sotris99 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Το Σάββατο το πρωί πήγα σε ένα φίλο μου για καφέ (ο οποίος είναι πολύ κολλήμενος με τα Eighties όπως και εγώ...) και αναπτύξαμε το εξής θέμα: αν τα τραγούδια της δεκαετίας του ογδόντα προσέφεραν περισσότερα στη μουσική σκηνή από ότι τα τραγούδια της δεκαετίας του εβδομήντα αλλά και του εξήντα (από ότι έχω παρατηρήσει στην ζωή μου υπάρχουν ομάδες που υποστηρίζουν φανατικά την κάθε περίοδο...). Εσείς τι λέτε και αν συμφωνείτε πείτε τα δέκα αγαπημένα σας τραγούδια από την δεκαετία αυτή. (Καλό εδώ θα ήταν και ένα poll αλλά δεν πειράζει...) 80's rule man!!!
The_player Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Ενδιαφέρον θεμα για συζήτηση. Φιλε Σωτηρη , απλά πιστεύω οτι ίσως να είσαι και λίγο επηρεασμένος απο τα ακούσματα που είχες μικρος. Στην παιδική /εφηβική ηλικία αφομοιώνεις και αγάπάς (όπως και δεν ξεχνας) τα ερεθίσματα που έχεις. Για παράδειγμα το ίδιο μπορεί να λέει κάποιος και για τα 70s ...... Ενα τέτοιο ερέθισμα είναι και η μουσική. Δεν είμαι κατα των 80's αντιθέτως...είμαι της γενιάς των 80s. Πιστεύω απλά οτι απο τα 50s και μετά που η μουσική έγινε πιο εμπορική (άρα και πιο προσιτή στον πολύ κόσμο.) καθε 10 ετία αλλα και κάθε έιδος έχει δώσει πράγματα Θετικα και με πολλή ποιότητα. Τα 80s έχουν πιστεύω ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικο. Η μουσική ξέφυγε απο τον ακουστικό της χαρακτήρα. Μπήκανε τα ηλεκτρονικά όργανα στη μουσική. Έτσι ξεδιπλώθηκαν νέα είδη, αναπτύχθηκαν παλαιότερα....κτλ. Τα 80s ειναι η μετάβαση της μουσικής απο τον κλασικό (2-3 όργανα και ένα μικρόφωνο και πάμε να μας ακούσουνε... ) σε αυτή την απίστευτη ποικιλία ρυθμών και οργάνων που προσφέρει η ηλεκτρονική μουσική. Απο το 1995 και μετα πιστεύω αρχίζει να χάνεται η έμπνευση. Πολλές διασκευές , ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ τραγούδια (να βγάλουμε δίσκο για να πουλήσουμε) παρ'ολα αυτά και πάλι υπάρχουν αξιοπρόσεκτα τραγούδια. Απλά πλέον η διαλογή τους είναι πιο δύσκολη. Το αισιόδοξο για μένα τα τελευταία χρόνια έιναι η διεθνοποίηση της Μουσικης. H ethnic μουσική έχει μπεί γαι τα καλά στη ζώή μας και αυτό έιναι πολύ καλό γιατί ανοίγουν οι ορίζοντες μας μουσικά... Αλήθεια τελευταία σαν πολλα Κουβανέζικα,Ισπανικά,Ιταλικα,Ουκρανικά,Αφρικάνικα δεν ακούμε....? (Ξέφυγα λιγο απο τα 80s....αλλά όταν μιλάω για Μουσική πάντα προεκτείνω....τη σκέψη μου... )
sotris99 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Απο το 1995 και μετα πιστεύω αρχίζει να χάνεται η έμπνευση. Σε αυτό συμφωνώ μαζί σου με χίλια... Δυστυχώς για τα υπόλοιπα δεν έχω χρόνο να σχολιάσω τα γραφόμενα σου αυτή την στιγμή (θα το κάνω κάποια στιγμή).
TheBoyFromSalina Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Σωτηρη, μπορεις να μου πεις τι προσεφεραν τα 80s "στη μουσικη σκηνη" εκτος απο τη γεννηση της house?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Δεν με λένε Σωτήρη αλλά θα πεταχτώ σαν πορδή απαντώντας: Τα καλύτερα Heavy Metal τραγούδια.
kostakhs Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Απο το 1995 και μετα πιστεύω αρχίζει να χάνεται η έμπνευση. θα διαφωνησω σε αυτο , διοτι απο το 90 και μετα αρχισαν να ειναι περισσοτερεσ οι παραγωγες με λιγοτερα ομως καλα κομματια, ετσι χρειαζοταν και χρειαζεται περισσοτερο ψαξιμο και χρονο, οπως αλλωστε ισχυει και σημερα. Η εμπευση δεν χανεται και ουτε στερευει ποτε
Godfath3r Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Η εμπευση δεν χανεται και ουτε στερευει ποτε Σ'αυτό συμφωνώ.Απλά μαζί με την "εμπνευσμένη" μουσική μπλέκονται και διάφορα άλλα πράγματα που όντως στερούνται έμπνευσης...
The_player Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Απο το 1995 και μετα πιστεύω αρχίζει να χάνεται η έμπνευση. Πολλές διασκευές ' date=' ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ τραγούδια (να βγάλουμε δίσκο για να πουλήσουμε) παρ'ολα αυτά και πάλι υπάρχουν αξιοπρόσεκτα τραγούδια. Απλά πλέον η διαλογή τους είναι πιο δύσκολη. [/quote'] Νομιζω οτι τα ιδια λεμε τελικα....
nirvami Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 κατα τη γνωμη μου παλικαρια,το πρωτο μισο των 80's εβγαλε καλα τραγουδια,στην συνεχεια εβγαινε ενα τραγουδι καθε 10 λεπτα(απο ντοκυμανταιρ αυτο) επισης κατα την γνωμη μου,τα τελευταια 10 χρονια η μουσικη δεν εχει προχωρησει καθολου(κανενα απο τα ειδη της...)
TheBoyFromSalina Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Τα καλύτερα Heavy Metal τραγούδια. Να μου ελεγες οτι εξελιχθηκε η Heavy metal σε καποια υποειδη, η οτι προσεφερε κατι καινουριο, να το δεχτω. Ετσι οπως το εθεσες ειναι υπερβολικα γενικευμενο. τα τελευταια 10 χρονια η μουσικη δεν εχει προχωρησει καθολου(κανενα απο τα ειδη της...) Eπισης γενικευμενο. Θα σου αναφερω μερικα παραδειγματα: Radiohead - Kid A Bjork - Homogenic Daft punk - Discovery Streets - Original pirate material Sasha - Airdrawndagger κ.α. Νομιζεις αυτα τα album θα μπορουσαν ναχαν βγει το 1994?
ViPeRMaN Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 episis to 1996 vgike to slaughter of the soul apo tous theous at the gates
nirvami Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 ααα πολυ ωραια,κ τι θεωρεις εσυ σαν εξελιξη σε αυτα που ανεφερες?τιν χρηση samples τιν οποια εκαναν ηδη οι oi massive attack απο το 89 κ οι portishead απο το 92?το οτι εξελιχθηκαν οι υπολογιστες ειναι αλλο...Radiohead - Kid A Bjork - Homogenic ,δεν διαφωνω,καλα τραγουδακια αλλα η εγκεφαλικη μουσικη εχει ριζες στους pink floyd k ακομη παλιοτερα...
nirvami Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 επισης δεν νομιζω αλλα ξερω πως τα πολλα απο τα τραγουδια που ανεφερες θα μπορουσαν να ειχαν βγει 2 10ετιες πιο πριν
TheBoyFromSalina Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 το οτι εξελιχθηκαν οι υπολογιστες ειναι αλλο...... Δεν ειναι καθολου αλλο. Radiohead - Kid A Bjork - Homogenic ,δεν διαφωνω,καλα τραγουδακια αλλα η εγκεφαλικη μουσικη Τι ειναι η εγκεφαλικη μουσικη? εχει ριζες στους pink floyd k ακομη παλιοτερα Μα και οι Pink Floyd εχουν ριζες "καπου παλιοτερα". Το θεμα ειναι οτι στηριχθηκαν σε αυτες τις ριζες για να δημιουργησουν κατι καινουργιο. Ακριβως οπως και τα ονοματα που σου ανεφερα. δεν νομιζω αλλα ξερω πως τα πολλα απο τα τραγουδια που ανεφερες Δεν ανεφερα τραγουδια αλλα albums. θα μπορουσαν να ειχαν βγει 2 10ετιες πιο πριν Δηλαδη στα τελη του 80 περιπου. :?
nirvami Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 ok.επειδη τα αλμπουμ περιεχουν οπως ξερεις τραγουδια,κ επειδη 2 10ετιες ειναι 20 χρονια φιλαρακι (κ επειδη γουσταρεις ειρωνια ) κ επειδη φαινετε πως μπορεις να καταλαβεις ανετα την διαφορα στην παραγωγη των pink floyd-dark side of the moon που ειναι γραμμενο πριν 30 χρονια ακριβως με ενα σημερινο κομματι θα σου πω κατι "εν αρχη ην ο λογος" Μα και οι Pink Floyd εχουν ριζες "καπου παλιοτερα". σορρυ που θα επιμεινω στο γεγονος οτι η μουσικη δεν εχει προοδευσει τα τελευταια 10 χρονια κ στο οτι οι δισκοι που αναφερεις κ που με χαρα ακουω δεν δειχνουν τα αλματωδη βηματα αλλα την προσπαθεια ατομων που "την ψαχνουν"=προσπαθουν για το καλυτερο κ για την προοδο,χωρις ωστοσο να εχουν καταφερει τις τομες που θες να βλεπεις,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.