Προς το περιεχόμενο

Alcatel One Touch 511 - Κριτική του κινητού μου

daniel's_saving_grace

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Alacatel One Touch 511<P>Review από κάτοχο του κινητού<P>Επειδή ποτέ δεν είναι το ίδιο να βλέπεις ένα κινητό θεωρητικά και να το χρησιμοποιείς αποφάσισα να γράψω την δική μου κριτική για το νέο κινητό της Alcatel ώστε να βοηθήσω όλους αυτούς που προβληματίζονται για το αν θα το αγοράσουν ή όχι.<P>1. Εξωτερική Εμφάνιση<P>Εδώ τα πάντα είναι υποκειμενικά. Εγώ το βρίσκω πολύ όμορφο και κομψό και δεν έχω ακούσει από κανέναν από τους φίλους μου άσχημα λόγια. Το αντικειμενικό μέρος είναι ότι είναι πανάλαφρο (μόλις 75 γραμμάρια) και πολύ μικρό. Φαίνεται καλά κατασκευασμένο αν και ίσως λίγο επιρρεπές σε γρατσουνιές.<P>2. Οθόνη και κουμπιά<P>Τα κουμπιά του έχουν ωραία αίσθηση, είναι αρκετά μεγάλα για το μέγεθος του κινητού και απαιτούν εκείνη ακριβώς την πίεση ώστε ούτε να είναι δύσκολα αλλά ούτε να πατιούνται κατά λάθος με το παραμικρό. (Ακόμα και όταν το έχω στην κωλότσεπη ακλείδωτο δεν πατιούνται κατά λάθος τα κουμπιά). Οι περισσότερες λειτουργίες πραγματοποιούνται με ένα joystick που είναι ένα κουμπί δύο κατευθύνσεων (πάνω και κάτω) και πατήματος προς τα μέσα (ΟΚ). Η χρήση του είναι πολύ βολική απλά στην αρχή μπορεί να μην πετυχαίνετε πάντα με την πρώτη το πάτημα προς τα μέσα. Η οθόνη δεν είναι πολύ μεγάλη αλλά είναι πολύ ευκρινής, με όμορφης απόχρωσης φωτισμό. Ο φωτισμός και το κοντράστ της οθόνης είναι ρυθμιζόμενα.<P>3. Μενού και πλοήγηση<P>Τα μενού του είνα αρκετά καλά και εύκολα βρίσκεις αυτό που θέλεις, με μερικές εξαιρέσεις κάποιον ρυθμίσεων που ήταν χωμένες κάτω από πολλά υπομενού. Η πλοήγηση στα μενού γίνεται με το joystick που σημαίνει ότι κάνεις τα πάντα έχοντας το χέρι σου πάνω σε ένα μόνο κουμπί. Πολύ σημαντική είναι η ύπαρξη τεσσάρων shortcuts όπου με το πάτημα ενός κουμπιού βρίσκεσαι στα πιο βασικά μενού:<BR>joystick πάνω --> μηνύματα<BR>joystick κάτω --> τηλεφωνικός κατάλογος<BR>ΟΚ --> μενού<BR>κουμπί κλήσεων --> καταγεγραμμένες κλήσεις<P>Επίσης πατώντας παρατεταμένα το 5 ενεργοποιείς την λειτουργία μόνο δόνηση, πατώντας παρατεταμένα το # κλειδώνεις το τηλέφωνο και πατώντας παρατεταμένα το * φωτίζεις την οθόνη αν είναι κλειδωμένο το τηλέφωνο αλλιώς μπαίνει στο WAP.<P>4. Τηλεφωνικός κατάλογος<P>Ο τηλεφωνικός κατάλογος είναι αρκετά καλά οργανωμένος. Σε κάθε καταχώρηση σου επιτρέπει να συνδέσεις τρία τηλέφωνα (Σπίτι, Κινητό και Γραφείο). Ετσι μόλις επιλέξεις να καλέσεις τον Κώστα θα σου βγάλει ένα μενού που θα σου λέει να επιλέξεις ανάμεσα από Σπίτι, Κινητό και Γραφείο. Επίσης όταν προβάλεις το τηλέφωνο κάποιου στον κατάλογο σου δείχνει και τα τρία τηλέφωνα. Μειονεκτήματα είναι το ότι είναι σχετικά αργός στην προσπέλασή του και ότι τα ονόματα που αρχίζουν από ελληνικά γράμματα τοποθετούνται μετά από αυτά που αρχίζουν από λατινικά. Είναι δυνατή η κατηγοριοποίηση του καταλόγου σε επαγγελματικά, προσωπικά και άλλα και συσχέτισή τους με συγκεκριμένο κουδούνισμα. Το τηλέφωνο δεν κρατάει τηλέφωνα στν μνήμη του αλλά μόνο στην SIM.<P>5. Αυτονομία και σήμα<P>Η φήμη ότι τα Alcatel έχουν καλύτερο σήμα από τα ΝΟΚΙΑ επιβεβαιώθηκε στην περίπτωσή μου γιατί το καινούριο μου 511 πιάνει και σε μέρη που το ΝΟΚΙΑ μου έχανε το σήμα του ενώ γενικώς η ένδειξή του είναι συνήθως υψηλότερη. Για να πω την αλήθεις μέχρις στιγμής δεν έχω βρεθεί σε μέρος εντός πόλης που να μην έχω σήμα. Η αυτονομία της μπαταρίας του είναι καλούτσικη, κρατάει περίπου 3 με 4 ημέρες κανονικής χρήσης ενώ η φόρτισή του είναι πολύ γρηγορότερη σε σχέση με το παλιό μου κινητό, σε δύο ώρες και κάτι έχει γεμίσει.<P>6. Μηνύματα SMS<P>Εδώ είναι ίσως το αδύνατο σημείο του Alcatel αφού έχει το μειονέκτημα του να έχει τα ελληνικά γράμματα μετά τα λατινικά ενώ ενοχλητικό είναι ότι στο σημείο που τελειώνει η γραμμή αν δεν χωράει η λέξη απλά την κόβει και την συνεχίζει από κάτω και δεν πάει όλη την λέξη στην από κάτω γραμμή. Επίσης, καλό ή κακό ανάλογα με το πώς το βλέπετε, είναι ότι δεν έχει ηχητικό σήμα ή άλλη ειδοποίηση για τις αναφορές παράδοσης αλλά απλά στα απεσταλμένα μηνύματα το εικονίδιο του μηνύματος αλλάζει όταν αυτό έχει παραδοθεί. Αυτό έχει το αρνητικό ότι πρέπει να κοιτάτε εσείς κάθε τόσο για το αν έφτασε το μήνυμά σας αλλά και το θετικό ότι δεν σου σπάνε τα νεύρα οι αναφορές για τα μηνύματα που έτσι κι αλλιώς δεν καίγεσαι να δεις αν και πότε έφτασαν. Μηνύματα μπορείτε να αποθηκεύσετε και στην μνήμη του κινητού πέρα από την κάρτα SIM. Θεωρητικό μπορείτε να αποθηκεύσετε μέχρι και 120 kb μηνύματα. Τ9 υπάρχει αλλά όχι ελληνικό.<P>7. Ηχοι και μελωδίες<P>Το Alcatel έρχεται με κάποιες όμορφες πολυφωνικές μελωδίες στις οποίες παίζουν παραπάνω από ένα όργανα (σε στυλ MIDI) αλλά δεν είναι δυστυχώς πολύ δυνατές. Υπάρχουν όμως και μονοφωνικές μελωδίες που ακούγονται δυνατά. Μπορείς να αλλάξεις και τον ήχο του εισερχόμενου μηνύματος ενώ υπάρχει και η δυνατότητα σύνθεσης μελωδίες και μάλιστα πολύ εύκολα πάνω σε πεντάγραμμο με κλειδί του σολ! Πολύ εύκολο να περάσεις μελωδία αν κοιτάς μια παρτιτούρα!<P>8. Διαχείριση κλήσεων<P>Η διαχείριση των κλήσεων είναι αρκετά καλή. Οι εισερχόμενες οι εξερχόμενες και οι αναπάντητες κλήσεις βρίσκονται όλες στην ίδια λίστα, σε χρονολογική σειρά και ξεχωρίζουν μεταξύ τους ανάλογα με το σύμβολο. Κρατιούνται τα βασικά στοιχεία της ημερομηνίας και της ώρας κλήσης. Η πρόσβαση στις κλήσεις γίνεται από την κατάσταση ηρεμίας με ένα μόνο πλήκτρο.<P>9. Φωνητική κλήση<P>Το πρώτο κινητό που έχω που μου βγάζει 99% αποτελεσματικότητα στην φωνητική κλήση. Εχω αποθηκεύσει 10 διαφορετικά ονόματα για φωνητική πληκτρολόγηση και τα αναγνωρίζει όλα με σπάνιο λάθος αν τύχει κάποια φορά και πω το όνομα μασημένα. Κατά τα άλλα πιάνει πάντα!<P>10. Παιχνίδια<P>Ερχεται με τρία όμορφα παιχνίδια που συναγωνίζονται επάξια τα παιχνίδια των ΝΟΚΙΑ και μάλιστα με καλύτερους ήχους, πολλές θέσεις high score και δυνατότητα διάφορων θέσεων save και load.<P>11. ΜΕΜΟ<P>Υπάρχει η δυνατότητα ηχογράφησης που φτάνει τα μερικά λεπτά ενώ είναι δυνατό και να βάλετε αυτό που ηχογραφείτε σαν ήχο κλήσης. Η ηχογράφηση ομιλίας είναι πολύ καλή, η ηχογράφηση μουσικής θέλει πιο πολύ προσπάθεια.<P>12. Λοιπά<P>Εχει φυσικά ωραία αριθμομηχανή και μετατροπέα νομισμάτων, έρχεται με μπόλικα εικονίδια για την οθόνη όπως και με διάφορα σύντομα κινούμενα σχέδια για το άνοιγμα και κλείδιμο του τηλεφώνου. Διαθέτει υπενθυμίσεις, ραντεβού, επετείους κτλ, έχει φυσικά δόνηση, διαθέτει πολύ καθαρή ανοικτή ακρόαση η οποία μάλιστα ακούγεται και αρκετά δυνατά ενώ διαθέτει και WAP το οποίο όμως δεν έχω χρησιμοποιήσει. Το κεντρικό μενού μπορεί να παραμετροποιηθεί ώστε να εμφανίζονται οι κατηγορίες με την σειρά που θέλετε ενώ υπάρχουν δύο επίπεδα μεγέθους ΖΟΟΜ των επιλογών του μενού.<P>13. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο: Η διακριτικότητα<P>Το πιο ωραίο πράγμα σε αυτό το κινητό είναι η διακριτικότητα. Δεν είναι βασισμένο στην ιδέα του να ξεσηκώνει τον κόσμο όταν συμβαίνει κάτι αλλά στην ιδέα του να ειδοποιεί όσο το δυνατόν διακριτοκότερα. Μερικά παραδείγματα:<P>Στις εισερχόμενες κλήσεις: Στην αρχή χτυπάει για δύο δευτερόλεπτα μόνο με δόνηση και μετά αρχίζει να χτυπάει ο ήχος. Αρα όταν έχετε ξεχάσει το κινητό ανοιχτό εκεί που δεν πρέπει έχετε μια δεύτερη ευκαιρία να το κλείσετε πριν αρχίζει να σκούζει!<P>Στις αναφορές παράδοσης: Δεν σας ειδοποιεί με ηχητικό σήμα όταν παραδιδονται τα μηνύματά σας. Αν και όταν θέλετε μπορείτε να το ελέγχετε μόνοι σας.<P>Στις εισερχόμενες κλήσεις (αυτό είναι το αγαπημένο μου): Με το που πατάτε μια φορά το C κλείνετε τον ήχου κουδουνίσματος χωρίς να απορρίπτετε την κλήση! Το τηλέφωνο συνεχίζει να καλεί κανονικά αλλά χωρίς ήχο και μπορείτε ακόμα να απαντήσετε. Με ένα δεύτερο πάτημα του C η κλήση απορρίπτεται οριστικά. Ετσι μπορείτε άνετα αν είστε κάπου που δεν μπορείτε να μιλήσετε να πατήσετε μια φορά το C, να βγείτε έξω με την κλήση να μην έχει χαθεί αλλά χωρίς ήχο και να απαντήσετε μετά. Η όταν σας παίρνει κάποιος που δεν θέλετε να απαντήσετε αλλά ούτε και να απορρίψετε την κλήση μπορείτε να κλείσετε τον ήχο για να μην ακούτε το ενοχλητικό κουδούνισμα για όσο χρόνο αυτός το αφήνει να χτυπά!<P>Αυτή ήταν η κριτική μου για το 511, απο την ματιά του απλού χρήστη ενός κινητού. Για ό,τι ερωτήσεις έχετε είμαι στην διάθεσή σας!<P>Βόξον<p>[ 22-11-2001: Message edited by: voxson ]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...