Προς το περιεχόμενο

Ελληνικά σε Αγγλική έκδοση Windows;

ioneyez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τρέχω την Αγγλική έκδοση των Windows 98 SE (:roll:) και αντιμετωπίζω το πρόβλημα του ότι δεν μπορώ να σώσω αρχεία/φακέλους με Ελληνικά ονόματα γιατί στη συνέχεια το λειτουργικό δεν μου επιτρέπει πρόσβαση σε αυτά καθώς δεν τα αναγνωρίζει.

Διαβάζω και γράφω κανονικά Ελληνικά σε ιστιοσελίδες ή εφαρμογές όπως για παράδειγα το Microsoft Office παρ' όλα αυτά μόλις συνάντησα μία εφαρμογή που μου βγάζει τα Ελληνικά αλαμπουρνέζικα και ως εκ τούτου δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω! Η εν λόγω εφαρμογή είναι το Hellas Navigator 2004 που έρχεται μαζί με το PC Magazine αυτού του μήνα και επειδή ψάχνω καιρό αυτό το πρόγραμμα και θέλω οπωσδήποτε να το χρησιμοποιήσω μόλις βρήκα δικιολογία για να σταματήσω να αγνοώ το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Έχω δοκιμάσει και τα Windows XP σε Αγγλική έκδοση σε αναζήτηση λύσης αλλά χωρίς αποτέλεσμα και μάλιστα εκεί διαπίστωσα ότι ενώ στα 98 δεν είναι δυνατή η εισαγωγή Ελληνικών χαρακτήρων σε ονόματα αρχείων/φακέλων μέσω Explorer στα XP είναι μεν δυνατή αλλά στη συνέχεια συνάντησα προβλήματα με τη χρήση των δεδομένων από άλλες εφαρμογές ενώ σε μερικές περιπτώσεις όπως για παράδειγμα με το Nero δε μου επιτρεπόταν καν η πρόσβαση στην προσπάθεια μου να κάνω backup αρχεία/φακέλους με Ελληνικούς χαρακτήρες στο όνομα!

Γνωρίζω για τις Ελληνικές εκδόσεις των Windows αλλά έχω συνηθίσει τόσο το File/Edit κλπ που η μετάβαση σε λειτουργικό Ελληνική έκδοση θα μου φαινόταν το ίδιο δύσκολη όπως αυτή από Windows σε Mac! Είναι πράγματι η Ελληνική έκδοση η πανάκεια ή υπάρχει και άλλη λύση; Παρακαλώ τους ειδήμονες να εισηγηθούν προτάσεις!

Δημοσ.

Κατά την εγκατάσταση τα 98 σε ρωτάνε για κωδικοσελίδα DOS και πρέπει να επιλέξεις 737. Αφού έχει γίνει η εγκατάσταση δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να αλλαχθεί αυτή η επιλογή, παρά μόνο μέσω μητρώου (βλ. google). Επίσης πρέπει να μπει και η οδηγία Country=030,737,C:\WINDOWS\COMMAND\country.sys στο config.sys.

Στα XP λύνεται εύκολα το πρόβλημα, από λογαριασμό administrator έναρξη->εκτέλεση->intl.cpl->καρτέλα advanced->Language for non Unicode programs: Greek.

Δημοσ.

alkisg να 'σαι καλά με έσωσες! Αν και η απάντηση σου δε μου έλυσε το πρόβλημα άμεσα καθώς το σύστημά μου υπολειτουργεί γι' αυτό και χρειάζεται format ο σκληρός μου επειγόντως αφού μόνο αυτό θα με σώσει, έψαχνα τις συγκεκριμένες πληροφορίες παντού για όταν φτάσω στο σημείο να επιλέξω κωδικοσελίδα DOS. Χίλια ευχαριστώ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...