Προς το περιεχόμενο

dvd players +R ή -R

ata1983

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ποιο από τα δύο format είναι το πιο σίγουρο να υποστηρίζεται? Το dvdplayer μου είναι tsincor διετίας και επειδή δεν υπάρχει άμεσα δυνατότητα δοκιμής θέλω να ξέρω ένα από τα δυο να δουλεύει σίγουρα!

Βασικά από τιμές και ποιότητα εγγραφής πλεον τα +R είναι καλύτερα αλλά τι γίνεται με τη συμβατότητα?

Δημοσ.

Κοίτα... γενικά το +R δίνει περισσότερες δυνατότητες εγγραφής και έχει ωραία κόλπα σε σχέση με το -R, μπορεί δηλαδή ταυτόχρονα να το σβήνεις και να γράφεις στα προηγούμενα κ.ά... το -R κυριαρχεί όσων αφορά σε πωλήσεις, λόγο όμως των pc... οι συσκευές Home Cinema τα πάνε καλύτερα με το +R...

Πάντως ουσιαστική απάντηση στο ερώτημά σου δεν υπάρχει και ο λόγος είναι πολύ απλός και λέγεται Sony... Η sony είναι η μοναδική εταιρία που υποστηρίζει και τα δυο format στις 2 εταιρικές συμμαχίες που έχουν τα δικαιώματα... οπότε όπως καταλαβαίνεις είναι και ο μοναδικός λόγος που δεν έχει ξεκαθαρίσει το σκηνικό στα format... από την άλλη η Hitachi είναι στην συμμαχία των -R και η Philips στην +R... με άλλα λόγια ένας κολοσσός στους Η/Υ υποστηρίζει τα -R και ένας κολοσσός στις λεγόμενες μαύρες συσκευές +R...

Μάλλον θα συνεχίσουν να υπάρχουν και τα δυο, γιατί έχουν επενδυθεί πολλά και από τις δυο πλευρές και από την άλλη η Sony που είναι η μεγαλύτερη εταιρία απ' όλες μαζί τις άλλες των συμμαχιών, υποστηρίζει και τα δυο, οπότε επιβάλλει την ισορροπία του δυνατού...

Δημοσ.

An katalaba kala Jaco les oti ta +R diskakia einai kai epanegrapsima?To lew afto giati prin apo kamia bdomada phra to NEC-ND3500AG kai phra mia dekada INTENSO DVD+R diskakia ta opoia sto xarti pou eixan mesa elege se kapoio shmeio kai RW kai parakseneftika.Epishs oso afora to DVD COPY to teleftaio BLINDWRITE an katalaba kala (an oxi dior8wste me) ypostirizei kai DUAL LAYER...

γενικά το +R δίνει περισσότερες δυνατότητες εγγραφής και έχει ωραία κόλπα σε σχέση με το -R,

ps.:ti alla kolpa mporeis na kaneis sta +R diskakia dhladh?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...