Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό εκτός από την καρτέλα Services & Startup στο msconfig :-(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πφφ, ούτε εμένα :eek:. Λίγο ψάξιμο στο google και μετά τα παρατάω..

http://www.tech-forums.net/computer/topic/17315.html

Εδώ αναφέρει ότι κάθε process (διεργασία) που τρέχει στο backround σχετίζεται με ένα service που βρίσκεται στην εφαρμογή services των administrative tools.. (services.msc από το run)

Ισχύει όμως πράγματι αυτό;

Επίσης, τα services των administrative tools έχουν καμιά σχέση με την καρτέλα services του msconfig;

Εγώ προσωπικά στο pc μου μέτρησα 70 υπηρεσίες στο msconfig και 105 στο services.msc..

Επεξ/σία από TirkaS
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

για να σκοτώσετε τα processes: start->run->msconfig(click the ok button)

Μετά πηγαίνετε στο services και κάνετε stop οτι δεν θέλετε. ΠΡΟΣΟΧΗ τι θα κάνετε στοπ. Επίσης δινεται η δυνατότητα να κάνετε στοπ startup processes

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
πάρε το Process Explorer

http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx

δωρεάν , απο την Μς, ενας task manager, αλλα καλύτερος.

κανε διπλο κλικ στο csrss.exe και δες τις ιδιότητες του.

αν βρίσκεται στο φάκελο C:\Windows\System32\ ειναι οκ, του λειτουργικού.

αν όχι ειναι ύποπτο.

επίσης, στο ταμπελάκι "image", εχει ενα κουμπί verify. nom;izv, ελένxει αν το αρχείο ειναι όντως της microsoft.

ΥΓ. το ProcessScanner ψιλομούφα μου φαίνεται

αλλα αν σκανάρει, στα αποτελέσματα δειχνει το ProcessScanner, με κλικ πάνω στο csrss.exe σου δείχνει οτι ειναι των windows. Συγκεκριμένα, για το δικό σου csrss.exe

Αν πας με το ψαχτήρι του σαιτ, και βαλεις csrss.exe γενικά, ναι θα σου βγαλει 5-6 περιπτώσεις.

Συνήθως κακόβουλα προγράμματα που έχουν ιδιο ονομα με αρχεια των windows, βρίσκονται σε άλλο φάκελο (πχ. στο κεντρικό c:\ ή στο C:\Windows\ ), με σκοπό να μπερδέψουν, καθώς στον απλό task manager των win XP, δεν βλέπεις το πλήρες path.

ο Task Manager των vista, το δείχνει, αν επιλέξεις να εμφανίζεται η στήλη "image path name"

Thanks, τελικά ήταν στο system32.

Ανακάλυψα πως το πρόβλημα που είχα οφειλόταν σε μια συσκευή Vodafone που είχα συνδεδεμένο... η Vodafone βάζει trojans στα PC μας;

• Moderators
Δημοσ.
Thanks, τελικά ήταν στο system32.

Ανακάλυψα πως το πρόβλημα που είχα οφειλόταν σε μια συσκευή Vodafone που είχα συνδεδεμένο... η Vodafone βάζει trojans στα PC μας;

Trojan οχι.Αλλα κανενα rootkit-ακι δεν λεγαν οχι αν κρινω απο τις μαγκιες της Sony πριν απο κανα 2 χρονια.

Σοβαρα τωρα,πιθανοτατα καπου θα χρειαζεται το συγκεκριμενο proccess για την συσκευη σου.Αν σου προκαλει προβλημα(πχ καποιο bug)στειλτο να παει στο καλο η δοκιμασε καποιο update αν αυτο υπαρχει.

Δημοσ.
Σοβαρα τωρα,πιθανοτατα καπου θα χρειαζεται το συγκεκριμενο proccess για την συσκευη σου.Αν σου προκαλει προβλημα(πχ καποιο bug)στειλτο να παει στο καλο η δοκιμασε καποιο update αν αυτο υπαρχει.

Μπορεί, αλλά το μόνο που ανακάλυψα είναι πως το συγκεκρημένο vdriver.exe ανιχνεύτηκε ως trojan από το Clamwin. Και... το vdriver περίμενε μέχρι να γίνω idle (δηλ να σηκωθώ απ'το PC ή έστω να μη το παρακολουθώ), συνδεόταν με κάποια διευθυνση IP, και ανέβαζε δεδομένα της τάξεως μερικών gigabyte (τι ακριβώς ανέβαζε δεν το'μαθα ποτε). Μόλις άγγιζα το ποντίκι ή έκανα κάτι στο PC, σταματούσε απότομα. Έξυπνο.

Αν το σβήσεις, στο εγκαθιστά πάλι μόλις συνδέσεις τη συσκευή. Ευτυχώς κατάφερα να το βρώ χάρι στα firewalls.

Είναι η συσκευή για ασύρματο internet btw, αυτή με usb. Αν λάβουμε υπ'όψη το ότι είχα ένα όριο των 5 GB ανα μήνα (που αν το είχα ξεπεράσει θα πλήρωνα παραπάνω), φαίνεται αμέσως ο σκοπός του vdriver.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 μήνες μετά...
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

παιδια με ποιο free antivirus μπορω να σκαναρω τις διεργασιες την ωρα που ξεκινουν τα winndows. το εκανα καπως με το spybot αλλα δεν θυμαμαι πως

• 2 μήνες μετά...
  • 1 μήνα μετά...
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

καταπληκτικο site φιλε ευχαριστουμε. . . αλλα μια ερωτησει γραφω msmsgs.exe και μου διχνει ενα κοκκινο και ενα πρασινο. . . πως θα καταλαβω αν εχω ιο η το κανονικο? παω το τερματιζω απο τις διεργασιες αλλα το msn μενει κανονικα ανοιχτο. . . μηπως ειναι ιος? ευχαριστω

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γιατί να παιδεύεστε έτσι;

Υπάρχει το Security Task Manager

taskmanager.gif

Security Task Manager shows all active processes on your computer. You can easily recognize the endangering potential of each process. No other Task Manager or Process Viewer has this feature. Furthermore you can put a process into quarantine or search the internet for information about that process.
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Βλέποντας αυτό το τοπικ παρατήρησα στο λαπτοπ αυτο csrss.exe!

Στο site αυτό όμως μου έχει ή ότι είναι διεργασία απο microsoft http://www.processlibrary.com/directory/files/csrss/26031/

ή ότι είναι trojan http://www.processlibrary.com/directory/files/csrss/20317/ και μάλιστα όχι τόσο αθώο!

Γενικά αυτά τα 6 αποτελέσματα μου βγάζει http://www.processlibrary.com/search/?q=csrss.exe!

Ξέρει κάποιος όντως τι είναι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...