Προς το περιεχόμενο

Hyper Threading Προβληματισμός

gregdais

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά μπορεί να ανοίγω πάλι ένα παλιό ζήτημα αλλά δεν βρίσκω απαντήσεις στο πρόβλημά μου.Λοιπόν, μέχρι πρόσφατα είχα CPU Pentium 4 2.8b 533/512 και επειδή μητρική μου υποστηρίζει Hyper Threading έιχα την τύχη να τον αλλάξω με εναν Pentium 4 2.8c ΗΤ 800/512 αυτές τις μέρες.Όλα καλά ρε παιδιά αλλά στην μετατροπή σε DivX (5.2.1) μου αργεί πιο πολύ τώρα που έχω HT. Δεν θα έπρεπε να είναι αν οχι το ίδιο , πιο γρήγορη η μετατροπή; Και κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι πως όταν βλέπω τώρα τον Task Manager το DVDX καταλαμβάνει το πολύ 50% του επεξεργαστή, ενώ με τον προηγούμενο επεξεργαστή ήταν καρφωμένο στα ύψη!Μήπώς χρησημοποιεί μόνο τον 1 απο τους (2 νοητούς) επεξεργαστές; Τι να κάνω; υπάρχει καμία ρύθμηση για το Hyper Threading;

Σύστημα : P4 2.8c HT,Gigabyte 8IPE-1000 Pro,2x512mb Kingston PC2700,Asus GF4Ti4600 128mb,SB live! 5.1,DVD-ROM Sony 16x40x,DVD-RW LG 8082b.

Λειτουργικό : MS WinXP Pro ENU + SP2

Δημοσ.

Δυστυχώς για να ενεργοποιηθεί το hyperthreading πρέπει να εγκαταστήσεις ΠΡΩΤΑ τον επεξεργαστή και ΜΕΤΑ τα winXP. Αν τα XP έχουν εγκατασταθεί χωρίς να αναγνωρίσουν τον επεξεργαστή ως hyperthreading δεν τον υποστηρίζουν αν εγκατασταθεί εκ των υστέρων. Μπες στο BIOS και απενεργοποίησε το hyperthreading για να δεις μεγαλύτερες ταχύτητες. `Η εγκατέστησε τα XP από την αρχή. (με ενεργοποιημένο hyperthreading)

Δημοσ.

Στη διαχείρηση συσκεύων έκει που λέει υπολογιστής γράφει "PC ACPI πολλών επεξεργαστών"; Αν ΟΧΙ τότε δεν είναι ενεργοποιημένη η πολυεπεξεργασία στα win και η λύση είναι αυτή που σου πρότειναν παραπάνω. Στον τασκ μανατζερ πόσα γραφήματα σου βγάζει στους επεξεργαστές;

Δημοσ.

Ακόμη καλύτερα χρησιμοποίησε το gordianKnot.Εβαλα και εγω δοκιμαστικα το divx 5.2.1 και χρησιμοποιούσε μισο επεξεργαστή.Ειναι καλύτερα να ξαναβάλεις απο την αρχή τα ΧΡ αλλα και παλι το μισο θα χρησιμοποιεί,όπως και σε μένα.Είναι θέμα προγράμματος.εγω το εβαλα μαζί με το dr.divx και σαν μεγιστο επιανε 35-42fps μονο και καθένα απο τα 2cpu δεν πήγαινε πάνω απο 50% full load.Μπορεί να υπάρχει καπου καποια ρύθμηση αλλα δεν το εψαξα.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έκανα Format με ενεργοποιημένο το HT και μετά πέρασα τα WinXp Pro English (χωρίς SP),στην συνέχεια το SP2, τους drivers όλων των συσκευών,DivX Pro 5.2.1 κτλ, και o device manager στο Computer μου λέει ASPI Multiprocessor PC και στο Processors μου δίχνει 2 επεξεργαστές Pentium 4 2.8. Όλα καλά πάλι, δεν μπορω να πω πως το σύστημα "αργεί" αλλά πάλι πολλές εφαρμογές NBA Live 03, Vice City, Photoshop 8.0,DVDx και πολλά άλλα (όλα όσα έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής) μου καταλαμβάνουν και πάλι το πολύ 50% και ο Task Manager δίχνει τον έναν CPU full (50%) και τον άλλον Idle τελειίως (System Idle Process 50%)!!!!!κουφό δεν είναι; Δηλαδή γιά όσες εφαρμογές υποστηίζουν HT καλώς, και για όλες τις υπόλοιπες θα δουλέυει με την μισή του ισχύ από ότι θα δούλευε ένας προγεννέστρος P4b;;; Βοήθεια!!! Τουλάχιστον να΄μάθω την λογική του Hyperthreading γιατί θα σκάσω. Πείτε μου ένα πρόγραμμα το οποίο να μου δίνει λύσεις/απαντήσεις ή τουλαχιστον καμιά οποιαδήποτε εφαρμογή για HT για να δω αν θα ξεπεράσει το 50%.

Και πάλι ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας και συγνώμη που σας πρίζω αλλά είμαι τεχνικός δικτύων και με ενδιαφέρει/και απαιτέιται να ξέρω τι παίζει. Έχω μείνει λίγο πίσω με το ΗΤ γιατί είμαι φαντάρος και δεν έτυχε να ασχοληθώ. Το Insomnia είναι πλέον το μόνο μου "βιβλίο" γιατί΄υπάρχουν παιδιά που βοηθάνε (και έγω βοηθάω πολλές φορές)

Δημοσ.

Tsekare me to cpuz an o ypologisths sou trexei sto anamenomeno frequency. H mnhmh sou einai pi8anon na kanei ton ypologisth na trexei se xamilotero frequency. An dixnei ok to cpuz, tote einai to programma provlimatiko me to hyper-threading. Se polla tetoia programmata, kamoia fora xreiazetai na metafereis manually pio cpu tha xrisimopoiei (ginetai apo to task manager).

Δημοσ.

δεν δουλεύεις στο 50% της cpu σου... το λες λάθος...

πολύ μπακάλικα, με το ΗΤ έχεις 2 εικονικές cpu... 50% μαξ η μία 50% μαξ η άλλη... όταν το πρόγραμμα δεν υποστηρίζει ΗΤ και εσύ βλέπεις 50% σημαίνει πως η cpu σου χρησιμοποιείται 100% αλλά από τη μία εικονική cpu που φουλάρει στα 50%.

με ή χωρίς ΗΤ θα έχει ίδια σχεδόν αποτελέσματα αν η εφαρμογή δεν το υποστηρίζει. ελάχιστη απόκλιση. εκεί που φαίνεται το HT είναι όταν κάνεις πχ 2 κωδικοποιήσεις ταυτόχρονα, ή μία κωδικοποίηση και κάτι άλλο μαζί... Εκεί υπερέχει ένας ΗΤ επεξεργαστής, όχι βέβαια στο ίδιο επίπεδο με το να είχες πραγματικά 2 cpu...

για να σου δώσω ένα πρακτικό παράδειγμα, αν τρέχεις πχ folding με HT cpu, σε συμφέρει να τρέχεις 2 κονσόλες ταυτόχρονα. Οι 2 πρωτεϊνες αυτές θα τελειώσουν νωρίτερα από το να τις έκανες 1-1 σε non HT cpu... κάπου 30% όφελος.

άρα μην ανησυχείς, δεν χάνεις ισχύ... ίσα ίσα όσο κωδικοποιείς μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα με σχετικά μικρότερες απώλειες στην κωδικοποίηση...

Δημοσ.

Παιδιά κατανόησα το HT και σας ευχαριστώ και πάλι όλους αλλά για την κατανοητότατη επεξήγηση ευχαριστώ πιο πολύ τον voudas. Υπάρχει κανένα προγραμμα οπως το DVDx να χρησημοποιεί το ΗΤ;

Το CPU-Z μου αναφέρει οτι ο CPU μου είναι ΗΤ και λειτουργεί στα 2.8.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...