Προς το περιεχόμενο

Διαρροή ρεύματος;;

soupia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω φτιάξει το PC, μόνος μου. Κάτι που παρατήρησα από την αρχή ήταν ότι υπήρχε μια διαρροή ρεύματος (δεν ξέρω πως αλλιώς να την πω). Δηλαδή αν ακούμπαγες το εσωτερικό του κουτίου ή το πίσω μέρος- γενικά ότι δεν ήταν πλαστικό ένιωθές ρεύμα χαμηλής τάσης να σε χτυπάει. (αν ήταν υψηλής να μου πεις τώρα δεν θα έγραφα εγώ αλλά το PC μου και θα σας ρώταγε πως να επισκευάσει καμμένο χρήστη!). Αυτό λογικά αφορά την μητρική ή το τροφοδοτικό. Κάποιος πρότεινε μονωτική στις βίδες που κρατάνε την μητρική στο κουτί. (???)

Έχει αντιμετωπίσει άλλος αυτό το πρόβλημα, και τι μπορώ να κάνω γι'αυτό. Αποφάσισα να το πάρω στα σοβαρα γιατί έκαψα έναν ολοκαινουργίο δίσκο (2 ημερών) και μου είπαν οτι μάλλον δεν ισχύει η εγγύηση γιατί οφείλεται στην τάση ρεύματος. (δεν μου εχουν δώσει ακόμα τελική απάντηση το μελετάνε το καρβουνακι που τους πήγα). Πιστεύω οτι μάλλον οφείλετε σε αυτό και όχι εξωτερική αυξομείωση του ρεύματος γιατί θα είχε πάρει και άλλα εξαρτήματα μαζί του.

Περιμένω τα φώτα σας...

:roll:

Δημοσ.

- Με κάθε επιφύλαξη, είναι το ηλεκτρικό δίκτυο τοιυ σπιτιού ή κάτι τέτοιο.

- Σε σπίτι που έμενα είχα παρόμοιο πρόβλημα μαζί και οι 2 συγκάτικοι. Σε μένα τα έπεξε ένας 120άρης, στον συγκάτοικο άλλος ένα μικρότερος, αφού έβαλα UPS δεν ξαναήχα πρόβλημα εγώ. Με την συγκάτοικο μάλλιστα τύχαιναν φορές που με ένα άγγιγμα σαν να μας χτυπούσε ρεύμα ή κάτι τέτοιο... Μέχρι και στην καρέκλα μου που είχε πλαστικά μπρατσάκια έβλεπα μαγνητισμό στις τρίχες του χεριού. Σου έτυχε μετά κάτι παρόμοιο;

- Όταν τα συζήτησα με 2 παλιούς ηλεκτρολόγους είπαν πως ήταν καθαρά θέμα δικτύου, πως κάπου υπήρχε διαρροή.

Δημοσ.

Μετά από πολλές ώρες προσπαθειών και αφού δοκίμασα τα πάντα, βρήκα ότι τελικά ήταν θέμα γείωσης! Και μάλιστα το πιο απλό! Ο μετατροπέας σε πρίζα σούκο είχε φαίνεται χαλάσει (το βύσμα της γείωσης). Έτσι ακόμα και με κλειστό υπολογιστή και το τροφοδοτικό στο OFF εγλω αισθανόμουν ρεύμα στο κουτί! Μάλιστα η οθόνη έστελνε ρεύμα στο PC από το καλώδιο της VGA. Όπου και να ακούμπαγα το δοκιμαστικό κατσαβίδι άναβε! Ακόμα και στο βύσμα της VGA με την οθόνη κλειστή. χεχε...στην αρχή νόμιζα οτι ήταν στοιχειωμένο όταν το τράβήξα από την πρίζα και το κουτί συνέχιζε να ανάβει το δοκιμαστικό! Ερχόταν από την οθόνη.

Τέλος καλό με μείον ένα 120άρη δίσκο 2 ημερών! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας παιδιά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...