Προς το περιεχόμενο

Water cooling φτιαξτο μόνος σου...

Ian_Dragonheart

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.Θέλω να φτιάξω ένα ''ψυγείο'' για το pc.Έχω κάνει μια μικρή έρευνα αγοράς και έχω σκεφτεί μια μικρή αντλία απο ενυδρείο καθώς και ένα ψυγειάκι απο ένα Ford transit.Επιπλέον κάποιο cpu block που είχα δει στην checkmate.Θα ήθελα αν έχετε κάτι καλύτερο να μου προτείνετε να μου πείτε κάθώς και τι θα έπρεπε να προσέξω...Επίσης έχω και τις εξής απορίες.Χρειάζεται κάποια ρύθμιση στην πίεση της αντλίας.Τα σωληνάκια πόσο ανθεκτικά είναι στις υψηλές θερμοκρασίες.Τι κίνδυνο διατρέχω αν για παράδειγμα μέσα στο κουτί ένα σωληνάκι ακουμπά διαρκώς την VGA της οποίας η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή?Όλα αυτά περι τα εκατό ευρώ...Σας ακούω και ευχαριστώ... :)

Δημοσ.

Το δικό μου w/c πήγε περίπου στα 100€, με block του skinny13, και απλά λάστιχα (σιλικόνης) από μαγαζί ιατρικών ειδών.

Αν ακουμπάει το λάστιχο στην vga δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα γιατί δεν θα προλαβαίνει να ανεβάζει θερμοκρασίες :)

Ρύθμιση πίεσης δεν χρειάζεσαι εκτός κι αν πάρεις καμία "τεράστια" αντλία.

Πρέπει να προσέξεις τις διαροές, καλό κλείσιμο του tank και απιονισμένο νερό.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδια...Τώρα κάτι άλλο..Απο που θα βρώ ψυγειάκι?Έψαξα σε κάποια μαγαζιά με ανταλλακτικά αυτοκινήτων αλλά δεν...Τι ψυγειάκι λαδιού ή νερού?Που θα βρώ απιονισμένο ή αφαλατομένο νερό?Δεξαμενή θα μπορούσα να φτιάξω και με ένα τάπερ για παράδειγμα?Θα χρεαστώ οπωσδήποτε ρελέ?Αν έφτιαχνα την υδρόψυξη σε ένα παλιό Atx με δικό του τροφοδοτικό και τραβούσα τα σωλήνακια στο δικό μου pc?Θα εκτιμούσα κάποιες extra πληροφορίες.Συγγνώμη που σας κουράζω και ευχαριστώ για τη βοήθεια σας... :)

Δημοσ.

Ψυγείο καλοριφέρ θα χρειαστείς, απιονισμένο νερό θα βρεις στο σούπερ-μάρκετ (από αυτό που βάζουν στα ψυγεία και τα σίδερα ατμού) και θα προσθέσεις γύρω στα 50ml παραφλού και μία δακτυλίθρα Betadine, βεβαίως και μπορείς να φτιάξεις δικό σου δοχείο νερού αρκεί να μονώσεις επαρκώς τις βάσεις των ρακόρ, ρελέ όχι απαραίτητα αλλά συνίσταται για να ξεκινά η αντλία με το PC, και τέλος μπορείς να βάλεις το σύστημα σε άλλο κουτί, αρκεί να μην είναι πολύ μεγάλο το μήκος των σωλήνων (για να μπορεί να ανταπεξέλθει η αντλία).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...