Προς το περιεχόμενο

Πότε θα φθάσουμε επιτέλους το ΤΒyte στους δίσκους?

doc1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν ο Shinta έχει δίκιο. Όταν φθάνεις να έχεις τόσα πολλά GByte το να τα έχεις σε κάποιες 100άδες DVD δεν είναι και το πιο ιδανικό μέσο διαχείρισης.

Άσε που επίσης κοστίζει πολύ.

πχ αν 1 DVD έχει 1euro, θέλεις 100DVD για αποθήκευση δεδομένων 450 GBytes περίπου. (100euro δηλαδή χονδρικά)

Βέβαια για να πάρεις 2 200άρηδες δίσκους (400GByte ) θέλεις περίπου τα διπλάσια αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι και τα DVD είναι η πάμφθηνη λύση, ενώ σίγουρα δεν είναι βολική αφού πχ τα mp3 πρέπει να τα χωρίζεις από δω κι απ' εκεί. Και σίγουρα το access time/ταχύτητα των DVD δεν συγκρίνεται με τον δίσκο...

Γι' αυτό έκανα άλλωστε και αυτό το topic. Ακόμα και το blueray με τα 30GByte αν δισκάκι δεν ξέρω αν θα συμφέρει τόσο... Απ' την άλλη ούτε τα DL δισκάκια με τα 8,5 GByte τα βλέπω σύντομα να δίνουν κάποια λύση. ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ είναι!

Και μη μου πει κανένας ότι τα έσωσε τα Mp3 του σε DVD και ησύχασε γιατί αν πχ με τον καιρό χαλάσει το δισκάκι ... ΠΑΝΕ τα mp3.

Γι' αυτό εγώ προτιμώ να τα έχω για μεγαλύτερη σιγουριά και στον δίσκο. Άσε που βάλε -βγάλε τα cd/dvds στο drive όλο και κάποιο φθορά παθαίνουν...

Άσχετα με το οπτικό μέσο όμως που θα χρησιμοποιείται ως backup, πιστεύω οι δίσκοι θα πρέπει να μεγαλώσουν άμεσα και με καλύτερο κόστος /gbyte...

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

protimas na sou xalasoun 1-2 DVD kai na xaseis 8,7 GB dedomena h na sou katsei kanas 200aris skliros kai na klais?

ase pou ta DVD de kanoune 1 eyrw to kommati alla 0,5 kai ligotero!

ara milame 450 GB me 50 eyrw!

nomizw simferei i timi!

egw tou sklirous mou tous adeiazw katey8eian me to pou gemisei ena DVD (4,7 GB) kai exw mono egkatestimena merika games kai programmata.

ok , bebaia exw DVD kai sto k@lo mou alla ti na kanoume...emena mou fainetai kalyterh ayth h lysh apo to na tremw mi pa8ei kamia zimia o skliros mou! ( mou exei idi katsei enas maxtor kai enas WD)

Δημοσ.

Δεν είπα να μην κάνεις backup σε DVD. To αντίθετο μάλιστα.

Απλά είπα ότι καλό είναι να υπάρχουν και στο δίσκο σε περίπτωση που πάθει κάτι το DVD αλλά και για να μη φθείρεται στο βάλε -βγάλε.

Όσο για το 0,5 euro εντάξει αν εννοείς Princo ΑΣΕ καλύτερα!...

Πιθανότερο είναι να είναι γεμάτο CRC errors παρά να σου καεί ο δίσκος...

Εγώ προσωπικά ό,τι προγράμματα/mp3 έχω στα dvds μετά από κάποιο διάστημα ξεχνάω και την ύπαρξή τους. Ενω στον δίσκο τα έχω συνέχεια μπροστά μου.

Δημοσ.
Εγώ προσωπικά ό,τι προγράμματα/mp3 έχω στα dvds μετά από κάποιο διάστημα ξεχνάω και την ύπαρξή τους. Ενω στον δίσκο τα έχω συνέχεια μπροστά μου.

Ο Predator είπε μια μαγική λέξη πριν: WhereIsIt.

Μάλλον δεν προσέχεις καλά τι γράφει.

PS: Ασύλληπτο seek time σε σχέση με αναζήτηση σε σκληρό/οπτικό δίσκο.

Δημοσ.

Παιδιά δεν λεω, καλό είναι για κάποιον πολυάσχολο χρήστη να χτυπάει μεγάλους σκληρούς αλλά μετά απο κάποιο σημείο κατανταεί βίτσιο πιστεύω εγώ.

1.OS και προγράμματα > 40gb maximum

2.Aρχεία που τα διαβάζετε συχνα (documents,pdfs,pics,videos) > 40 gb maximum

3.mp3 > 40gb maximum και αυτα που ακούτε σπάνια τα γραφετε σε dvd *

4.free space for any moment space problem >40gb maximum

Αυτά είναι για μένα που είμαι απαιτητηκός στον χόρο του δίσκου τα στανταρ και πιστεύω πως ένας που θέλει παραπάνω gb τα θέλει απλώς για μούρη!εκτος απο τις περιπτωσεις των πολλών λειτουργικών και Mail Server

***Γράφετε τα dvd με τα Mp3 και μετά περνάτε ένα φανταστικό προγραμματακι που λεγεται Whereisit το οποίο σκανάρει το καθε DVD ξεχωριστά (αν είναι σε καλη κατάσταση σε λιγότερο από ένα λεπτο για το καθένα) και δηιουργρι το εικονικό Index του κάθε δίσκου και οτι ψάχνετε σας λέει σε ποιο dvd το έχετε.

Δημοσ.
elpizw ola ayta na ta exeis kai se ena backup e...3ereis dikos einai kai... (ftou ftou ftou)

eisai polyasxolos pantws!;)

Δεν τα έχω σε backup. Ότι έχω γράψει στα 300+ DVD το έχω σβήσει από τον δίσκο. Αλλά ευτυχώς τις "συλλογές" τις φτιάχνω με έναν φίλο παρέα, και λίγο πολύ ότι παίρνω του το δίνω και το αντίστροφο, οπότε υπάρχει ουσιαστικά backup, απλά είναι σε άλλο υπολογιστή.

Δημοσ.

Pistevo oti to WhereIsIt einai to oti kalitero kikloforei stin agora....

Alla otan exeis kateyasei peri ta 10gb mono apo mia 56k sou ponaei re gamoto... :idea: Opote Rip tis tainies se 750mb kai ta mp3 se 96kbps kai polla leo.Etsi eksikonomoume toulaxiston ton miso HDD :wink:

Δημοσ.

Egw exw skliro mono 80gb kai spania mou gemizei teleiws.Kai ayto giati ta perisotera dedomena (taineies ktl) tis grafw se dvd.Ta mp3 mou ta exw ola sto skliro enoeite.Den blepw giati na iparxei toso megali anagi gia terastious sklirous.

Δημοσ.

Ε εντάξει δεν είπαμε να κρατάμε και όλες τις ταινίες στο δίσκο. Αλλά όταν φίλε Shinta έχεις καταστρέψει τα mp3 σου φτιάχνοντάς τα στα 96kbps τί να το κάνω που θα γλιτώσω χώρο στο δίσκο?... Εξυπνάδα είναι αυτό? Εκτός κι αν έχεις μονοφωνικά παθητικά ηχειάκια.

Όσο για τους υπόλοιπους με 80άρηδες δίσκους κλπ που τους έχουν άδειους, ε σίγουρα δεν υφίσταται θέμα. Κι εγώ αν είχα 2-3GByte mp3 δεν θα με απασχολούσε...

Και 5 gbyte δίσκο να έχει ο άλλος θα τους φαίνεται τεράστιος! (...αν δεν ασχολείται με υπολογιστές!)

Anyway προς το παρόν αποθήκευση κυρίως σε cd/dvd αλλά δε νομίζω ότι αν έβγαιναν νέοι μεγαλύτεροι δίσκοι δεν θα τους προτιμούσαμε! Πολύ άρνηση διαπίστωσα.

Γιατί δηλαδή να μην μπορεί να έχει εγκατεστημένα πχ 20 games στο δίσκο του και να υποχρεούται να βγάζει το ένα για να βάλει το άλλο?

Όσο για προγραμματακια του τύπου whereisit καλά είναι αλλά και πάλι βάλε βγάλε cds είναι πολύ "σπάσιμο"... Το dvdr είπαμε είναι καλό, αλλα μόνο για backup...

Δημοσ.

Lipon eixa meres na kano post giati g@mthke o Dias kai olos o olimbos. Apo ta DvD pou ekana Buckup(RiDaTa) anakalipsa oti ta 4 apo auta einai corrupted afou ekana format!.Lipon ta 3 eixan mp3(13.5GB) Ta alla 2 omos eixan saves kai Music videos kai clips tora prepei na ta ksanapsaxno sto net!!!!

Kai kati allo.Edaksei tha mou pite sta 150 DvD ta 5 corrupted den einai tipota.Ela omos pou otan grafeis 100ades den exeis xrono ta elenxeis to dvd sou an einai sosta gramena.Itan sfalma ton DvD eksarxeis afou ta "nera" pano stin epifania ton DvD parousiastikan sta 5 pou eitan sinexomena sto spindle(ta arithmo kai ksero).Tora as poume poios ksanaftanei to Homeworld sto teleuteo mission me 20hours gaming?? Thelo na po me auto oti ta DvD den einai kai toso aksiopista se mazikes egrafes kai oi diskoi an xrisimopoiountai mono gia storage den xtipane me tipota afou to usage tous einai midamino kai einai ektos PC.Ta kamena DvD sou kostizoun poli parapano apo 0.50e!

An omos eixa blue ray i kati paromio ta 8discs pou tha eixa tha eixan elenxthei kai propantos, grafthei pio eykola. Me to pou kikloforisoun lipon xtipao alipita ena mexri 1000e.

Y.G.:I lisi WhereIsIt einai adinati me pola(over1000) dvd-cd-whatever...

Tespa tha me voleve na vazo enan 500GB disco kai na ton afino na grafei monos tou para valevgale ta dvd.Telos

Δημοσ.

Συμφωνώ φίλε Shinta. Άλλωστε σκεφτείτε κι αυτούς που έχουν μια κάρτα τηλεόρασης στο pc και θέλουν να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή και ως video recorder. Απαιτούνται τεράστιες ποσότητες σε χώρο...

Εγώ παρόλο που ξέρω τί έχω στα δισκάκια μου, και μόνο να πάω να ψάξω στις στίβες να βρω το συγκεκριμένο που θέλω, δρα τελικά αρνητικά...

Δίσκοι μεγαλύτεροι χρειάζονται τί να λέμε τώρα. Αρκεί βέβαια να μη χρειάζεται να δώσεις και μια περιουσία. πχ αν είχε ένας δίσκος 1000Gbyte 100-120euro θα σκεφτόταν κανένας να βάλει μικρότερο με το σκεπτικό ότι δεν του χρειάζεται και μπορεί να τα σώζει λίγα-λίγα σε cds? :)

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Eπαναφέρω αυτό το θέμα που είχα ανοίξει πριν 2,5 περίπου χρόνια γιατί επιτέλους φαίνεται ότι σύντομα θα έχουμε 1TByte δίσκους απο Seagate και Hitachi!

Tης Hitachi υπολογίζεται να κοστίζει 400$.

http://www.techamok.com/?pid=1873

Ξαναδιαβάζοντας το thread έχουν πλάκα μερικά posts της εποχής:

Υπάρχει στην αγορά δίσκος της Hitachi στα 400GB εδώ και αρκετούς μήνες.

Παραπάνω δύσκολα θα βγεί.

Emena filoi mou,mou eipe ena paidi(politis plaisiou) oti exei er8ei sto plaisio

1Tb..to dia8etoun pros ta paron se etairies kai h timi tous

einai sta 3000 eura

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...