Προς το περιεχόμενο

Building a PC

DeMoeR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Χρειαζεται να αγορασω νεο pc (το πρωην ψοφησε) και εχοντας μεινει αρκετα πισω στο χωρο του hardware (λογω εξετασεων και καλοκαιριου :wink: ) ζητω την βοηθεια σας εμμμ.. σε ολους τους τομεις!

ΜΟΒΟ-CPU

Τι προτεινετε για mobo + cpu;

στις δοκιμες του RAM (το οποιο απ'όσο διαβασα δεν συμπαθητε)

προτεινουν για

AMD: Gigabyte GA-7N400 Pro2 (φτηνη) και Gigabyte GA-K8NNXP (ακριβοτερη)

INTEL: ASUS P4P800-E Deluxe (φτηνη) και Gigabyte GA-8KNXP

αντιστοιχα ποιο μοντελο cpu θεωρειται πλεον καλυτερο (northwood,prescott - tbird,barton κλπ κλπ); Σε ενα site ειχα διαβασει για εναν τυπο που ειχε αγορασει Mobile Athlon και ειχε πολυ καλες επιδοσεις γιατι ο συγκεκριμενος επεξεργαστης εχει λιγοτερες απαιτησεις σε ενεργεια και clockαρεται πιο ευκολα (ποιοι ειναι κλειδωμενοι κλπ).

Επισης εχω πανικοβληθει με τις τεχνολογιες PCIX και DDR2 και τι υποστηριζει τι;

RAM

ψαχνοντας εχω καταληξει στις corsair. απλα ειναι λιγο ακριβες...

υπαρχουν φθηνοτερες αλλα με παρομοιες επιδοσεις; επισης η τεχνολογια dual-memory (; - καπως ετσι) απο ποια chips υποστηριζεται?

HD

Ultra-ATA ή SATA; αν συνδυασω εναν μικρο σχετικα δισκο UATA για το λειτουργικο και εναν SATA για προγραμματα θα πεσει η επιδοση; εχω ηδη εναν εξωτερικο MAXTOR 160GB για αποθηκευση αρχειων. ποια μοντελα προτεινετε; με το RAID τι παιζει;

ειχα ενα προβλημα με την εγκατασταση των XP σε δισκο SATA και γι'αυτο εχω αμφιβολιες...

DRIVES

χρειαζομαι καλα drives για mp3 encoding και αντιγραφη audio και data cd και dvd. η αποθηκευση μεγαλου ογκου δεδομενων δεν με ενδιαφερει τοσο λογο εξωτερικου δισκου. εχω καταληξει στα εξης:

SONY DRU-700A (DVD+/-RW υποστηριζει DualLayer)

Plextor Plexwriter Premium (CD-RW)

LITE-ON SOHC-5232K (CD-RW + DVD-ROM)

LITE-ON SOHW-812S (DVD+/-RW)

NEC ND-2510A (DVD+/-RW υποστηριζει DualLayer)

NEC ND-3500

ποιο θεωρειτε καλυτερο ζευγαρι περνοντας υποψιν και αναβαθμιση firmware (official ή hacked);

πως να συνδεσω τα drives; ειχα διαβασει πως για καλυτερες εγγραφες on-the-fly πρεπει τα δυο drives να ειναι σε ξεχωριστο channel αλλα εχω την εντυπωση πως δεν ισχυει (μεχρι τωρα ειχα both dvd-rom και cd-rw σε secondary και -αν εξαιρεσουμε πως τωρα δεν δουλευουν καθολου- οταν δουλευαν ηταν μια χαρα.

Καρτα γραφικων

Ποια υπερισχυει τεχνολογικα; ποια clockαρεται πιο ευκολα;

μηπως να περιμενω λιγο ακομα κρατωντας την παλια (Albatron FX5200EP);

Καρτα ηχου

Χρειαζομαι μια της κλασσης της Audigy (θελω τa midi) αλλα με μηδενικο latency στο midi. Εχετε καποια υποψιν σας;

Κουτι

Δεν χρειαζομαι τρελα πραγματα. Απλα να υπαρχει χωρος πανω απο τον επεξεργαστη :lol: και να εχει θεσεις για 8αρηδες fans. Επισης αξιζει να αναβαθμισω το PSU;

Γενικοτερα ο υπολογιστης θα χρεισημοποιηθει για gaming και επεξεργασια φωτο και ηχου. Δεν θελω τις καλυτερες επιδοσεις της αγορας (δεν τις αντεχει η τσεπη μου) και δεν θα κανω τρελο clocking (μονο οσο αντεχει χωρις πολλα πολλα). Ποιο συστημα προτεινετε λοιπον γυρω στα 1000-1200 ευρω (χωρις οθονη,ηχεια,πληκτρ+mouse)(καποια απο τα μερη (τα πιο γνωστα) υπαρχει περιπτωση να τα αγορασω χωρις φπα οποτε η τιμη κατεβαινει);

ευχαριστω

Δημοσ.

Αφού έχεις σκοπό να δώσεις 1000-1200 € τότε ξέχνα P4 socket478 και AMD socket A

Επεξεργαστή θα επιλέξεις εσύ ανάλογα με τις ανάγκες σου π.χ Ένας gamer θα επιλέξει σίγουρα athlon64 ενώ κάποιος που ασχολείται με 3d cad προγράμματα θα επιλέξει Ρ4…δες το παρακάτω link περιέχει benchmarks σχεδόν για όλους τους επεξεργαστές και αποφάσισε αρχικά αν θα πάρεις INTEL ή AMD.

http://tech-report.com/reviews/2004q3/athlon64-3500/index.x?pg=1

Αφού έχεις χάσει κάποια επεισόδια άκου λίγο πως έχουν τα πράγματα σήμερα

INTEL

Εμφανίστηκε ο πυρήνας Prescott ως αναβάθμιση του Northwood αρχικά για socket478 και σήμερα για socket775 διαθέτει αυξημένη level 2 cache 1Mb αντί 512kb του προκατόχου του και κατασκευάζεται στα 90 nm αντί 130nm του Northwood

Μειονέκτημα είναι οι αυξημένες θερμοκρασίας που παρουσιάζει λόγω της αρχιτεκτονικής 90nm και της μεγάλης κατανάλωσης ενέργειας όπως επίσης και η μικρή διαφορά επιδόσεων σε σχέση με τον Northwood(και άλλα πολλά αλλά θέλω να είμαι αντικειμενικός… :lol: :lol: )

Λίγο αργότερα η Intel παρουσίασε τη πλατφόρμα LGA775 η οποία υποστηρίζει pci-express και μνήμες DDRII (dual εννοείται…) .Άρα ότι έχει σχέση με socket775 πάει πακέτο με pci-express και DDRII

Αυτή τη στιγμή η pcX και η agp έχουν ίδιες επιδόσεις αλλά όπως πάνε τα πράγματα μελλοντικά θα καθιερωθεί η pci express

AMD

Έχεις 2 επιλογές σε socket

1) Socket 754 για athlon64 2800/3000/3200/3400/3700+ Με single channel μνήμες (όχι dual ddr) AGP και κάποια άλλα features (intergraded memory controller-Hyper Transport) που δε μπορούμε να τα αναλύσουμε τώρα.

2) Socket 939 για επεξεργαστές Athlon64 3500/3800/FX-53 υποστηρίζουν dual DDR και AGP

Η γνώμη μου είναι να περιμένεις μέχρι τα τέλη του έτους, αρχές του επόμενου που θα βγουν στην αγορά motherboard Socket939 με pci-express και να πάρεις έναν athlon64 3500+ όπως θα δεις και στο link που σου έδωσα χτυπάει σε επιδόσεις πολυ πιο ακριβούς επεξεργαστες...

-Τώρα αν κατάλαβα καλά ρωτάς ποια chipset υποστηρίζουν Dual DDR…

Όλα όσα είναι για athlon64 socket 939

Και όλα όσα είναι για Ρ4 socket 478/775

Για τα υπόλοιπα...ας βοηθήσει και κανενας αλλος εγω κουραστικα να γράφω!!! :lol: :wink:

Δημοσ.

χμμ ενδιαφερον... thanx phovos

ομως καταφερνει ο εν λογω athlon να χτυπησει το hyper threading του P4 και το optimisation για τα XP και γενικοτερα στα προγραμματα...

ρε παιδια καμια αλλη απαντηση!? please!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...