Προς το περιεχόμενο

Μου χάλασε το ράδιο-cd?

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το service της Sony είναι επιεικώς Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο. Χρεώνουν ένα service min. 100 ευρώ ό,τι και να τους πας. Γι' αυτό κι'εγώ πήρα ένα ραδιο-cd Kenwood (το πλήρωσα βέβαια λίγο ακριβά... 600 ευρώ αλλά ο λόγος ήταν ότι ήθελα να πάρω ένα μοντέλο που θα κρατήσει γιατί βαρέθηκα να μου χαλάνε κάθε λίγο και λιγάκι) και είδα την υγειά μου τα τελευταία 3 χρόνια. Το μόνο πρόβλημα που είχα πριν 1 χρόνο περίπου ήταν ότι έπρεπε να αλλάξω κεφαλή laser λόγω μεγάλης χρήσης του CD με δισκάκια που έφτιαχνα εγώ (και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό karib και δεν τίθεται θέμα παλιού ή καινούργιου... απλά κάποια στιγμή θα συμβεί) και πλήρωσα 75 ευρώ στην αντιπροσωπεία. Έκτοτε βέβαια ακούω και ραδιόφωνο για ευνόητους λόγους :wink: .

Πάντως πιστεύω ότι όποιος δίνει πχ. 150 ευρώ για να πάρει ραδιο-cd αυτοκινήτου (δεν έχει σημασία τί μάρκα) δεν θα πρέπει να περιμένει να του κρατήσει και για πολύ καιρό. Ο λόγος? Μα φυσικά η ποιότητα κατασκευής. Άλλο είναι να δίνεις 150 και άλλο 500 ευρώ για μια ηλεκτρονική συσκευή. Είναι δυνατόν να κρατήσουν και δύο το ίδιο χρονικό διάστημα?

Φιλικά.

Δημοσ.

Κάτι τελευταίο που στη βιασύνη μου δεν το έγραψα

Θα χρειαστεί για τη δοκιμαστική λειτουργία του ένα τροφοδοτικό 12-14Volt, 5Α τουλάχιστον. Ακόμη και με αυτό το τροφοδοτικό μη βάλεις στο τέρμα τα ηχεία, ίσα ισα να ακούγεται μουσική.

Αν δοκιμάσεις να πειραματιστείς μέσα στο αυτοκίνητο (που είναι ήδη τοποθετημενο με τα καλώδιά του) πρόσεξε μην κάνεις κανένα βραχυκύκλωμα. Εκεί παίζουν πολλά Amper (αν και υπάρχουν ασφάλειες...)

Πριν από κάθε ρύθμιση να κλέινεις το RadioCD, ακόμα και την τροφοδοσία αν μπορείς.

Πρόσεξε μην ρίξεις τίποτα μεταλικό μέσα του κατά τη λειτουργία.

Καλή τύχη :D

Δημοσ.
Κάτι τελευταίο που στη βιασύνη μου δεν το έγραψα

Θα χρειαστεί για τη δοκιμαστική λειτουργία του ένα τροφοδοτικό 12-14Volt' date=' 5Α τουλάχιστον. Ακόμη και με αυτό το τροφοδοτικό μη βάλεις στο τέρμα τα ηχεία, ίσα ισα να ακούγεται μουσική.

Αν δοκιμάσεις να πειραματιστείς μέσα στο αυτοκίνητο (που είναι ήδη τοποθετημενο με τα καλώδιά του) πρόσεξε μην κάνεις κανένα βραχυκύκλωμα. Εκεί παίζουν πολλά Amper (αν και υπάρχουν ασφάλειες...)

Πριν από κάθε ρύθμιση να κλέινεις το RadioCD, ακόμα και την τροφοδοσία αν μπορείς.

Πρόσεξε μην ρίξεις τίποτα μεταλικό μέσα του κατά τη λειτουργία.

Καλή τύχη :D[/quote']

:cry: :( :oops: :cry: :oops:

ma me tosa pou mou eipes mou ta dyskolepses ta pragmata..!!! :shock:

alla epimenw...na to kanw...to poly poly na valw fwtia sto amaksi...or ante na synexizei na mhn paizei to cd....kai na synexeisw na akouw radiofwno.... :evil:

Δημοσ.

Αν είσαι προσεκτικός δεν θα κάψεις το αμάξι. :) Θέλει υπομονή!

Να ξέρεις πως θα χρειαστεί να ξεβιδώσεις αρκετές βίδες μέχρι να φτάσεις στην κεφαλή.

Βρες ένα γνωστό σου που να ασχολείται, αν γίνεται. Μετά θα είναι εύκολο.

EDIT: και αν στο τέλος γίνει το κακό, προς Θεού... ΜΗ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΙΣ :!:

Εδώ είμαστε εμείς :D :D :D

Δημοσ.

δισκάκια που έφτιαχνα εγώ

Γιατι τα ξεχωριζεις απο τα δισκακια του εμποριου? Εγω θα ελεγα γενικως δισκακια. Ειτε δικής μου παραγωγης είτε αγορασμένα. Εχει κάποια διαφορα?

kx5 εισαι τρομερος!

Αλλα δεν πιανουν τα χερια μου ουτε τα μισα να κανω!

Απογοητευτηκα και με τις χρεωσεις και την τακτικη των service. Αξιζει να πας κατι οταν εχεις δωσει πολλα λεφτα. Αλλιως για λιγα μαλλον είναι δωρο-αδωρο.

Δημοσ.

δισκάκια που έφτιαχνα εγώ

Γιατι τα ξεχωριζεις απο τα δισκακια του εμποριου? Εγω θα ελεγα γενικως δισκακια. Ειτε δικής μου παραγωγης είτε αγορασμένα. Εχει κάποια διαφορα?

Απ' ότι μου είχε πει τότε το παιδί που έστειλε το δικό μου για φτιάξιμο, το 90% των βλαβών των ραδιο-cd προέρχεται από τον απλούστατο λόγο ότι λέει τα αντιγραμένα (και γενικότερα τα μη αυθεντικά CD) διαβάζονται από το laser λίγο πιο πάνω (μιλάμε για χιλιοστά βέβαια μην φανταστείς τίποτα εκατοστά αλλά παίζει ρόλο τελικά) από τα αυθεντικά λόγω της πιο λεπτής στρώσης τους.

Δημοσ.

Απ' ότι μου είχε πει τότε το παιδί που έστειλε το δικό μου για φτιάξιμο, το 90% των βλαβών των ραδιο-cd προέρχεται από τον απλούστατο λόγο ότι λέει τα αντιγραμένα (και γενικότερα τα μη αυθεντικά CD) διαβάζονται από το laser λίγο πιο πάνω (μιλάμε για χιλιοστά βέβαια μην φανταστείς τίποτα εκατοστά αλλά παίζει ρόλο τελικά) από τα αυθεντικά λόγω της πιο λεπτής στρώσης τους.

Με την ιδια λογικη δεν επρεπε να μας χαλανε συχνοτατα τα drives των υπολογιστων?

Δηλαδη καμια μαρκα απο αγραφα cd δεν μπορει να φτασει την 'ποιοτητα' των cd που χρησιμοποιουν οι εταιριες?

Δημοσ.
Με την ιδια λογικη δεν επρεπε να μας χαλανε συχνοτατα τα drives των υπολογιστων?

Νομίζεις ότι την με την ίδια συχνότητα λειτουργίας χρησιμοποιείς το ραδιο-cd και το cd-rom? Για σκέψου το λίγο. Με το cd-rom κάνεις πλέον εγκατάσταση μια εφαρμογή-παιχνίδι και τελείωσες ενώ το ραδιο-cd διαβάζει συνεχώς την μουσική που ακούς. Γι' αυτό δεν χαλάνε τόσο γρήγορα τα cd-rom.

Δημοσ.

re paidia exo kai ego to idio provlima.xerei kanenas na to ftiaxnei? protimo ama einai na skaso kana frago se kapoion pou xerei apo esas, gia to kopo tou, ama to exei kanei kai sto diko tou, para na ta skaso se service.kai ego 4 xronia to exo.me to pou evala bilstein anartiseis, sto mina pano ta eftise.emena pleon de ta diavazei ola ta cd ,analoga.opote einai sigoura kalibrarisma.please helpppppppp

Δημοσ.

LOL :D Μη βαριέστε ρε, καθίστε να πειραματιστείτε λιγάκι!

Τα μόνα μαγαζιά που κάνουν αυτές τις δουλείες είναι τα συνοικιακά που επισκευάζουν τηλεοράσεις και άλλα (και όχι όλα).

Τωρα αν σας ζητήσουν πάνω από 30Ε... :roll:

Δημοσ.

re mages, opois xerei kana magazi as to pei.an kapoios mporei na to kanei, ton plirono.alla na to exei xanakanei,min peiramatistei proti for a sto diko mou.ton plitrono.please pm me.to diko mou sigoura ei9nai thema kalibrarismatos.

pleaseeee

Δημοσ.

Ποιος ξερει ποσο θα κοστιζει το καλιμπραρισμα.

Απο τη μια σκεπτομαι για service απο την αλλη αν ζητουν πολλά χρήματα σιγουρα δε συμφερει. Αφου με μερικους τεχνικους που μιλησα κανεις δεν μου ειπε χρηματα και η εντυπωση που μου εδωσαν ειναι να το παω εκει και μετα βλεπουμε. Σου λεει 'γιατι να τον αποτρεψω, ας του πω να το δω και μετα του ξεφουρνιζω το παραμυθι'. Ισως παλι να κανω λαθος.

Πιστευω οτι τελικα τα serive αξιζουν μονο για πραγματα πολυ μεγαλης αξιας. Αλλιως...αντε γεια.

Δημοσ.

Karib είναι αλήθεια πως μπορεί να πέσεις σε άτομο που να θέλει να σου πάρει λεφτά.

Το service στις μέρες μας αξίζει, όπως είπες, μόνο για πράγματα μεγάλης αξίας ή για όσα βρίσκονται στην εγγύηση.

Γενικά με εκνευρίζει το γεγονός να πηγαίνουν χαμένες συσκευές που έχουν ακόμα ζωή μέσα τους :(

burnin και χωρίς χρηματά στο επισκευάζω (αν όντως φτάει αυτό). Το πρόβλημα είναι που και πότε... :(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...