ALX1150 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Kαταρχην να χαιρετησω ολο τον κοσμο εδω καθοτι καινουριος στο forum. Και μπαινω στο ψητο. Εκανα προσφατα μια αναβαθμιση σε Ρ4 στα 3.0G 512Ram με σκοπο να μπορω να κανω capture απο ψηφιακη καμερα και TV/VCR (εβαλα και ενα TV tuner με software PCTV της Pinnacle) Xτες λοιπον εκανα τις πρωτες μου δοκιμες capture απο καμερα και TV και εχω καποιες αποριες. Αρχικα για την καμερα. Το προγραμμα που χρησιμοποιησα ειναι το Pinnacle studio 8.0. Δοκιμασα capture σε format DV και σε format mpeg.Iσως φανει χαζο αλλα οταν εκανα αναπαραγωγη των 2 μικρων αρχειων με το WMPlayer η ποιοτητα του mpeg μου φανηκε καλυτερη απο του DV Τελος παντων,διαπιστωσα οτι μαλλον πρεπει να αλλαξω και σκληρο γιατι ο 30αρης της Maxtor ειναι μικρος γι αυτην την δουλεια. Η πρωτη απορια ειναι...για την διαφορα ποιοτητας που ειδα μεταξυ DV Mpeg.Γιατι ειδα το Mpeg καλυτερο; Και δευτερη απορια.Πως ειναι δυνατον να χωρεσει 1 ωρα capture σε format DV που βγαινει κατι Γιγα,σε ενα DVD;Υπαρχει προγραμμα που συμπιεζει; Για να κανω ενα ποιοτικο DVD πρεπει το capture να γινει σε format DV? ή Mpeg? ΤV capture: Οταν το δοκιμασα προσεξα οτι μου το γραφει σε μορφη AVI το οποιο παρολο που εχω καλη ληψη και εικονα (οταν βλεπω TV μεσω του PCTV) στην αναπαραγωγη του AVI χανω πολυ σε ποιοτητα. Αν τωρα θελησω να γραψω σε DVD το αρχειο AVI πρεπει να το μετατρεψω με καποιο προγραμμα ή γινεται αυτοματα απο το NERO? Επισης οταν θα αλλαξει το format απο AVI σε DVD θα βελτιωθει η ποιοτητα εικονας,ή δεν παιζει ρολο; Τελος θα ηθελα να σας ρωτησω αν για ολα τα capture απο οποιαδηποτε πηγη κι οσον αφορα την ποιοτητα της εικονας που θα εγγραφει στο DVD,παιζει ρολο η καρτα γραφικων μου ή εξαρταται μονο απο την ποιοτητα της πηγης (Camera/TV/VCR)? Eυχαριστω εκ των προταιρων για τις οποιες απαντησεις σας. ΥΓ: Η καρτα γραφικων μου ειναι μια GeForce MMX 400 4X 64Mb
bill Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Για το DV δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν ασχολήθηκα ακόμα... Το AVI χάνει σε ποιότητα πάντα.να το αποφεύγεις. Το ΝΕRO γράφει mpg .Οπότε θες μετατροπή. http://www.vcdhelp.com εχεί πολλά που θα σε βοηθήσουν.
ALX1150 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Μα αφου το TV Tuner και το VCR μου γραφουν αυτοματα AVI.Yπαρχει πουθενα καμμια ρυθμιση ωστε να το αλλαξω αυτο;
JXID Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 file ALX1150. ego xrhsimopoio to DVR3 gia capture apo camera kai tv. me to programma ayto kanv capture se DVD format. ta arxeia poy moy vgazei einai h avi h mpeg. (to kathorizo ego ayto.) katopin xrhsimopoio to tmpeng kai kanv edit sto arxeio kai an thelo mporv na toy balv kai menu.ayto kanei kai sympiesh oste na xoresei se ena DVD 4.7 katopin to kaio me nero.
ALX1150 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 file ALX1150. ego xrhsimopoio to DVR3 gia capture apo camera kai tv. me to programma ayto kanv capture se DVD format. ta arxeia poy moy vgazei einai h avi h mpeg. (to kathorizo ego ayto.) katopin xrhsimopoio to tmpeng kai kanv edit sto arxeio kai an thelo mporv na toy balv kai menu.ayto kanei kai sympiesh oste na xoresei se ena DVD 4.7 katopin to kaio me nero. Η ποιοτητα του capture ομως απο την TV πως ειναι;Ειναι αναλογο της ποιοτητας οπως οταν βλεπεις τηλεοραση ή χειροτερο; Επισης επιμενω στην ερωτηση αν η καρτα γραφικων μου επιρεαζει την ποιοτητα του capture απο οποιαδηποτε πηγη (αναλογικη ή ψηφιακη)
JXID Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 h poiothta toy capture apo thn tv einai kalyterh apo to opos otan blepeis tv. apo oti exo katalabei ego h karta grafikon den exei na kanei me thn poiothta toy capture.thn doyleia thn kanei h carta tv sthn opoia exeis syndesei thn syskeyh poy kanei capture. kata thn anaparagogh toy arxeioy poy exesi kanei capture paizei rolo h karta grafikon.
mpentenis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 αν θες να ασχολη8εις με capture, τοτε παρε ενα firewire controller (ante na kanei 20-25 euro...-αν εχεις καμια audigy κανει και το δικο της firewire port), 8α παρεις πολυ καλυ ποιοτητα (25μβ/sec νομιζω πως γραφει...) σχετικα με το προγραμμα για capture, χρησιμοποιουσα παλιοτερα το studio v8, τωρα το 9.μολις συνδεσεις την καμερα με το firewire, την αναγνωριζει, οποτε σου κανει capture σε dv φορματ...επεξεργαζεσαι, και του λες οτι θες να κανεις μετατροπη σε disc, διαλεγεις dvd, και απλα περιμενεις να τελειωσει... δεν χρειαζεται ειδικο προγραμμα για να γραψεις τα αρχεια στο dvd, αφου σου βγαζει κατευθειαν .vob κλπ κλπ....στο νερο διαλεγεις dvd (video), ριχνεις τα αρχεια στο video_ts directory (προσοχη δεν χρειαζονται κατι αρχεια anchor Κλπκλπ..) ετοιμος! αναλογα διαλεγεις αν θες mpeg1-2, vcd, dvd, file klp klp klp.εκανα δοκιμες με διαφορα προγραμματα, και ρυθμισεις, αυτα που σου ειπα μου εβγαζαν την ποιο καθαρη εικονα studio 9 rulez!(ασχετο, το 9 θελει activation για να κανει mpeg2).για περισσοτερη βοηθεια pm
Dreamstorm Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Aρχικά, θα χρειαστείς ένα καινούριο δίσκο. Όσο πιο πολλά gb τόσο το καλύτερο. Η γνώμη μου ύστερα από πολλούς πειραματισμούς για το πως γίνεται ένα ποιοτικό tv capture είναι η εξής: Ιuvcr σε συνδυασμό με κάποιο lossless codec (πχ huffyuv) σε αρκετά υψηλή ανάλυση (640*480) και ο ήχος uncompressed 48khz, 16-bit, stereo. Θα πάρεις ένα avi με μηδανιμή απώλεια ποιότητας σε σχέση με το σήμα της τηλεόρασης σου. Δηλαδή ό,τι βλέπεις θα το γράψει. Μετά απαιραίτητο είναι ένα πέρασμα με το virtualdub και φίλτρο de-interlace. Έτσι θα έχεις ένα avi με ελάχιστη απώλεια ποιότητας και απαλλαγμένο από τις γραμμές της interlaced προβολής του monitor. Mετά...the sky is the limit...μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις με τελικο σου αρχείο. Αν το προορίζεις για dvd ο συνδυασμός cinemacraft craft encoder/besweet/ac3machine και τέλος ifoedit θα σου δώσουν το πιο ποιοτικό αποτέλεσμα ή μπορείς πολύ απλά να του κάνεις ένα encode με divx/xvid. H ποιότητα του σήματος που έχεις παίζει σημαντικό ρόλο, όσο πιο καθαρό σήμα έχεις τόσο το καλύτερο. Αλλά μην ξεχνάς, έχεις αναλογικό σήμα. Για dv δεν γνωρίζω να σου πω. Για την κάρτα γραφικών, δεν νομίζω να επηρεάζει την ποιότητα στο capture, δεν ξέρω δε μου φαίνεται ότι ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.