Προς το περιεχόμενο

Αποφυγή shutdown;!

Fandom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια θα ήθελα να αποφύγω τα shutdown - restart κλπ. σε κοινόχρηστους υπολογιστές...ψάχνω δηλαδή ένα πρόγραμμα (ή κάποια εντολή) που μόλις κάνεις shutdown απο το start να το ακυρώνει αυτόματα ώστε ο υπολογιστής να μην κλείνει (σε windows xp).

Δοκίμασα το anti-shutdown το οποίο έκανε δουλεία με τα restarts αλλά όχι και με το shutdown. Υπάρχει κάποιο άλλο καλύτερο; Αν μπορείτε να βοηθήσετε με σώνετε!!

Δημοσ.

Gia na apofygeis to shutdown vazeis tin eksis entoli %windir%\System32\shutdown.exe -a alla den ksero pos akrivos ginetai. Mipos kaneis shortcut tou arxeiou shutdown pou vrisketai sto C:\WINDOWS\system32 kai allazeis tin parametro

Δημοσ.

θελεις να δινεται η εντολη shutdown αλλα αμεσως μετα να ακυρώνεται.

Τι θα έλεγες να κρυψεις τα κουμπια shutdown απο το χρηστη ?

πας στο regedit

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer

NoLogoff= 0=default, 1 ( κρυβει το log off)

NoClose = 0=default, 1 ( κρυβει το shutdown)

την αλλαγη στο NoClose θα την δεις αμέσως, αν κανεις Alt+Ctrl+Del και δεν εχεις το fancy welcome screen, δηλαδη εχεις το windows security dialog typou win2000 me ta 6 button (lock, shutdown, change pass , klp)

για να δεις την αλλαγη και στο Start menu πρέπει να κανεις logoff-logon

(ή end process explorer.exe kai new task explorer apo taskmanager)

η αλλαγη αφορά μονο τον τρεχων χρηστη, οποτε το κανεις μονο στον απλο user, και ο admin μπορει να κανει shutdown.

βεβαια αν καποιος θελει ντε και καλα να το κλεισει, μπορει να τρεξει το shutdown.exe απο κονσολα, αλλα ψιλα γραμματα.. :)

επισης για να μην μπορει να το κλεισει χωρις να κανει πρωτα logon :

Unlike in Windows NT Server, Windows NT Workstation's log-in screen has a "Shutdown" button which you can use to shutdown the system without ever logging in. Here's how to disable Windows NT Workstation's "Shutdown" button on the initial log-in screen:

Run "Registry Editor" (run "RegEdit.exe" or "RegEdt32.exe")

Select the following key:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\Current Version\Winlogon

Add a value named "ShutdownWithoutLogon" of type "REG_SZ" and set it to "0".

αυτα γινονται και απο control panel / administrative tools /local security policy

sto user rigths assignment exei to "shut down the system" (προσθετεις user ή groups)

kai sto

security options exei to "shutdown: allow without logon"

* needs restart *

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...