Προς το περιεχόμενο

problem me external case kai hdd

traveller

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια εχω ενα προβληματακι οποτε οποιαδηποτε βοηθεια ειναι καλοδεχουμενη.

Λοιπον εχω εναν δισκο 2.5'' 40GB και τον εχω βαλει σ'ενα case της VIPOWER VP-2528SA2.Το προβλημα εινα οτι μολις τον συνδεσω στο μηχανακι μου δεν τον βλεπει καθολου ενω σε 3-4 αλλα μηχανακια στη δουλεια τον βλεπουν κανονικα.Η συνδεση ειναι USB και το κουφο ειναι οτι στο pc μου εχω συνδεμενο ενα muvo 256MBμε το ιδιο ακριβως βυσμα και ενω το muvo λειτουργει κανονικα, ο δισκος αρνειται να εμφανιστει οταν αλλαξω συσκευες.Ειχα SP2 και το απεγκατεστησα νομιζοντας οτι ειναι αυτη η λυση αλλα τιποτα.Στο δικτυο η συγκεκριμενη εταιρεια δεν διαθετει οδηγουσ παρα μονο για 98 λεγοντασ οτι σε ΧΡ θα διαβαστει αυτοματα.

Ειλικρινα εχουν σπασει τα νευρα μου και αναζητω εναγωνιως λυση.

Τι jumers εχω αλλαξει τιποτα.Τα χαρακτηριστικα του μηχανηματος μου ειναι:

athlon xp 3000+

m/b a7n8x-e deluxe

ram 1.5gb ddr-333Hz

hdd1 wd 40gb

hdd2 samsung 80gb

hdd3 wd250gb sata

win xp pro SP1(μεχρι προτινος!!!)

svga albatron fx 5500 128

dvd-rom teac 516d

dvdr-rw lg 4120b

επισης φορτωμενο με usb ειναι το netmod

αναμενω...

Traveller

Δημοσ.

Το Bios έχει ξεχωριστή ρύθμιση για το usb 2... δες αν την έχεις ενεργοποιημένη...

Μετά δοκίμασε στην usb που έχεις το modem να συνδέσεις τον δίσκο...

Από το device manager πήγαινε κάτω-κάτω στην επιλογή "Uninersal Serial Bus Controllers" και δες αν έχουν εγκατασταθεί σωστά οι drivers... κατέβασε τους drivres της mobo σου για να ενεργοποιήσεις το usb 2... οι drivers πρέπει να βλέπουν το PCI to USB controller, τα OpenHCD και τα HUBs...

Του δίνεις εξωτερική τροφοδοσία...? Με το ίδιο καλώδιο λειτουργεί σε άλλα pc...?

Δημοσ.

Και όσοι ασχολήστε με εξωτερικούς δίσκους να τους έχετε ΠΑΝΤΑ Cable Select ώστε να μην έχετε conflits. Αυτό το λέεω για τις περιπτώσεις PATA.

Σε ένα μηχανάκι έχω 3 δίσκους με συρτάρι όλους CS και παίζουν άψογα.

Δημοσ.

Κατ'αρχας το λειτουργικο μου ειναι win xp pro me sp1.Ο ιδιος δισκος με το ιδιο καλωδιο παιζει και σε αλλα pc αλλα στο δικο μου οχι.Επισης το site της asus δεν εχει drivers για την mobo μου για τις usb.Βεβαια δεν εχω κοιταξει ακομη την ρυθμιση για το bios αλλα εφοσον αλλες συσκευες (οπως πχ το φλασακι μου η ενας bluetooth adaptor) δουλευουν κανονικα... τι να πω...

Α και το netmod ειναι μεν συνδεδεμενο με usb αλλα ειναι το κανονικο καλωδιο και οχι το usb cable 5p που χρησιμοποιει ο δισκος.

οποτε.......................................

Δημοσ.

Στην περίπτωση που ο δίσκος είναι ορατός στην διαχείριση δίσκων προσπάθησε να αλλάξεις το γράμμα της διαδρομής του δίσκου.

Δημοσ.

δοκιμασες τον δισκο σε αλλες USB?

ειναι ενεργοποιημενο το usb2 της ΜΟΒΟ

το case παιρνει ταση μονο απο usb?

στο δικο μου case παντως παιζει και με ενα usb (παιρνει ταση απο 2 usb2)

σε μερικα pc δεν παιζει ομως καθολου με usb1 ή με ενα μονο usb για ρευμα

mobo 7n400pro2 + hd 40gb 5200 hitachi 2.5'

Δημοσ.

me ta win xp δεν χρειαζεται drivers η mobo, εχει το λειτουργικό. τουλαχιστον για δισκους και flash sticks οσα εχω βαλει παιζουν αυτοματα. (δεν εχω τηλεφωνα και φωτογραφικες).

επισης αν βαλεις usb2 σε θυρα usb1 , απλα σου βγαζει ενα μηνυμα οτι εχεις "fast speed device on slow port" αλλα παιζει σε usb1 speed.

δοκιμασες να βγαλεις το δισκο απο τη θηκη και να τον βαλεις σε IDE? μηπως δεν αναγνωριζεται ο δισκος?

Δημοσ.

Θα πρέπει να ξέρεις οτι όλα τα καλώδια με το μικρό USB βύσμα δεν παρέχουν τροφοδοσία.Το λέω αυτό γιατί και εγώ αντιμετωπισα προβλημα με αντίστoιχο case. Προσπάθησε αν γίνεται να τροφοδοτήσεις με άλλον τρόπο το case ή χρησιμοποίησε το καλωδιο με το οποίο το case δουλεψε στους άλλους υπολογιστές.

Δημοσ.

ο δισκος με το ιδιο βυσμα δουλευει σε αλλους υπολογιστες.Επισης ειναι 2,5'' οποτε ειναι λιγο δυσκολο να τον βαλω σε IDE. Θα δοκιμασω να τον τροφοδοτησω και με το 2ο καλωδιο USB2 μπας και δω προκοπη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...