Προς το περιεχόμενο

ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΑΡΙΘΜΩΝ!

MACARDU

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρώ πρόγραμμα που να εισάγω τυχαίους αριθμούς και να μου βρίσκει το string δημιουργίας τους? Ευχαριστώ εκ των προταίρων! :)

Δημοσ.

Προφανώς εννοείς αυτό:

Να δίνεις κάποιους "τυχαίους" αριθμούς ( οι οποίοι παράγονται από μια "γεννήτρια" αριθμών ) , και αφού βάλεις μερικούς , το πρόγραμμα να σου δίνει τον κώδικα της γεννήτριας?

Δημοσ.

Μάλλον αντί για string ήθελε να πει αλγόριθμο, οπότε πάμε σε αυτό που ανέφερε ο billpeppas.

Είναι καλή ερώτηση και πιστεύω ότι μάλλον όχι. Αν και υποψιάζομαι που θέλεις να το χρησιμοποιήσεις, και το λογικό είναι ότι εκεί ο αλγόριθμος θα αλλάζει κατά καιρούς. ;) :D

Υ.Γ. Σε περίπτουση που έχω δίκιο για το String-Αλγόριθμο, απλά να σου εξηγήσω ότι το String μεταφράζεται αλφαρηθμιτικό και είναι δηλαδή ένα κείμενο με γράμματα και αριθμούς που δεν κάνει απαραίτητα κάτι.

Δημοσ.
Προφανώς εννοείς αυτό:

Να δίνεις κάποιους "τυχαίους" αριθμούς ( οι οποίοι παράγονται από μια "γεννήτρια" αριθμών ) ' date=' και αφού βάλεις μερικούς , το πρόγραμμα να σου δίνει τον κώδικα της γεννήτριας?[/quote']

Πολύ σωστά φίλε μου!!! Αυτό εννοώ! Υπάρχουν γεννήτριες αριθμών αλλά είναι για λόττο ή άλλα παρόμοια... Εγώ θέλω απλό πρόγραμμα δημιουργίας ψευδοτυχαίων αριθμών!!! Μάλλον θα ψάξω στο Δύκτιο...

Δημοσ.

Ρε παιδιά εκεί στηρίζονται και πολλοί κρυπτογραφικοί αλγόριθμοι . Δεν είναι δυνατόν από ν αριθμούς να βρεις την συνάρτηση από την οποία παράγονται . Ή και αν μπορείς , χρειάζεσαι πολύ μεγάλο δείγμα αριθμών .

Δημοσ.
Προφανώς εννοείς αυτό:

Να δίνεις κάποιους "τυχαίους" αριθμούς ( οι οποίοι παράγονται από μια "γεννήτρια" αριθμών ) ' date=' και αφού βάλεις μερικούς , το πρόγραμμα να σου δίνει τον κώδικα της γεννήτριας?[/quote']

Πολύ σωστά φίλε μου!!! Αυτό εννοώ! Υπάρχουν γεννήτριες αριθμών αλλά είναι για λόττο ή άλλα παρόμοια... Εγώ θέλω απλό πρόγραμμα δημιουργίας ψευδοτυχαίων αριθμών!!! Μάλλον θα ψάξω στο Δύκτιο...

δεν εξηγησαι καλά. πρωτα καταλαβα οτι θελεις το εξης σεναριο:

να δινεις πχ. 10, 21, 43, 87

και το προγραμμα να σου λεει οτι αυτα δημιουργηθηκαν με το

2ν+1

αυτο ειναι ενα παραδειγμα αλγοριθμου...

αυτο δεν υπάρχει. το μάντη Τειρεσία ψάχνεις. :lol:

---------------------------

μετα λες οτι θελεις γεννητρια ψευδοτυχαίων..

αυτο ειναι αλλο. βασικα υπαρχουν ετοιμες ρουτινες σε ολες τις γλώσσες, λιγο google θελει με (random number generator).

μια ιδεα για re-inventing the wheel, παρε το system time του υπολογιστή, μετετρεψε το σε αριθμο, μαζί με τα milliseconds, ανακάτεψε 2-3 αλλες συναρτησεις ,

πχ. ποσα ελευθερα bytes έχει ο δισκος στη συγκεκριμενη χρονικη στιγμή (αυτο αλλαζει συνεχεια καθως το λειτουργικο γραφει/σβηνει),

για ακομη πιο εξελιγμένο πάρε τις συντεταγμενες της κινησης του ποντικιου σε ενα συγκεκριμενο διαστημα χρονου.

------------------

για δες εδω

http://www.random.org/

πχ κανεις refresh αυτη τη σελιδα

http://www.random.org/cgi-bin/randseq?min=1&max=49

και εχεις καθε φορα διαφορετικη τυχαια σειρα απο 1-49 . πάρε τα 6 πρωτα και παιξε λοττο ( αν κερδισεις θέλω το 10% )

αυτοι φτιαχνουν ακολουθιες αριθμων απο το "χιονι" ενος ραδιοφώνου σε συχνοτητα που δεν υπάρχει σταθμός. !!!what?

Δημοσ.

Σαφώς! Μάλιστα, το πεδίο έρευνας είναι υπαρκτό στον τομέα του random number generation. Ολόκληρες αναλύσεις γίνονται για διάφορες μεθόδους παραγωγής τυχαίων αριθμών, και μάλιστα, τεράστια ποσά τυχαίων αριθμών αναλύονται, ώστε να διαπιστωθεί αν η ακολουθία είναι όντως τυχαία, ή ακολουθεί κάποιο "pattern". Η κάθε γεννήτρια ακολούθως βαθμολογείται για την "τυχαιότητα" των αριθμών της.

Οι γεννήτριες είναι υψίστης σημασίας στην κρυπτογραφία` μάλιστα, από μία καλή γεννήτρια τυχαίων αριθμών μπορεί να κριθεί το αποτέλεσμα μιας κρυπτογράφησης.

Πριν από 2-3 χρόνια, είχα σχεδιάσει και κατασκευάσει μία τέτοια hardware γεννήτρια, η οποία βασιζόταν στο θόρυβο που παρήγαγε ένα transistor σε floating-emitter σύνδεση, καθώς και μία pseudo-random, βασισμένη σε σειρά flip-flops.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...