callahan Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Γεια χαρά, θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα στο εξής θέμα. Θα ήθελα να συνδέσω 2 υπολογιστές (και οι δύο με XP pro) και παράλληλα να χρησιμοποιώ την σύνδεση του ενός (desktop) για να μπαίνω στο internet από τον άλλο (notebook). Έχω το απαραίτητο καλώδιο (cross-over) και φυσικά κάρτα δικτύου στον κάθε υπολογιστή (ίδιας ταχύτητας επικοινωνίας) Έχω συνδέσει το καλώδιο και εχει εμφανιστεί το εικονίδιο με τους 2 υπολογιστές (όπως εκείνο όταν συνδέεσαι στο internet) και βγαίνει το μήνυμα και στους 2 υπολογιστές "local area connection now connected". Όλα καλά ως εδώ. Έχω βάλει στον desktop τις εξής ρυθμίσεις: --------------------------- IP adderess: 192.168.0.1 subnet mask : 255.255.255.0 --------------------------- και όλα τα υπόλοιπα κενά. Στον laptop έχω: --------------------------- IP adderess: 192.168.0.2 subnet mask : 255.255.255.0 default gateway : 192.168.0.1 (την ΙP του desktop) --------------------------- ΕΡΩΤΗΣΗ: πρέπει να βάλω κάτι στο default gateway (δεδομένου ότι θέλω να έχω internet sharing) ? Στις ρυθμίσεις για DNS τί βάζω;;
mazout Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 βαλε και DNS στο laptop την IP του desktop (αυτου που εχει την συνδεση internet) και φυσικα πρeπει να κανεις και share την συνδεση του internet.
Dreamstorm Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 όλα οκ σε αυτά που έχεις κάνει. Απλά πρέπει να κάνεις share την internet connection. Στις properties της σύνδεσης σου ->advanced->internet connection sharing->allow other network users to connect from this computer's internet connection. Σαν preferred dns βάλε 192.168.0.1 *Οταν λέω properties σύνδεσης, εννοώ της σύνδεσης internet όχι της lan.
billpeppas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Μπορούμε να συμβουλευτούμε και τον οδηγό δικτύωσης ( Networking Guide ) , που βρίσκεται στο Section "Λειτουργικά Συστήματα"...
ksp Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2004 Mia erwtisi... apo ton client pou mpainei sto internet pws mporoume na termatisoume ti syndesi?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.