planetman Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Σε ένα κατάστημα πληροφορικής βρήκα μια υποτιθέμενη προσφορά ολοκληρωμένου υπολογιστή και θέλω να μου πείτε αν είναι καλή η τιμή: CPU: Celeron 2.66 (απ' ότι κατάλαβα με prescott core) RAM: 256MB 266DDR MOBO: Δε θυμάμαι, με ήχο, κάρτα γραφικών και LAN onboard HD: 40GB WD floppy DVD, CD-RW combo drive Οθόνη CRT 17' δεν ξέρω μάρκα Κουτάκι ψιλοωραίο με τροφοδοτικό (μάλλον 350W) Νομίζω και modem keyboard + mouse Νομίζω και κάτι ηχειάκια Τελική τιμή χωρίς λειτουργικό έχει 430€. Ποτέ δεν ήμουν υπέρ των Celeron αλλά η τιμή μου φαίνεται αρκετά καλή και οι Celeron με prescott core είναι αρκετά βελτιωμένοι. Τί λέτε; Το θέλει ο πατέρας μου. Η τιμή πώς σας φαίνεται;
nickcrete Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Κάτι παρόμοιο ,ίσως και καλύτερο δίνουν τα multirama χωρίς λειτουργικό Αν δεν έχεις απαιτηση για γραφικά (παιχνίδια κλπ) και δισκο (dvd ripping) καλός ειναι. Ένας AMD στα 2.6 θα είναι πολύ καλύτερος και περιπου στα ιδια λεφτα
planetman Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Μα για αυτή την προσφορά λέω κι εγώ nickcrete, βάλε και το ΦΠΑ και θα δεις πόσο πάει. Το ξέρω ότι ο Athlon XP είναι καλύτερος αλλά άμα κάτσεις να φτιάξεις σύστημα μόνος σου, σου βγαίνει πιο ακριβά. Κάνω λάθος; Όσο για κάρτα γραφικών, βάζω μετά εγώ όποια θέλω.
ata1983 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 όχι αν φτιάξεις το σύστημα μόνο σου θα σου βγει πιο φθηνά. Σε αυτό το σύστημα μπορείς να κάνεις κάποιες βελτιώσεις που θα έχουν 5 ευρώ πχ διαφορά σε τιμή αλλά σε απόδοση μεγάλη. πχ οι μνήμες αν πάρεις 400MHZ ddr πλεον δεν θα έχουν πάνω από 5ευρώ διαφορά και θα έχεις και καλύτερες επιδόσεις και επεκτασιμότητα. Σκληρό για 2-3 ευρώ δεν αξίζει να βάλεις με 2ΜΒ cache, βάλε με 8ΜΒ. Κάρτα γραφικών όντως την αλλάζεις όποτε θες οπότε δε σε χαλάει αυτό. Όσο για cpu ότι είναι σε celeron μείνε μακριά. ΄Ενας celeron 2Ghz που έχω δεν πιάνει τπτ μπροστά στον athlon xp 2000+ στο άλλο μου σύστημα ακόμα και όταν ο celeron clockαρίστηκε στα 2,7. Μεγάλη διαφορά! Για εμένα: Athlon xp 2600+ shuttle an35 μητρική με nforce2 γύρω στα 50 ευρώ θα τη βρείς αλλάζεις μνήμες και σκληρό(αν είναι 2ΜΒ) και να δεις που βγαίνει και φθηνότερο!
Dyolf Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Για δεύτερο σύστημα είναι super. Ειδικά αφού το θέλει και ο πατέρας σου που μάλλον δεν ενδιαφέρεται για games...
HamerZ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 - Όταν το φτιάχνεις εσύ το σύστημα μπορεί να σου κοστίσει περισότερο, όχι λόγο τιμών, αλλά λόγο ποιότητας. Όταν το επιλέξεις εσύ το κάθε κομμάτι θα δεις αν είσαι διατεθημένος να δώσεις λίγα παραπάνω ευρώ ή λίγα λιγότερα στο κάθε εξάρτημα. Στο τέλος θα έχεις και ποιότητα καλύτερο συνδιασμό.
planetman Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Το θέμα είναι ότι οι Athlon XP έγιναν ανάρπαστοι λόγω του Sempron. Μεταχειρισμένους δεν βρίσκεις. ata1983, πού το ξέρεις ότι έχει 2MB σκληρό και όχι 8MB; Αν έχεις χρόνο, για γράψε μου σε παρακαλώ αναλυτικά κομμάτια και τιμές να δούμε πόσο βγαίνει τελικά. Σε αφήνω εσένα να επιλέξεις τα κομμάτια. ΜΕ Athlon XP πάντα.
planetman Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Τελικά άκυρο, έφτιαξα ένα μηχάνημα ίσα ίσα να τρέχει το office.
planetman Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Τελικά άκυρο το προηγούμενο post, θα φτιάξω μόνος με Athlon XP ή θα πάρω αυτό της προσφοράς. Για λέγε ata1983 εκείνη τη σύνθεση που έλεγες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.