kostasP Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2004 Φίλοι του insomnia καλημέρα. Σκέφτομαι να εγκαταστήσω Linux και Windows σε ένα φορητό. Έχει πάνω δύο δίσκους 60Gb, 1 G Ram, P 3.4 HT. Η ερώτηση είναι η εξής. Τι θα είναι καλύτερο για το μηχάνημα? Η εγκατάσταση των δυο λειτουργικών σε κάθε δίσκο ξεχωριστά? Αν ναι, είναι έυκολο να φτιαξεις τον boot manager? Η να φτιάξω δυο partitions στον ένα και ο αλλος να είναι ελέυθερος? Τι βολεύει πιο πολύ? τι είναι καλύτερο για τις επιδόσεις του συστήματος? Σε κάθε περίπτωση θα έχω προβλήματα με το linux? πρέπει να περάσω πρώτα ΧΡ και μετά linux? Sorry για τα πολλά ερωτηματικά αλλά θέλω να αποφύγω κακοτοπιές και γι'αυτό ζητάω τη γνώμη σας! Ευχαριστώ προκαταβολικά!!
valotas Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2004 Φίλοι του insomnia καλημέρα. Σκέφτομαι να εγκαταστήσω Linux και Windows σε ένα φορητό. Έχει πάνω δύο δίσκους 60Gb' date=' 1 G Ram, P 3.4 HT. Η ερώτηση είναι η εξής. Τι θα είναι καλύτερο για το μηχάνημα? Η εγκατάσταση των δυο λειτουργικών σε κάθε δίσκο ξεχωριστά? Αν ναι, είναι έυκολο να φτιαξεις τον boot manager? Η να φτιάξω δυο partitions στον ένα και ο αλλος να είναι ελέυθερος? Τι βολεύει πιο πολύ? τι είναι καλύτερο για τις επιδόσεις του συστήματος? Σε κάθε περίπτωση θα έχω προβλήματα με το linux? πρέπει να περάσω πρώτα ΧΡ και μετά linux? Sorry για τα πολλά ερωτηματικά αλλά θέλω να αποφύγω κακοτοπιές και γι'αυτό ζητάω τη γνώμη σας! Ευχαριστώ προκαταβολικά!![/quote'] Εγω στο PC μου έβαζα πάντα το linux σε έναν πιο μικρό δίσκο ξεχωριστά. Απο την στιγμή που θα έχει όμως 2 σκηρούς των 60GB ο ένας που θα έχεις το linux θα πάει χαμένος γιατι ότι και να βάλεις πάνω δεν θα χρειαστείς περισσότερα απο 10Gb. Τα υπόλοιπα 50 θα τα έχει σε ext3 να κάθονται? Τώρα ο boot manager μπαίνει πάντα στο master boot record ότι και αν κάνεις (εκτός και αν θέλεις να κάνεις boot κάποιο από τα δυο λειτουργικά με δισκέτα!!) Τεχνικά πάντος δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα όποιους και από τους δύο τρόπους επιλέξεις τελικά...
JoKo Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2004 Όντως, καλύτερα να έχεις στον ένα δίσκο μόνο Windows XP σε NTFS διαμέρισμα και στο δεύτερο εκτός από τα διαμερίσματα του Linux, να δημιουργούσες ένα FAT32 διαμέρισμα (το οποίο να καταλάμβανε γύρω στα 30 GB). Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αρχεία και από τα δύο λειτουργικά χωρίς πολύ κόπο (μέχρι τώρα το Linux μόνο να διαβάσει μπορεί τα NTFS διαμερίσματα, ενώ στα Windows XP θα πρέπει να βάλεις ειδικό πρόγραμμα για να δεις διαμερίσματα του Linux). Και τώρα κάτι άσχετο: φορητός με δύο σκληρούς δίσκους; Σε ποιο μοντέλο αναφέρεσαι;
kostasP Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2004 ναι οι δίσκοι είναι ολόιδιοι.....είναι ενα Turbo X ....οπότε γι'αυτό οι δυο ιδιοι δίσκοι!!... ..οκ παιδιά μαλλον αυτό θα κάνω...δυο χωριστά..... φυσικά ξεκινάω πρώτα με εγκατάσταση ΧΡ έτσι? και κάτι ακόμα....το FAT32 partition με προβληματίζει λίγο γιατί το μηχανάκι θα είναι online συνεχώς σε Τ1....λέτε να έχω πρόβλημα με εισβολείς? και επίσης λέτε να αφίσω το boot manager tou mandrake (αυτο θα βάλω) η να κατεβάσω τίποτε άλλο? ευχαριστώ για τις απαντήσεις και περιμένω τις καινούργιες!! :wink: THANX
Legionnaire Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2004 ti sxesh exei to file system (fat32) me tin asfaleia apo eisvoleis? vale ena firewall vre aderfe
JoKo Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Το σύστημα αρχείων δεν παίζει κανένα ρόλο στην ασφάλεια από τέτοιους εισβολείς. Έτσι και αλλιώς, εγώ μία πρόταση έκανα... Μπορείς το εν λόγω διαμέρισμα να το κάνεις και NTFS. Απλά σε περιβάλλον Linux δε θα έχεις το γράψε-σβήσε σε κανένα άλλο διαμέρισμα εκτός από αυτά του Linux.
valotas Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 και κάτι ακόμα....το FAT32 partition με προβληματίζει λίγο γιατί το μηχανάκι θα είναι online συνεχώς σε Τ1....λέτε να έχω πρόβλημα με εισβολείς? Καλά ρε φίλε πήρες laptop για να το έχεις μόνημα on-line?? Αν είναι να το έχεις μόνιμα ακουμπισμένο κάπου τι δεν έπερνες ένα απλό PC? ή ακόμα καλύτερα αν ήθελες κάτι μικρό ένα miniPC?
kostasP Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 κοιταξε, είμαι σε πανεπιστήμιο και ταξιδεύω συχνά....όσο είμαι στο πανεπιστήμιο θα είναι online συνεχώς...όταν λείπω θα είναι μαζί μου...ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις...το συστηματάκι είναι έτοιμο και όλα παίζουν μια χαρά...thanx
kostasP Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 κοιταξε, είμαι σε πανεπιστήμιο και ταξιδεύω συχνά....όσο είμαι στο πανεπιστήμιο θα είναι online συνεχώς...όταν λείπω θα είναι μαζί μου...ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις...το συστηματάκι είναι έτοιμο και όλα παίζουν μια χαρά...thanx
kostasP Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 κοιταξε, είμαι σε πανεπιστήμιο και ταξιδεύω συχνά....όσο είμαι στο πανεπιστήμιο θα είναι online συνεχώς...όταν λείπω θα είναι μαζί μου...ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις...το συστηματάκι είναι έτοιμο και όλα παίζουν μια χαρά...thanx σε όλους!
paidi_thayma Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 χαχαχαχα, βρήκες και keystroke repeater βλέπω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.