Προς το περιεχόμενο

Δεκ. του 80. Περίοδος σταθμός για την μουσική σκηνή ή όχι?

sotris99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

nirvami, η αλήθεια είναι οτι στην μουσική όντως δεν βλέπουμε τις ΤΟΜΕΣ...Όπως είναι και λογικό βέβαια εφόσον όλα τα συγροτήματα στην αρχή στηρίζονται πάνω σε παλιότερα ακούσματα.Μόνο στην αρχή της μουσικής Rock πιστεύω πως υπήρχαν αυτά τα ξεπετάγματα. 60's kai 70's όπως επίσης και 80's με την αρχή του Punk ώς συνέχεια του Surf Rock και την αρχή του Metal...

Δημοσ.

Καταρχην δεν υπαρχει μια μουσικη μορφη ρε παιδι μου να γουσταρουμε...

Παλια υπηρχε ενας Jim Morisson ενας John Lennon Ενας Michael Jackson (δεν εχει σημασια πως καταντησε)....Ενας Freddie Mercury.....

Ακομα και η Madonna κονσερβα καταντησε.........Πειτε μου μια ηγετικη μουσική μορφή που υπάρχει...????

Ενας Bono εμεινε και αυτο το εχει γυρισει σε manager.... :(

Ειναι μεγαλο το Input το τραγουδιων που λαμβάνει ο εγκεφαλος και χάνεται η ουσια και η ποιότητα....

Δημοσ.

δεν υπαρχει ηγετικη μορφη,ουτε ΟΙ αλλαγες,εχουμε καταντησει μικροι εξερευνητες για να βρισκουμε πλεον τραγουδια καινουρια που να μας αρεσουν,κ αυτα απο συγκροτηματα που κανουν μια-δυο επιτυχιες κ χανονται,

( πριν βγει μια δουλεια ξερω πια τι προκειται να ακουσω...)

Δημοσ.
Καταρχην δεν υπαρχει μια μουσικη μορφη ρε παιδι μου να γουσταρουμε...

Παλια υπηρχε ενας Jim Morisson ενας John Lennon Ενας Michael Jackson (δεν εχει σημασια πως καταντησε)....Ενας Freddie Mercury.....

Ακομα και η Madonna κονσερβα καταντησε.........Πειτε μου μια ηγετικη μουσική μορφή που υπάρχει...????

Ενας Bono εμεινε και αυτο το εχει γυρισει σε manager.... :(

Ειναι μεγαλο το Input το τραγουδιων που λαμβάνει ο εγκεφαλος και χάνεται η ουσια και η ποιότητα....

Σ΄αυτό θα διαφωνίσω λίγο. Γιά μένα' date=' τουλάχιστον, υπάρχουν οι [b']TOOL[/b]...Είναι τεράστιο και σύγχρονο όνομα!!!!

Δημοσ.

Μιλησα για μορφη....φιλε μου..

οχι για συγκροτημα......

Εναν ηγέτη.....

Συγκροτηματα εχω να σου πω και εγω.....που προσπαθουν πραγματικα να προβαλλουν την εμπνευση τους.....

Δημοσ.
ααα πολυ ωραια
φιλαρακι (κ επειδη γουσταρεις ειρωνια )

Το ποιος ειναι ειρωνικος φανηκε εξ αρχης. Δε θα μπω σε προσωπικη αντιπαραθεση ομως με καποιον που μου μιλαει σα να με ξερει χρονια, ενω δεν εχουμε ειδωθει καν.

Πειτε μου μια ηγετικη μουσική μορφή που υπάρχει...????

Εχεις δικιο. Δεν υπαρχουν ειδωλα πλεον. Ουτε και ο Bono κατα τη γνωμη μου ειναι ηγετικη μορφη - παρολο που ηγειται ενος ιστορικου συγκροτηματος.

Δημοσ.

Δε θα μπω σε προσωπικη αντιπαραθεση ομως με καποιον που μου μιλαει σα να με ξερει χρονια, ενω δεν εχουμε ειδωθει καν.

καλα μη το παιρνεις πατριωτικα,

εξαλου εμενα οι φιλοι μου ξερουν απο μουσικη,

Δημοσ.

Μπορεί να είναι γενικευμένο,το ζουμί όμως στην οποιαδήποτε μουσική σκηνή είναι αυτό που φτάνει στ'αυτιά μας:Τα τραγούδια δηλαδή.

To ότι εμφανίστηκαν(ή αναδείχθηκαν) νέα είδη(Black,DeathThrash)δεν το κάνει από μόνο του σημαντικό.

Δημοσ.

Για να δημιουργηθει ενα νεο ειδος στη μουσικη (πχ Τhrash metal οπως λες) σημαινει οτι καποιος εβαλε καινουργια στοιχεια σε κατι που υπηρχε για να κανει μια καινοτομια. Η καινοτομια αυτη αναγνωριστηκε και ακολουθηθηκε απο αλλους, οποτε και δημιουργηθηκε νεο μουσικο ειδος.

Πιστευω οτι αυτο ειναι αρκετο για να θεωρηθει οτι η μουσικη εξελισσεται. Το αν τελικα αρεσει η οχι το νεο ειδος, δεν αφαιρει τιποτα απο τη σημασια του εγχειρηματος.

Και για να συνοψισω. Οποιοσδηποτε μπορει να πει οτι η δεκαετια του 80 συνεισεφερε στην πορεια της μουσικης αφου εβγαλε τραγουδια που του αρεσουν, αλλα αυτο ειναι πολυ υποκειμενικο και γενικευμενο - και απλοικο αν θες. Ο καθενας βεβαια εχει τη γνωμη του...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...