Fandom Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 Παιδια θα ήθελα να αποφύγω τα shutdown - restart κλπ. σε κοινόχρηστους υπολογιστές...ψάχνω δηλαδή ένα πρόγραμμα (ή κάποια εντολή) που μόλις κάνεις shutdown απο το start να το ακυρώνει αυτόματα ώστε ο υπολογιστής να μην κλείνει (σε windows xp). Δοκίμασα το anti-shutdown το οποίο έκανε δουλεία με τα restarts αλλά όχι και με το shutdown. Υπάρχει κάποιο άλλο καλύτερο; Αν μπορείτε να βοηθήσετε με σώνετε!!
mikaha Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 Gia na apofygeis to shutdown vazeis tin eksis entoli %windir%\System32\shutdown.exe -a alla den ksero pos akrivos ginetai. Mipos kaneis shortcut tou arxeiou shutdown pou vrisketai sto C:\WINDOWS\system32 kai allazeis tin parametro
Butcher Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 an katalaba kala... tha prepei na kaneis to ekshs. Tha ftoiakseis ena .bat kai mesa tha balleis thn entolh shutdown -a ,etsi kathe fora pou tha to trexeis tha kanei akurosh tou shutdown.
random Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2004 θελεις να δινεται η εντολη shutdown αλλα αμεσως μετα να ακυρώνεται. Τι θα έλεγες να κρυψεις τα κουμπια shutdown απο το χρηστη ? πας στο regedit HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer NoLogoff= 0=default, 1 ( κρυβει το log off) NoClose = 0=default, 1 ( κρυβει το shutdown) την αλλαγη στο NoClose θα την δεις αμέσως, αν κανεις Alt+Ctrl+Del και δεν εχεις το fancy welcome screen, δηλαδη εχεις το windows security dialog typou win2000 me ta 6 button (lock, shutdown, change pass , klp) για να δεις την αλλαγη και στο Start menu πρέπει να κανεις logoff-logon (ή end process explorer.exe kai new task explorer apo taskmanager) η αλλαγη αφορά μονο τον τρεχων χρηστη, οποτε το κανεις μονο στον απλο user, και ο admin μπορει να κανει shutdown. βεβαια αν καποιος θελει ντε και καλα να το κλεισει, μπορει να τρεξει το shutdown.exe απο κονσολα, αλλα ψιλα γραμματα.. **************************************************** επισης για να μην μπορει να το κλεισει χωρις να κανει πρωτα logon : Unlike in Windows NT Server, Windows NT Workstation's log-in screen has a "Shutdown" button which you can use to shutdown the system without ever logging in. Here's how to disable Windows NT Workstation's "Shutdown" button on the initial log-in screen: Run "Registry Editor" (run "RegEdit.exe" or "RegEdt32.exe") Select the following key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\Current Version\Winlogon Add a value named "ShutdownWithoutLogon" of type "REG_SZ" and set it to "0". ***************************************************** αυτα γινονται και απο control panel / administrative tools /local security policy sto user rigths assignment exei to "shut down the system" (προσθετεις user ή groups) kai sto security options exei to "shutdown: allow without logon" * needs restart *
Fandom Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2004 random ευχαριστώ, αυτό εννοούσα..θα προσπαθήσω να το ρυθμίσω..αντε να δούμε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.