atx με 24/8 πινα βύσματα (δεν παίρνει τα κλασσικά 20/4 πινα).....

Δημοσ.

Το βασικό δεν είναι άν έχει Xeon ή Opteron, αλλά να ξέρεις τις ανάγκες σου και ανάλογα να αγοράσεις. Άν θες ένα web ή mail server, τότε κάνεις τη δουλειά σου με το απόλυτα αδύναμο server σήμερα και τα περί μαρκών CPU είναι τρίχες κατσαρές. Στη δική μου περίπτωση, ένας Compaq με 2 PIII - 933, 1.5GB RΑΜ παίζει με τις τάπες των βαρελιών (περίπου 10% cpu utilization) φιλοξενώντας έναν exchange server με τα περίπου 600 mailboxes της εταιρίας.

Από την άλλη, αν η διαθεσιμότητα είναι το σημαντικότερο, τότε αρχίζεις να μετράς 100ευρα για επώνυμο server με 3 χρόνια εγγύηση "same business day - on site" με διπλό PSU, hot-plug hardware-RAID δίσκους κλπ.

Έχει περάσει από "την διοίκησή" μου τριψήφιος αριθμός server, κυρίως Compaq, IBM και DELL και έχω δεί πολλά. Συνιστώ ανεπιφύλακτα HP (compaq). Όσον αφορά τις μνήμες κατά κανόνα τα server chipsets λειτουργούν με ECC μνήμη, πράγμα όχι πολύ σημαντικό από την εμπειρία μου.

Δημοσ.

Θέλουμε τον server για file serving κυρίως. Επίσης θα τρέχει και FTP server.

Φίλε Δημήτρη έχεις κάτι έτοιμο να προτείνεις σε HP με Dual Opteron και SATA RAID Controller (θέλουμε να βάλουμε αρκετούς SATA δίσκους) ?

Ο λόγος που τείνων προς τους Opteron είναι ότι δεν έχει περάσει ποτέ κάτι τέτοιο από τα χέρια των παιδίων εδώ που ασχολούνται με τέτοια θέματα (servers, λειτουργικά, etc). Αλλίως δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα προσωπικά.

Δημοσ.

Αν και δεν εμπιστεύομαι για δουλειά ΑΤΑ δίσκους και AMD επεξεργαστές, η HP έχει στο site της (http://h18004.www1.hp.com/products/servers/platforms/index.html) 2 μοντέλα με opteron (στην DL σειρά, ένα entry-level DL-145, κι ένα 4-way "σοβαρό" DL-585) και κάποιο εξωτερικό hot-plug enclosure (HP Modular Smart Array 20) για 12 SATA δίσκους με RAID.

Επειδή ο μικρός server δεν έχει hot-plug δίσκους μπορείς να τον βάλεις να μπουτάρει από το εξωτερικό κάνοντας 2 arrays, ένα mirror με 2 HD για το λειτουργικό και ένα RAID5 με τους υπόλοιπους 10 HDs για τα data, και θα πηγαίνει σφαίρα.

Δημοσ.

Καλός φαίνεται! Δεν με πειράζει να κάνει boot από το δίσκο του server, και να είναι όλοι οι άλλοι δίσκοι σε RAID 5. Αν και δεν νομίζω να χρειαστούμε 10 HDDs αυτή τη στιγμή.

Γιατί δεν εμπιστεύεσαι τους Opteron ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...