Προς το περιεχόμενο

Ποια κάρτα γραφικών

bluejay

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επιτέλους να μια πολύ σοβαρή αποψή απο τον Αiluros. παντως εδω μεσα μου φιανεται οτι μερικοί είναι πολυ κολημένοι με την Ατι και το halflife2 αλλα τι να κάνουμε...

Η 6800 ultra εχει υψηλές Θερμοκρασίες οχι η 6800GT που είπα και η 6800 για την τιμή που έχει πιστεύω οτι δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία της.Δεν ξέρω αν θα πάρουν όλοι την μηχανή του doom3 αλλα δεν μπορεί να έχει καλύτερα γραφικά απο το halflife2 αν αυτο δεν κυκλοφορίσει σε μερικά χρονια οπότε η χ1000 της ατι θα είναι καλύτερη.Α και bleujey αφου έχεις τα λεφτα να αλλαζεις καρτα καθε 2 χρόνια τοτε παρε Ατι χ800XT Pe και καλή διασκέδαση με το halflife2.Παντως εγω που εδωσα τα χρήματα και πήρα κάρτα αυτής της γενιας την γνώμη μου την είπα και ελπίζω να την πούν και άλλοι που έχουν τετοιες κάρτες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Η αλήθεια είναι ότι το ΗL2 θα είναι ένα αρκετά εντυπωσιακό παιχνίδι και εναποθέτω τις ελπίδες μου κυρίως στο gameplay. Η βασική μου αντίρρηση με το παιχνίδι θα είναι αν μείνουν κολλημένοι σε 512*512 υφές. Αυτού του μεγέθους υφές είναι υλικό Quake3 στην καλύτερη.

Εγώ τουλάχιστον βαρέθηκα μετά το πρώτο τέταρτο στο Doom3 για να είμαι ειλικρινείς. Το παιχνίδι παίζεται κάπως έτσι:

• (φώτα τρεμοπαίζουν).....ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!ΤΕΡΑΣ!!!!
  • ΄Οχι ρε γαμώτο πάλι διακοπή ρεύματος... (φώτα ανάβουν) ΜΑΜΑΑΑΑΑ κι άλλο !!!!ΤΕΡΑΣ!!!!.
  • Στρίβω γωνία !!!!ΤΕΡΑΣ!!!! μπροστά και !!!!ΤΕΡΑΣ!!!! πίσω μου...

:lol:

Εμένα δεν κατάφερε να με φοβήσει, τουλάχιστον όχι όσο τα video clips της Βritney Spears....χεχεχε.

Αν οι CroTeam δημοσιεύσουν φέτος τελικά το Serious Sam2, τότε θα έχουμε πραγματικά ένα παιχνίδι εντυπωσιακό από κάθε άποψη, και αν θέλετε και αρκετά μακριά από τα λαδώματα των εταιριών κάτω από το τραπέζι για το ένα ή το άλλο παιχνίδι.

΄Ασχετο αλλά η Valve δουλεύει ένα SM3.0 path για το ΗL2. Πάω στοίχημα όμως ότι ακόμα και αν δημοσιευτεί το παιχνίδι πριν το τέλος της χρονιάς, το εν λόγω path δεν θα το δούμε πριν την κυκλοφορία της R520 της ΑΤΙ. Είναι που είναι διαφημιστικό τρικ το SM3.0 για αυτό :wink:

Παντως σε αυτο συμφωνώ οτι και το Doom3 και το ΗL2 εφτασαν στο σημείο οι εταιρίες τους να γίνουν διαφημιστες τις ατι και nvidia τι να κανουμε αφου δεν έχουν τα λεφτα της Ε.Α (ποτε αληθεια θα τους αγορασει όλους για να μην ξαναπαίξω παιχνίδι και να γλιτώσω απο την ατι και την nvidia) :D :D :D

’Οσον αφορά το Doom3 πάντως αν οι πρόσφατες πληροφορίες μου είναι σωστές και δεν έχει γίνει κάποιο λάθος, τότε ίσως ξεσπάσει κάποια στιγμή ένα αρκετά μεγάλο σκάνδαλο γύρω από το παιχνίδι. Εκτός αν η ATI εμφανιστεί ως δια μαγείας με αρκετά γρηγορότερες επιδόσεις, που ίσως να σημαίνει ότι ανακάλυψαν τι κάνει ο ανταγωνισμός, ακολούθησαν μια παρόμοια μέθοδος και κάνουν απλά την πάπια.

Απλά έχει κάποια αθέλητα "κενά" το παιχνίδι που αφήνει περιθώρια για όχι τόσο νόμιμες βελτιώσεις. Αν όντως ισχύουν όλα αυτά τότε ίσως μερικές ως τώρα θεωρίες σχετικά με τις αδυναμίες της ΑΤΙ να χρήζουν επανεξέτασης όσον αφορά το παιχνίδι.

Πέραν τούτου όσον αφορά τους ISV, και η Valve όσο και η ActiVision πήραν παχιές επιταγές από την ΑΤΙ και την NVIDIA αντίστοιχα. Ουσιαστικά όμως ο σκοπός είναι να πάρουν οι IHV αρκετά παιχνίδια για να συνοδευτούν με τις κάρτες τους. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι οι ISV δεν θα κάνουν την μια ή την άλλη "χάρη" που θα τους ζητηθεί, αλλά να χαντακώσουν εσκεμμένα μια άλλη κατασκευάστρια καρτών είναι απίθανο. ΄Οχι μόνο για λόγους δεοντολογίας, αλλά και από άποψη marketing και σε επέκταση πωλήσεων του ίδιου τους του παιχνιδιού.

Τα περισσότερα λάθη που κάνουν οι developers με τα παιχνίδια τους συνήθως οφείλονται σε πολύ πιο ποταπούς λόγους απ΄ότι φαντάζεται κανείς. Για παράδειγμα ανεπαρκή ενημέρωση, ευκολοπιστία, προχειρότητες κλπ.

Ας υποθέσουμε ότι δουλεύω στο τμήμα DevRel της ΑΤΙ. Πάω και βρίσκω κάποιους developers τους πείθω ότι ο τάδε είναι ο σωστός τρόπος να κάνει αυτό που θέλει, σε ιδεατή περίπτωση εκμεταλλευόμενος εγώ σημεία όπου το hardware της ΑΤΙ έχει προτερήματα και του ανταγωνισμού μειονεκτήματα. Οι developers με πιστεύουν χωρίς να βεβαιωθούν και ακολουθούν τυφλά τις συμβουλές μου και εγώ ίσως να είμαι και υποψήφιος για προαγωγή..... :lol:

Το παιχνίδι φτάνει σε πολύ προχωρημένο σημείο της δημιουργίας του και σε στάδιο που είναι πολύ αργά πλέον για σημαντικές αλλαγές, ανακαλύπτεται ότι το τάδε κομμάτι του κωδικού τρέχει σαν χελώνα σε άλλη κάρτα και εδώ είναι μετά που ξεκινάνε οι μαραθώνιοι για διορθώσεις, ιδιαίτερα paths και patches.

Και οι δύο μεγάλες εταιρίες έχουν αρκετά μεγάλα τμήματα DevRel (developer relations), που κάνουν ακριβώς αυτήν τη δουλειά. Αμφότεροι βέβαια προσπαθούν να μειώσουν τέτοιου είδους φαινόμενα και παρακολουθούν τους δημιουργούς από κοντά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται και βλακείες. Οι χειρότερες είναι αυτές που αφορούν όλες τις κάρτες και που είναι φύση αδύνατο να διορθωθούν τελικά. Παράδειγμα το Lens Flare στο Rallisport Challenge.

επιτέλους και ένα thread , που υπάρχει και λίγη κριτική για το περιβόητο (και στημμένο )θέμα του DOOM 3 .Προσωπικά , το παιχνίδι (όσο άντεξα να το παίξω) ΔΕΝ μου άρεσε . όπως γράφεται και παραπάνω σε κάθε σκηνή μια από τα ίδια . Πιστεύω ότι η πλάστιγγα γέρνει προς τη μηχανή του Far-cry. όσο για το θέμα του SM 3.0 με κάλυψε πλήρως (πάλι) ο Ailuros.

Πάντως παίζεται χοντρό παιχνίδι με το marketing και τις πωλήσεις γενικά . Χθές διάβασα , ότι οι εταιρείες δεν έχουν καμμία διάθεση να βγάζουν κάρτες και σε PCI και σε AGP. Αλήθεια , δεν σας έκανε εντύπωση , που οι GPU , έχουν ανακοινωθεί κοντά δυο μήνες τώρα και ακόμη΄υπάρχει μεγάλη έλλειψη στην αγορά ?

Να με θυμηθείτε ,θα το πάνε σιγά-σιγά για να περάσει ο καιρός να αρχίσει να παίρνει τα πάνω του το pci -x και να βγάλουν μια ανακοίνωση και να πούνε , sorry τέρμα το AGP . Εξάλλου το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν. Ξηλωθείτε λοιπόν κορόιδα και αλλάξτε τα όλα.

Πιστεύω ότι η πλάστιγγα γέρνει προς τη μηχανή του Far-cry.

Δεν θα το΄λεγα (διάβασε το σχόλιο στο κάτω περιθώριο της σελίδας):

http://www.mitrax.de/?cont=artikel&aid=24&page=10

Οι CryTek είναι αρχάριοι ακόμα. Χωρίς να σημαίνει ότι ακόμα και οι υποτιθέμενοι επαγγελματίες δεν κάνουν λάθη, αλλά στο FarCry ορισμένες παραλείψεις αγγίζουν το όριο της βλακείας. Κυρίως όσον αφορά τα CPU resources.

Πάντως παίζεται χοντρό παιχνίδι με το marketing και τις πωλήσεις γενικά . Χθές διάβασα , ότι οι εταιρείες δεν έχουν καμμία διάθεση να βγάζουν κάρτες και σε PCI και σε AGP. Αλήθεια , δεν σας έκανε εντύπωση , που οι GPU , έχουν ανακοινωθεί κοντά δυο μήνες τώρα και ακόμη΄υπάρχει μεγάλη έλλειψη στην αγορά ?

Να με θυμηθείτε ,θα το πάνε σιγά-σιγά για να περάσει ο καιρός να αρχίσει να παίρνει τα πάνω του το pci -x και να βγάλουν μια ανακοίνωση και να πούνε , sorry τέρμα το AGP . Εξάλλου το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν. Ξηλωθείτε λοιπόν κορόιδα και αλλάξτε τα όλα.

Προς το παρών η απόκριση της AMD αργεί χαρακτηριστικά.

Πόσο να κρατήσεις ένα σύστημα άλλωστε; Nα υποθέσω ότι στην ίδια μητρική ο χρήστης ίσως αναβαθμίσει στην καλύτερη των περιπτώσεων μια φορά επεξεργαστή; ΄Αντε να κρατήσει την πλατφόρμα 2 χρόνια. Μετά από 2 χρόνια θα χρειάζεται και καινούργια κάρτα γραφικών. Οι αναβαθμίσεις στην πλειοψηφία τους πάνε πακέτο και αμφιβάλλω αν θα υπάρξει σοβαρός αριθμός χρηστών που θα βρεθούν σε κάποιο περίεργο αδιέξοδο.

Ας υποθέσω ότι ένας χρήστης σήμερα έχει είτε ένα Athlon 3000+ είτε ένα P4@3GHz. ´Eτσι κι αλλιώς ένα τέτοιο σύστημα όχι μόνο θα είναι πολύ αργό για τα παιχνίδια του 2005, αλλά αν του βάλεις και μια μελλοντική R520 για παράδειγμα θα είναι σαν να βάλεις την κάρτα σε πατερίτσες. Είτε mainstream είτε high end σύστημα για παιχνίδια ΠΑΝΤΑ θα χρειαζόμαστε τόσο ένα πολύ δυνατό επεξεργαστή όσο και μια δυνατή κάρτα γραφικών.

Ουδείς λόγος για πανικό.

Μπα ποιος πανικός αυτοι την δουλεια τους κανουνε και εμεις σαν καλοι καταναλωτες τις αγοραζουμε.Παντως μην ορκίζεσται για το αν τα Ηl2 και Doom3 δεν ξεφευγουν του ανταγωνισμου ευνοόντας κατάφορα εναν απο τους δυο κατασκευαστες αλωστε είναι Α.Ε με μετοχες και πολλους αλλους απο πίσω τους οπότε ποιος ξέρει τι γίνεται ???!!! Οσο το αν ξεσπάσει τίποτα με το Doom3 ,το Ηl2 που θα είναι η αντοιστιχη απάντηση θα ισοροποίσει την κατάσταση οπότε μαλλον δεν τρέχει και τίποτα.Αμα πλεον αντεχει το συστημα σου πανω απο 2 χρονια μαλλον θα μιλαμε για θαυμα.

Άκουσα οτι ή nVIDIA για την προώθηση του PCI EXPRESS όταν θα αγοράζει κάποιος κάρτα γραφίκων στο προσεχές μέλλον θα παίρνει μαζί με την κάρτα σε κάλυτερη τιμή και ΜΟΒΟ της ίδιας εταιρίας με PCI EXPRESS.Και οτι τα ΜΟΒΟ δεν θα ειναι τις πλακας αλλα κορυφαίες υλοποιήσεις των εταιρίων!

niodadd' date=' pou to diavases ayto?

isxyei i einai logia tou aera?[/quote']

http://www.asus.com/news/2004/20040914.htm

Στην περίπτωση της Asus όμως, δεν ξέρω αν η προσφορά συμφέρει τελικά, μια και σαν εταιρία δεν είναι οπωσδήποτε φτηνή.

Μπα ποιος πανικός αυτοι την δουλεια τους κανουνε και εμεις σαν καλοι καταναλωτες τις αγοραζουμε.Παντως μην ορκίζεσται για το αν τα Ηl2 και Doom3 δεν ξεφευγουν του ανταγωνισμου ευνοόντας κατάφορα εναν απο τους δυο κατασκευαστες αλωστε είναι Α.Ε με μετοχες και πολλους αλλους απο πίσω τους οπότε ποιος ξέρει τι γίνεται ???!!! Οσο το αν ξεσπάσει τίποτα με το Doom3 ,το Ηl2 που θα είναι η αντοιστιχη απάντηση θα ισοροποίσει την κατάσταση οπότε μαλλον δεν τρέχει και τίποτα.Αμα πλεον αντεχει το συστημα σου πανω απο 2 χρονια μαλλον θα μιλαμε για θαυμα.

΄Εχω επαφή με αρκετούς επαγγελματίες του χώρου και με IHV όσο και με ISV. Οι όρκοι μάλλον περισσεύουν. Αν ξεσπάσει κάτι με το Doom3 δεν θα είναι ολοσδιόλου αρνητικό για την ΑΤΙ, για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Πέραν τούτου παραμένει γεγονός ότι η NVIDIA όχι μόνο έχει τους πιο δυνατούς OpenGL οδηγούς, αλλά και πολύ καλύτερες βελτιώσεις όσον αφορά το stenciling και αυτό όχι τώρα αλλά από αρκετές γενεές πριν. Το πιθανό σκάνδαλο στο οποίο αναφέρομαι δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω.

΄Οσον αφορά τον ηρωισμό που συμπεριλαμβάνει ένα σύστημα ηλικίας 2 ετών, τον έχω υπόψη μου. ΄Ενας λόγος λιγότερος για ανησυχία. Η τωρινή μου μητρική για παράδειγμα δέχεται το ανώτερο XP+3000, και αυτό και έχει αυτή την στιγμή. ΄Οταν θα σκεφτώ για αναβάμιση η μητρική έτσι κι αλλιώς θα είναι άχρηστη. Αλλάζει τίποτα για τους ιδιοκτήτες μητρικών προηγούμενης γενιάς Intel;

Και εγώ το άκουσα αυτο για τις κάρτες με PCI EXPRESS της nvidia το έχουν σαν θέμα και σε πολλά περιοδικά για υπολογιστές που κυκλοφορουν.Αλλα το πότε θα συμβεί και αν θα εξαφανιστουν οι υπολοιπες καρτες που δεν υποστηριζουν νομίζω οτι θα αργήσει .Αλλωστε τι θα γινει με τις SiS ,Via αφου υποθετω οτι ηλοποιηση θα είναι και με n-force βλέπουμε.

pantos pragmati einai tragiko ayto pou ginete me thn viomixania plhroforikhs...exoume katanthsei na theloume anavathmish kathe xrono gia na paizoume to kathe vlakeia paixnidi pou vgazoun...

Exo to kompiuteraki mou pou paizei ta panta & arxisa na skeftomai na allakso karta grafikon (ara & to ligotero mobo) gia na paizei to doom3 (to opoio oloi lene oti einai apisteyth vlakeia)..

Oso tha mou paizei to call of duty den tha to allakso mou fenete...kamia karta grafikon & ayth apo ebay kato apo 100 euroulia..(hmm 120 euro 9800 pro...ante mexri ekei lol)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...