cronos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Λοιπόν έχω αρχεία με δεδομέμα τα οποία για να μη πιάνουν πολύ χώρο τα έχουν φτιάξει σε binary μορφή. Θέλω να δώ τα δεδομέμα τους σε Ascii μορφή. Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω την μετατροπή?
random Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 τι αρχεια; μερος μιας database; ποια database , ποιο προγραμμα; τι ονομα εχουν; αν ειναι μια γνωστη database θα υπαρχει converter / export. αν ειναι κανενα παλιο legacy προγραμμα ή ο προγραμματιστής τα εχει κανει επίτηδες encrypt για να μην τα βλεπεις εκτος εφαρμογής ειναι πιο δυσκολα. το να τα εχουν σε binary δεν ειναι θεμα χωρου, αλλα ταχυτητα προσβασης. αν ηταν ascii θα νυχτωνε μεχρι να βρεις αυτο που ψαχνεις.
cronos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Είναι αρχεία με δεδομένα όπως βγαίνουν από simulation σε πρόγραμμα της fortran. Ξέρω περίπου πώς τα σώζει αυτός που τα δημιούργησε αλλά θα ήθελα να τα διαβάσω και ο ίδιος.
random Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 αν εχεις το source του προγραμματος, βλεποντας πως τα γραφει, φτιαχνεις ενα προγραμμα που τα διαβαζει με τον αντιστροφο τροπο, ή προσθετεις μετα το write se binary, και μια διαδικασια write se ascii. δεν ξερω πως, δεν ξερω fortran. αν δεν ξερεις ή δεν εχεις το source = tough luck. με ultraedit δοκιμασες να το ανοιξεις? (με Ctrl+H εναλλασει μεταξυ binary kai ascii view) τι εικονα παρουσιαζει; μηπως μπορεις να δειξεις τις πρωτες δυο γραμμες;
cronos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Καλός θα δοκιμάσω το ultraedit και βλέπουμε. Ευχαριστώ πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.