Προς το περιεχόμενο

Aριθμός folders + files σε Linux

nemos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μία ερώτηση η οποία πιθανότατα να χαρακτηριστεί ως ΗΛΙΘΙΑ, αλλά από την στιγμή που δεν βρίσκω απάντηση πουθενά πρέπει να ρωτήσω...

----------------------------------------------

Υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθω πόσα files και subfolders υπάρχουν συνολικά μέσα σε ένα folder, είτε από GUI είτε από command line?

Για παράδειγμα...

Folder1

|

Folder2

| |

| Folder3

|

Folder4

Αν υποθέσουμε ότι κάθε folder στο παραπάνω tree έχει μέσα και 3 files, πώς μπορώ να δω ότι...

"το Folder1 περιέχει 3 folders και 12 files" ...???

(την πληροφορία δηλ. που παίρνει κάποιος με δεξί κλικ σε κάποιο folder στα M$-Win-OS's)

-----------------------------------

Η λειτουργία αυτή με ενδιαφέρει πολύ στις διανομές Slax + Knoppel (live CDs)

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντησή σας!

Δημοσ.

Δεν θυμάμε ποια ακριβώς είναι η εντολή του ls που σου δείχνει όλο το tree. Ψάξε λίγο αυτό, σε περίπτωση που θυμάμε καλά και είναι το -aR, κάνεις ένα

ls -aR | awk 'END {print NR}'

Αυτή την στιγμή δεν είμαι σε linux και δεν μπορω να δοκιμάσω, προσπάθησε και πές αποτελέσματα.

Γενικά το awk 'END {print NR}' σου δίνει το πλήθος των γραμμών του input σου που στην προκειμένει περίπτωση είναι το ls -aR....

Δημοσ.

...Δεν έπαιξε φίλε μου..... ....αλλά βρήκα έναν άλλον τρόπο να πάρω τα στοιχεία που θέλω: ξεκινάω μία εγγραφή CD με το K3b (ΑΨΟΓΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ!), τραβάω για γράψιμο τον φάκελο που με ενδιαφέρει, και με δεξί κλικ μου δίνει αριθμό αρχείων/φακέλων μέσα από το παράθυρο των αρχείων προς εγγραφή.

(...δεν είμαι σίγουρος ότι περιγράφω πολύ κατανοητά την διαδικασία... άν ενδιαφέρεται κάποιος ας το πει για να ξανακάνω post)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...