Xorxhs! Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Mολις σημερα εγκατεστησα ολα τα κομματια που πηρα για αναβάθμιση και διαπίστωσα οτι το mobo που είχα παρει απο αγγελια πρεπει να εχει προβλημα!Οταν ανοιγω το PC ,παιρνει ρευμα(το τροφοδοτικό ειναι μια χαρά), αλλά δεν εμφανιζει τιποτα στην οθονη ουτε δουλευει ο σκληρος κτλ...Οταν κανω reset(clear Cmos) το bios,μετακινωντας το jumber που εχει πάνω στη mobo για 10 δευτερα και μετα παλι επανατοποθετηση στην αρχικη του θεση,τότε το PC ξεκινα κανονικα.Παρολαυτα μετά στην επόμενη επανεκκινηση μου ξανακανει το ιδιο προβλημα(μαυρη οθονη).Ισως να φταιει το bios(corrupted).Δεν ξερω.Update το bios κατάφερα να κάνω αλλά παλι τα ιδια.Θελω την πολυτιμη βοηθεια σας.Τι προτεινετε να κανω? Η συνθεση του PC ειναι P4c2.6Ghz,Asus P4c800-E deluxe,2x256 OczPc3200,120Gb SATA WD,20 Gb WD IDE,GeForce4Ti4200 64 MB Eυχαριστώ
tzoulis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Δεν σου έχει ανοίξει ποτέ κανονικά; Δοκίμασε να αλλάξεις μπαταρία bios ή και να αφήσεις το mobo χωρίς μπαταρία για να δεις πως συμπεριφέρεται.
Xorxhs! Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Δεν σου έχει ανοίξει ποτέ κανονικά;Δοκίμασε να αλλάξεις μπαταρία bios ή και να αφήσεις το mobo χωρίς μπαταρία για να δεις πως συμπεριφέρεται. Κανονικά μου ανοιγει μονο την πρωτη φορα μετα απο ClearMos.Μπαταρια αλλαξα αλλα τιποτα.Μπορει να φταιει η καρτα γραφικών,η AGP της mobo υποστηριζει 0.8V kai 1.5V,οχι 3.3V.Η καρτα ειναι αυτή http://www.prolink-usa.com/english/product/vio-ti4200-128a.html Δεν ξερω ομως ποσα volt ειναι η καρτα γραφικών.Μηπως ομως ειναι κατι αλλο?
Xorxhs! Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Δεν σου έχει ανοίξει ποτέ κανονικά;Δοκίμασε να αλλάξεις μπαταρία bios ή και να αφήσεις το mobo χωρίς μπαταρία για να δεις πως συμπεριφέρεται. Κανονικά μου ανοιγει μονο την πρωτη φορα μετα απο ClearMos.Μπαταρια αλλαξα αλλα τιποτα.Μπορει να φταιει η καρτα γραφικών' date='η AGP της mobo υποστηριζει 0.8V kai 1.5V,οχι 3.3V.Η καρτα ειναι αυτή http://www.prolink-usa.com/english/product/vio-ti4200-128a.html Δεν ξερω ομως ποσα volt ειναι η καρτα γραφικών.Μηπως ομως ειναι κατι αλλο?[/quote'] Η καρτα γραφικών ειναι μια χαρα(1.5V).Κατι αλλο φταει αλλά τι??
Finalizator Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Εγώ έχω την Asus P4c800 deluxe εδώ και 1 χρόνο.Τους πρώτους 2 μήνες μου έκανε το ίδιο περίπου πρόβλημα:Μερικές φορές όταν άνοιγα το pc δεν άναβε η οθόνη και χρειαζόταν να κάνω reset.Κάποιες φορές μου έβγαζε και μηνύματα για corrupted BIOS.Τα πρώτα 2 BIOS updates που είχα κάνει δεν είχαν αποτέλεσμα μέχρι που κάποια στιγμή,χωρίς να έχω αλλάξει κάτι στο pc μου,το πρόβλημα σταμάτησε απο μόνο του :?: :!: :?: Από τον Νοέμβριο του 2003 έχει να μου τύχει. Δοκίμασε να πατήσεις λίγο καλύτερα όλα τα jumpers και επίσης να ξανασυνδέσεις τα IDE. Ελπίζω να έχεις την ίδια τύχη με μένα... :roll: Φιλικά...
Xorxhs! Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Εγώ έχω την Asus P4c800 deluxe εδώ και 1 χρόνο.Τους πρώτους 2 μήνες μου έκανε το ίδιο περίπου πρόβλημα:Μερικές φορές όταν άνοιγα το pc δεν άναβε η οθόνη και χρειαζόταν να κάνω reset.Κάποιες φορές μου έβγαζε και μηνύματα για corrupted BIOS.Τα πρώτα 2 BIOS updates που είχα κάνει δεν είχαν αποτέλεσμα μέχρι που κάποια στιγμή' date='χωρίς να έχω αλλάξει κάτι στο pc μου,το πρόβλημα σταμάτησε απο μόνο του :?: :!: :?:Από τον Νοέμβριο του 2003 έχει να μου τύχει. Δοκίμασε να πατήσεις λίγο καλύτερα όλα τα jumpers και επίσης να ξανασυνδέσεις τα IDE. Ελπίζω να έχεις την ίδια τύχη με μένα... :roll: Φιλικά...[/quote'] Άντε να δοκιασω και αυτο αλλά εχω απογοητευθει! Μνημες άλλαξα,καρτα γραφικών άλλαξα,αλλά και παλι τα ιδια..... (:
Gabriel Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 όταν σου κολλήσει και δε ξαναανάβει,δοκίμασε να το ανάψεις με το insert πατημένο. Θα ανάψει και θα σου γράψει "overclocking failed press F1" πάτα F1 κάνε restore τα defaults και ξαναδοκίμασε...
shidokanjohn Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 όταν σου κολλήσει και δε ξαναανάβει' date='δοκίμασε να το ανάψεις με το insert πατημένο.Θα ανάψει και θα σου γράψει "overclocking failed press F1" πάτα F1 κάνε restore τα defaults και ξαναδοκίμασε...[/quote'] ΚΛεινε το τροφοδοτικο και ξανανοιγε το.Μαλλον για cold boot μου φαινεται.
Xorxhs! Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 όταν σου κολλήσει και δε ξαναανάβει' date='δοκίμασε να το ανάψεις με το insert πατημένο.Θα ανάψει και θα σου γράψει "overclocking failed press F1" πάτα F1 κάνε restore τα defaults και ξαναδοκίμασε...[/quote'] ΚΛεινε το τροφοδοτικο και ξανανοιγε το.Μαλλον για cold boot μου φαινεται. cold boot?Τι ειναι αυτο παλι?Παντως διακοπτη πανω στο τροφοδοτικό δεν εχει.Κάπου πρεπει να βραχυκυκλωνει αλλά δεν ξερω που?Αλλά απο την άλλη γιατι οταν κανω clearCmos δουλευει έστω και για μια φορα? Τι να πώ,εχει καταντησει πολύ εκνευριστικό.
voudas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 cold boot εννοεί ότι σε ρεσταρτ το τροφοδοτικό δεν μπορεί να δώσει το απαιτούμενο ρεύμα, αλλά μόνο αν κλείσεις το pc και το ανοίξεις. μετά το clear cmos τί αλλάζεις στο bios και στο επόμενο μπουτ δεν ξεκινάει? πριν αλλάξεις κάτι, μετά το clear cmos, βάλε τα όλες τις ρυθμίσεις cpu, μνημών, timings κλπ στο auto, αποθήκευσε και ξαναξεκίνα, και μετά δώσε αυτά που βάζεις συνήθως...
Xorxhs! Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 cold boot εννοεί ότι σε ρεσταρτ το τροφοδοτικό δεν μπορεί να δώσει το απαιτούμενο ρεύμα' date=' αλλά μόνο αν κλείσεις το pc και το ανοίξεις. μετά το clear cmos τί αλλάζεις στο bios και στο επόμενο μπουτ δεν ξεκινάει? πριν αλλάξεις κάτι, μετά το clear cmos, βάλε τα όλες τις ρυθμίσεις cpu, μνημών, timings κλπ στο auto, αποθήκευσε και ξαναξεκίνα, και μετά δώσε αυτά που βάζεις συνήθως...[/quote'] Mετα το clearCmos δεν αλλάζω τιποτα ,τα φορτώνω ολα με default settings.Στο επομενο restart κολλημα.... Αν ηταν τροφοδοτικό κανονικά δεν θα λειτουργουσε ουτε οταν κανω clearCmos,που οι συσκευες που εχω πανω ειναι μόνο η vga και o σκληρος
voudas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 άρα δεν έχεις καταφέρει να μπεις win? μου το έχει κάνει κι εμένα η p4p800 μου αυτό και για κάποιο λόγο δεν γούσταρε κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση που έμπαινε... και έπρεπε χειροκίνητα να βάλω μια φορά κάποιες χαλαρές ή γενικές ρυθμίσεις, να δεχτεί το νέο σετάπ και μετά έπαιζε κανονικά... νομίζω μετά από αλλαγή cpu είχε φάει φρίκη... τα default από το load default settings δε τα γούσταρε πάντως
Xorxhs! Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 άρα δεν έχεις καταφέρει να μπεις win? μου το έχει κάνει κι εμένα η p4p800 μου αυτό και για κάποιο λόγο δεν γούσταρε κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση που έμπαινε... και έπρεπε χειροκίνητα να βάλω μια φορά κάποιες χαλαρές ή γενικές ρυθμίσεις' date=' να δεχτεί το νέο σετάπ και μετά έπαιζε κανονικά... νομίζω μετά από αλλαγή cpu είχε φάει φρίκη... τα default από το load default settings δε τα γούσταρε πάντως[/quote'] Ώπα εδω ειμαστε! Στα window μπαινω μονο οταν κανω clearcmos και φορτωνοντας τα default settings.Απο εκει και επειτα αν ξανακανω restart ,κολλημα.... Θυμασαι τι ρυθμισεις εβαζες?Μanual τις μνημες?
voudas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 χμμμ εμένα δεν έμπαινε win, με ανάγκαζε να μπω bios... το φόρτωμα των default στην επιλογή που βγάζει εκείνη την ώρα την αγνόησα, οπότε ίσως γινόταν το ίδιο. να έμπαινε win για 1 φορά. αν θυμάμαι καλά, έβαλα cpu στο manual αλλά όλα auto από επιλογές στους διαιρέτες κλπ. και μνήμες ΜΑΛΛΟΝ by spd... πειραματίσου κυρίως με τις μνήμες... αν στα δεχτεί μια φορά μετά είσαι οκ, δέχεται τα πάντα κανονικά... τουλάχιστον έτσι έκανε η δικιά μου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.