Dreamstorm Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2004 Μια βοήθεια παρακαλώ ... Εγκατέστησα το Knoppix σε δεύτερο σκληρό, ανεξάρτητα από τα χp και ενώ όλα κατά την εγκατάσταση πήγαν καλά δεν μου δουλεύει ο boot manager. Δεν μου εμφανίζει να επιλέξω λειτουργικό, ξεκινάνε τα xp. Προφανώς κάτι πρέπει να φτιάξω στον boot manager. Έλα όμως τι.... :roll: Εψαχνα για αρκετή ώρα googlizontas, αλλα οφείλω να πω ότι πιο πολύ μπερδεύτηκα. Τι στο καλό να κάνω; Lilo, grub , να πειράξω το lilo.conf ή το boot.ini ; Χάθηκα! Plz ας απαντήσει κάποιος και άμα έχει όρεξη με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες. Ευχαριστώ.
insomniac_new Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 http://www.digitalhermit.com/linux/Kernel-Build-HOWTO.html#INTRO
Dreamstorm Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 γιατί να κάτσω να κάνω rebuild τον kernel ; Μια προσωρινή λύση είναι με ένα boot manager που κατέβασα, εκεί φορτώνει ο lilo κανονικά. Κάτι όμως πιο μόνιμο;
valotas Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 To lilo prepei na to grapseis sto MBR! Authn einai h lysh sou! To pws to kaneis auto na sou pw thn allh8eia den kserw giati panta mou rwtouse o odhgos egatastashs pou na ton grapsei kai egw tou elega ekei. man lilo arxika kai opws pada google "install lilo" h kati paromoio....
Dreamstorm Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 O lilo είναι στο mbr, αλλά μου φαίνεται δεν βλέπει το c:/ ή το hda1 στην περίπτωση μου. Μια λύση που διάβασα είναι η εξής: Κάνω edit το lilo.conf edit σε boot=dev/hda1 και τρέχω /sbin/lilo . Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πειράξω κάτι από τα windows;
insomniac_new Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 γιατί να κάτσω να κάνω rebuild τον kernel ; Μια προσωρινή λύση είναι με ένα boot manager που κατέβασα' date=' εκεί φορτώνει ο lilo κανονικά. Κάτι όμως πιο μόνιμο;[/quote'] an koitages pio katw tha evlepes oti leei merika pragmata gia to lilp... 8)
Dreamstorm Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 εμ, πες το ρε συ insomniac: κοίτα στο κάτω μέρος της σελίδας. Βλέποντας όλο αυτό το κατεβατό και με θέμα rebuild kernel, το έκλεισα. Σε ευχαριστώ πάντως, θα το κοιτάξω αύριο.
Nycos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 dreamstorm, pou einai o odigos tou pws na valeis to knoppix ston skliro? einai diskolo? dwse kanena link
insomniac_new Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 dreamstorm, pou einai o odigos tou pws na valeis to knoppic ston skliro? einai diskolo? dwse kanena link anoikse th konsola... pata su gia na gineis root kai an exeis knoppix 3.2 pata:knoppix-install alliws an exeis knoppix 3.4 pata:knx2hd
HuskerDu Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Μια βοήθεια παρακαλώ ... Εγκατέστησα το Knoppix σε δεύτερο σκληρό' date=' ανεξάρτητα από τα χp και ενώ όλα κατά την εγκατάσταση πήγαν καλά δεν μου δουλεύει ο boot manager. Δεν μου εμφανίζει να επιλέξω λειτουργικό, ξεκινάνε τα xp. Προφανώς κάτι πρέπει να φτιάξω στον boot manager. Έλα όμως τι.... :roll: Εψαχνα για αρκετή ώρα googlizontas, αλλα οφείλω να πω ότι πιο πολύ μπερδεύτηκα. Τι στο καλό να κάνω; Lilo, grub , να πειράξω το lilo.conf ή το boot.ini ; Χάθηκα! Plz ας απαντήσει κάποιος και άμα έχει όρεξη με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες. Ευχαριστώ. [/list'] Otan ekanes installation to Knoppix sto skliro sou zitise na kaneis mia boot diketa. An tin exeis, kane boot me to floppy kai mesa apo to grafiko perivallon allacse tis rytmiseis tou boot manager.
Dreamstorm Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Nycos, έβαλα knoppix 3.1... σαv root στην κονσόλα γράφεις knx-hdinstall To μόνο πρόβλημα που είχα ήταν ότι δεν μου έφτιαχνε swap partition (ή εγώ δεν είδα την επιλογή ) και το έκανα από το partition magic. Δυστυχώς δεν έκανα την δισκέττα, αλλά καθώς έψαχνα μου φαίνεται ότι είδα πως να φτιάξω.
valotas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 O lilo είναι στο mbr' date=' αλλά μου φαίνεται δεν βλέπει το c:/ ή το hda1 στην περίπτωση μου. Μια λύση που διάβασα είναι η εξής: Κάνω edit το lilo.conf edit σε boot=dev/hda1 και τρέχω /sbin/lilo . Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πειράξω κάτι από τα windows;[/quote'] Αν ο lilo ήταν στον MRB τότε θα "έτρεχε" ο lilo και όχι κάποιο άλλο boot loader. Το έτρεχε το έβαλα σε εισαγωγικά γιατί μπορεί να έτρωγε κανένα κόλλημα αλλά αύτο είναι άλλη υπόθεση. ΑΝ έχεις τον lilo στο MRB ΠΡΕΠΕΙ ανοίξει ο lilo στο boot σου ακόμα και αν θα φάει κόλλημα. Τουλάχιστον αυτό γνωρίζω εγώ!
Dreamstorm Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 ο lilo είναι στο mbr σύμφωνα με το third party boot loader που έβαλα. Άλλωστε μόλις επιλέξω mbr ξεκινάει ο lilo! μακάρι να μπορούσα να τραβήξω ένα screenshot να στο δείξω. Μου φαίνεται θα μείνω έτσι, αφού μπορώ να επιλέξω ποιο λειτουργικό να ξεκινήσει δεν το πειράζω ;p
valotas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 ο lilo είναι στο mbr σύμφωνα με το third party boot loader που έβαλα. Άλλωστε μόλις επιλέξω mbr ξεκινάει ο lilo! μακάρι να μπορούσα να τραβήξω ένα screenshot να στο δείξω. Μου φαίνεται θα μείνω έτσι' date=' αφού μπορώ να επιλέξω ποιο λειτουργικό να ξεκινήσει δεν το πειράζω ;p[/quote'] O sklhros pou exei to lilo einai orismenos os MASTER? An nai omologw na pw oti prwth fora akouw (malon diavazw) tetoio fenomeno!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.