Προς το περιεχόμενο

Άμεση επιλογή Laptop (ACER 2023WLMI, FUJITSU AMILO M1420)

gremlin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

θα ηθελα να με βοηθήσετε να διαλέξω ένα από τα δύο ακόλουθα laptop όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ψάχνω laptop εδω και 10 μέρες περίπου γιατί φεύγω για εξωτερικό για μεταπτυχιακό το σάββατο που έρχεται και επειδή πια τα πράγματα είναι πιεσμένα πρέπει μέχρι αύριο (τρίτη) το πρωί να έχω αποφασίσει έτσι ώστε αυριο το απόγευμα να το έχω.

Λοιπόν, εξ'αρχής ήθελα ένα σκληρό τουλάχιστον 60GB ενώ ήθελα και μια κάρτα γραφικών με 128ΜΒ dedicated και όχι shared για να παίζω που και που κανα παιχνιδάκι. Σε ότι αφορά τη CPU, η μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και το μικρότερο βάρος με οδήγησαν σε Centrino.

Με τα παραπάνω δεδομένα έχω πια καταλήξει (χωρίς βέβαια να θέλω να ξοδέψω και καμιά περιουσία) σε δύο υποψήφια laptops και τώρα πια ζητώ τη γνώμη σας για την ανάδειξη του νικητή....

Έχουμε και λέμε:

Κοινά στοιχεία των δύο laptops:

-512MB (2x256) DDR (333MHz),

-HD 60GB

-Διάφορα περιφερειακά όπως WIFI 802,11b/g, Gigabit LAN, Modem 56k, USB ports κτλ.

-Widescreen 15,4" TFT

-Τιμή 1699ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Τα υπόλοιπα στοιχεία του ACER 2023WLMI

-Centrino 1,6GHz (1MB cache-ειναι η προηγούμενη έκδοση του centrino, που δεν θυμάμαι το όνομά της)

-ΑΤΙ MOBILITY RADEON 9700 - 128MB dedicated

-IrDA

-Οθόνη WXGA με μέγιστη ανάλυση 1280x800

-1 χρόνο εγγύηση (επεκτάσιμη στα 3 με 152ευρώ παραπάνω)

Τα υπόλοιπα στοιχεία του FUJITSU-SIEMENS AMILO M1420

-Centrino 1,7GHz (2MB cache-ειναι η νεότερη έκδοση του centrino, Dothan)

-ΑΤΙ MOBILITY RADEON 9600 - 128MB dedicated

-Οθόνη XGA με μέγιστη ανάλυση 1024x768

-2 χρόνο εγγύηση

Και τώρα έρχεται το κρίσιμο ερώτημα.......ποιό από τα δύο?????

Το FUJITSU με τον καλύτερο επεξεργαστή και την μεγαλύτερη εγγύηση χωρίς παραπάνω έξοδα, αλλά με τα "χειρότερα" χαρακτηριστικά κάρτας και οθόνης ή το ACER με τα καλύτερα γραφικά από κάρτα και οθόνη αλλά τη μικρότερη υπολογιστική ισχύ και την μικροτερη εγγύηση????????

Περιμένω απαντήσεις αμεσότατα!!! Ίσως και καμιά πρόταση για κάποιο άλλο laptop αν και πλέον δεν πιστεύω ότι θα κοιταξω κάτι άλλο γιατι τελειώνει ο χρόνος!!!!

Περιμένω και ευχαριστώ,

Νίκος

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

file an fevgeis gia eksoteriko skepsou poly sovara ta acer. stin ellada ki ego fujitsu tha proteina alla ekso milame gia poly kalo service. o ksadefos mou stin agglia eixe xreiastei kapoia stigmi service kai se 3 ergasimes itane etoimos.. :! episis kalo tha itane na pareis kai to paketo Acer Advantage(epektasi se 3 eti) den to exoune oloi oi retailers ellada(to plaisio to exei standard).

yparxoune 2 eidi advantage:

1)Aplo. kalyptei gia 3 xronia zimia pou den proklithike apo ypaitiotita dikia sou i kako metaxeirisi(ousiastika eggyissi kalis leitourgias)

2)Premium. kalyptei 3 xronia zimies pou proerxontai apo opoiadipote aitia. px maloses me tin kopela sou kai tis to espases sto kefali. to mono pou den plironei i acer einai to kefali tis kopelias kai ama xreiastei allagi othonis sou zitane ena symvoliko poso tis taksis ton 100E

stin ellada ama skaseis se kapoio apo ta 2 eksousiodotimena service tis acer me advantage to laptop sou fevgei soumpito gia italia opou kai episkevazetai(synithos allagi mitrikis, ram, hdd. menei dld to plastiko kai i othoni) kai se 5 to poly ergasimes to exeis piso. ama pas vevaia me kanoniki eggyissi..........

elpizo na se voithisa

PS kata ta alla milame gia 2 mixanakia pou einai ligo poly ta idia. episis simantiko rolo paizei kai to aisthitiko kommati(2000E einai afta) na mi sou aresei afto pou pairneis??? :P ;)

Δημοσ.

Egw exw Fujitsu-Siemens edw kai 1 xrono. Poly kalo kai sta8ero mixanima me polles eisodous (5 USB, Fiireware, S-Video, ktl.)

Isws apo emfanisi na min pernei arista 10 alla apo symperifora einai para poly kalo. Epeidi to douleuw entos Ellados, 2 fores pou xreiastike na paei sto service i eksypiretisi ekei itan apla teleia...

Piga to mixanima sto service kai meta apo 2 wres to parelava. Symperifora texnikou? Kati parapanw apo apsogi.

Oson afora twra ta ACER kai ayta siga-siga arxisan na mpainoun dynamika stin elliniki agora. F8ina kai kala mixanimata. Twra arxisan na exoun kai pio kali ais8itiki apo pleyras design kai etsi kerdizoun megali merida agorastikou koinou.

To vasiko omws gia mena einai to service.

H apofasi einai diki sou...

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα πάντως αφού φεύγεις στο εξωτερικό μήπως να κοιτάξεις για κάτι από έξω;;;;

Μήπως βρείς καμμιά ποιό καλή προσφορά έξω;;;

Αν είναι να μείνεις καιρό κιόλας ίσως σε συμφέρει καλύτερα...

Σκέψου το.

Δημοσ.

ksp σε ενα χρονο το πηγες 2 φορες στο service?! πες μας και τον λογο μηπως και βοηθήσεις κανέναν τον υποψηφιο αγοραστη να αποφασισει!

κατα τα αλλα προτείνω και εχω από τους 2 τον siemens...και για τον καλυτερο επεξεργαστή... αλλά και λόγο εμπειριών με πολυ παλιότερο μοντελο acer που με ταλαιπόρισε πολύ...

Δημοσ.

Είδα σήμερα στο Πλαισιο στη στουρνάρη 2 acer που μου άρεσαν αρκετά.Το aspire 1681WLMi το οποίο είναι περίπου σαν το 2023 με 64MB ati 9700,dothan 1.5 cpu και μικρότερη μπαταρία που κρατάει 2 ώρες και είχε τελική 1600euro και κάτι.Επίσης μου άρεσε η σειρά 1800 που είχε τελική 2000 euro με 17wide οθόνη(πολύ καλή μου φάνηκε) αλλά είναι p4 και έχει την x600 64mb radeon και απότι είδα η μπαταρία κρατάει μόνο 1 ώρα :( .Το καλό είναι οτι είναι μόνο 4,5kg!

Δημοσ.

Agorasa 2 AMILO D me diadoxikous Serial Numbers.

To ena parousiase provlima me tin mpataria. Mia fora stis deka den ksekinouse apo tin mpataria.

Mou allaksan mpataria kai sta dyo asxeta an sto allo den eixe parousiastei problima.

Meta sto deytero emfanistike provlima me en psilotremopegma tis o8onis.

Mou allaksan mia plaketa kai ola einai ok. Proliptika mou allaksan tin plaketa kai sto allo mixanima.

Ti na pw gia to service tis SIEMENS? Eugeneia, epagelmaties, kai gnwstes tou antikeimenou. Epeidi to service einai sti 8essaloniki kai egw douleuw stis Serres mexri kai tin wra ka8oriza pou me voleue gia na tous paw ta mixanimata...

Ayto gia mena einai service kai after sale eksypiretisi....

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου άκρος επαγγελματική και σωστή αντιμετώπιση!!! ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ! Κάτι τέτοια πιστεύω θα πρέπει να γίνονται γνωστά εδώ μέσα γιατί και το service είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό για κάποιον που θέλει να αγοράσει κάτι… και ειδικότερα όταν πρόκειται για laptop! Και όσο ποιο πολύ γίνονται γνωστά κάτι τέτοια εμείς θα βγούμε κερδισμένοι γιατί και οι «κακές» αντιπροσωπίες θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν αλλά και οι «καλές» θα συνεχίσουν να γίνονται καλύτερες γιατί θα βλέπουν όφελος από αυτήν την συμπεριφορά τους!

… μήπως θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος χώρος αποκλειστικά για να μπορούμε να γράφουμε 2 λόγια για τις εμπειρίες μας με τα service των αντιπροσωπιών?

Δημοσ.

για το acer 2023 το e-shop που εχει αναλυτικα τα τεχνικα χαρακτηριστικα γραφει οτι και ειναι Centrino 1.6GHz 2MB L2 Cache.Και αυτο το τσεκαρα και σε πολλα αλλα sites.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...