Προς το περιεχόμενο

Μου χάλασε το ράδιο-cd?

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ένα ραδιο-cd αυτοκινήτου μάρκας Sony, εδω και 4 έτη.

Ταξιδεύω πολύ οπότε ομολογώ ότι κάνω μεγάλη χρήση από το ράδιο-cd.

Τώρα λοιπόν για πρώτη φορά μου παρουσίασε πρόβλημα στο παίξιμο cds(το ραδιο παιζει κανονικα), το οποίο είναι το εξής:

- βαζει παράσιτα μέσα στα τραγούδια. Φανταστειτε σαν να προσπαθείτε να συντονιστείτε με ραδιοφωνικο σταθμό και να μην τον πιάνετε καλά.

- Πηδά κομμάτια. Από το 10 μπορεί να βρεθεί ξανά στο 8.

- Δεν παίζει όλα τα κομμάτια. Ας πούμε παίζει από το 1-10, αλλά από το 10-15 δεν τα παίζει. Κολά, σταματά.

Σημειωτέον δε, ότι έχω δοκιμασει πολλα cd και έχει την ίδια συμπεριφορα, οποτε δεν τιθεται θεμα να φταινε τα δισκακια.

Τι συμβαίνει; Έχει χαλάσει το ραδιο-cd ή είναι κάτι άλλο που δεν γνωρίζω? Πάω για επισκευή?

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Mhpws epaizes pola antigramena?Giati egw etsi "skotwsa" to diko moy Sony,to idio kai enas kollhtos mou kai me paromoia symptomata kai oi 2!!!Sto telos den epaizan oute ta original cd!Ta Sony bebaia ta dika mas htan mini stereo alla den kserw an afto paizei rolo.Ka8arise to omws,mporei na ftaiei kai h skonh pou yparxei sto eswteriko twn autokinhtwn kai an den ftiksei...Service!

Δημοσ.

Mhpws epaizes pola antigramena?

Θα ελεγα: μονο αντεγραμμενα.

Αλλα παιζει ρολο? Αυτος ειναι ενας μυθος που υπηρχε πριν καμια δεκαετια. Νομιζω αβασιμος.

θέλει καλιμπράρισμα η κεφαλή.

Απο service γινεται αυτο?

Επισης αν εχει κανεις υποψην του περιπου τι χρεωνουν τα service για τετοιες δουλειες ας μας πει.

Kane ena katharismo me ena katharistiko cdaki

Να αγορασω ή μαλλον δεν θα βγει τιποτε?

Δημοσ.

to pio pi8ano einai auto pou sou egrapse o _BASSstarlet_ kalimprarisma

Ποιος το κανει αυτο? Μονο το εξουσιοδοτημενο service ή και κάποιος άλλος?

Κρατάει ώρα το καλιμπραρισμα? Εννοω πρεπει να το αφησω, να το ξαναπαρω κλπ?

Και απο χρηματα?

Δημοσ.

Πας για αλλαγή κεφαλής laser, ούτε καλιμπράρισμα, ούτε καθαρισμός νομίζω ότι θα κάνει διαφορά. Άλλωστε 4 χρόνια σου κράτησε, μην έχεις παράπονο, τα περισσότερα sony "πεθαίνουν" στον 1,5 με 2 χρόνια (αφού λήξει δηλαδή η εγγύηση). Σε ένα sony centre θα στο φτιάξουν, υπολόγιζε 90-100 Ευρώ ανταλλακτικό και εργασία...

Δημοσ.

Τηλεφωνησα σε sony service.

Με τα συμπτωματα που τους ανεφερα δεν ηξεραν 'λέει΄ να μου πουνε τι μπορει να ειναι-και ποσο κοστιζει φυσικα...

Μου ειπε βεβαια οτι με το που μπει στο service πληρωνεις 12 ευρω, οποτε μετα ανεβαινεις αναλογα με τη βλαβη....

Μαλλον ασυμφορο μου φαινεται. Ποιος ξερει ποσο θα μου παει η βλαβη, εξαρτημα-αντικατασταση, εργατικα κλπ...

Με 150 ευρω παιρνω αλλο.

Μονο αν κοστιζε το πολυ 50 ευρω θα αξιζε.

Εσεις τι λετε?

Το κρισιμο ερωτημα ειναι ποσο υπολογιζουμε οτι θα παει το 'μαλλι'.

Δημοσ.

karib, exw kai egw aktrivos to idio provlima...mono pou se emena to CD menei sthn fash...READING....ospou na mou vgalei ERROR kai na mou fthsei to cd..! Sony radiocd einai kai emena kai to eixa parei nomizw to 2000....to eixa kseskisei vevaia sta cd....radiofwno den akouga pote.....tous teleftaious omws 6 - 7 mhnes...exw arxhsei kai akouw...!

_BASSstarlet_, auto to καλιμπράρισμα pou les poso peripou kostizei??? kai kanas kalos mastoras ektos sony service...???

Δημοσ.

Sony radiocd einai kai emena

Δεν λεω, το χρησιμοποιω 4 χρονια...αλλα λεω να αφησω την sony πια.

Αν παρω νεο, θα παω σε κανα jvc, pioneer κλπ. Πρεπει να ειναι πιο αξιοπιστες απο τη sony.

_BASSstarlet_, auto to καλιμπράρισμα pou les poso peripou kostizei??? kai kanas kalos mastoras ektos sony service...???

Εχω τις ιδιες ερωτησεις.

Δημοσ.

karib και εγώ έχω ενα ράδιο CD της Sony εδώ και 4 χρόνια και παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα.

Service μη το πας, θα σου ζητήσουν πάνω από 100Ε για επισκευή και δεν αξίζει... :evil:

Ο BASSstarlet_ έχει δίκιο. Ετσί διόρθωσα το πρόβλημα με το CDplayer.

Αν πιάνουν τα χέρια σου, άνοιξε το και φτάσε στην κεφαλή ανάγνωσης.

Βγάλε το απ' το αυτοκίνητο και άνοιξε το στο γραφείο σου.

Φρόντισε να του έχεις συνδέσει τροφοδοσία και ηχεία ώστε να ελέγξεις αργότερα αν δουλέυει σωστά.

Η κεφαλή θα είναι κάπως έτσι.

cd.jpg

Για την καλιμπράρεις θα πρέπει να ρυθμίσεις το ποντεσιόμετρο (ή τα ποντεσιόμετρα, καμία φορά είναι δύο) πάνω στην κεφαλή.

Φαίνεται με το κόκκινο βελάκι.

Δοκίμασε να το γυρίσεις ελάχιστα από δεξιά -> δώσε τροφοδοσία στο cdplayer και βάλε ενα cd να παίξει

Αν δεν διαβάσει το CD γύρισε το ποντεσιόμετρο από αριστερά και δοκίμασε πάλι να το λειτουργήσεις.

Κάποια στιγμή θα το πετύχεις :wink:

Αν χρειάζεσαι περισσότερη βοήθεια pm me

Από τη Sony το δικό μου το είχανε για πέταμα και τώρα δουλεέυει μια χαρά!

Δημοσ.

Είναι πολύ εύκολο να επισκευαστεί.

Συνήθως από τους πολλούς κραδασμούς και τις απότομες αλλάγες της θερμοκρασιάς μέσα στο αυτοκίνητο απορυθμίζεται...

Αν το πάτε στην αντιπροσωπία θα σας αλλάξουν όλο το μηχανισμό που παίζει το CD, γιαυτό και πάει ακριβά το μαλλί :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...