Duke_2_gr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει, αφού θέλω να πάρω μια καινούρια οθόνη και δεν έχω ιδέα από τεχνικά χαρακτηριστικά των TFT...Μπορείτε να μου πείτε τι να προσέξω, τι μέγεθος να πάρω, τι σημαίνουν ΠΡΑΚΤΙΚΑ φωτεινότητες, αντιθέσεις, χρόνοι απόκρισης κτλ, αν είναι ικανοποιητική μια συχνότητα 75Hz κτλ. Μήπως να επιμείνω στις παλαιότερες CRT που έχω την εντύπωση ότι παραμένουν καλύτερες, και αν ναι, τι ναπροτιμήσω? Ευχαριστώ προκαταβολικά!
cvaix Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Αγαπητέ Duke, δεν νομίζω ότι θα είχες οποιοδήποτε λόγο να πάρεις οθόνη CRT τη σήμερον ημέρα. Προσωπικά θα πρότεινα μια 17αρα οθόνη, γιατί όχι Samsung, αλλά όλες οι γνωστές μάρκες καλές είναι. Απλά νομίζω ότι η Samsung έχουν την καλύτερη σχέση τιμής/απόδοσης. Πρακτικά, φωτεινότητα σε Cd-cm^2 είναι η ροή φωτός ανά τετραγωνικό εκατοστό της οθόνης. Πρακτικά και με 250 καλυμμένος είσαι, εκτός αν κάνεις χρήση της οθόνης σε χώρο με έντονη ηλιοφάνεια. Αντίθεση είναι η διαφορά μεταξύ άσπρου και μαύρου στην οθόνη σου. Ουσιαστικά, όσο μεγαλύτερο κοντράστ, τόσο καλύτερο μαύρο βλέπεις. Χρόνος απόκρισης σημαίνει πόση ώρα κάνει η οθόνη να αποκριθεί στο σήμα που της δίνεις. Βλακείες...όλες οι οθόνες της αγοράς μια χαρά είναι, εκτός αν το μάτι σου καταλαβαίνει διαφορές 1 ms. (Επιστημονικά , για φυσιολογικούς ανθρώπους δεν καταλαβαίνει. 75 ΗΖ είναι μια χαρά. Στο ξαναλέω, αν δεν έχεις πρόβλημα τιμής δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις CRT. Αν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τιμής πάρε την τριανταδυάρα (32!!!) της Apple να έχεις και πλήρη εποπτεία του γηπέδου άμα παίζεις FIFA.... Το μόνο της πρόβλημα είναι ότι όταν γράφεις κείμενο είναι σα να παρακολουθείς αγώνα τένις.
Duke_2_gr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Κοίτα, εγώ παίζω πολλά παιχνίδια (Far Cry, Star Wars, Quake III)και με ενδιαφέρει αυτό κυρίως, να μη χάσουν από ποιότητα (είχα την Eizo F57). Έχω ακούσει ότι τα χρώματα και το μαύρο χάνουν πολύ! Από την άλλη, με τη CRT, όποτε καθόμουνα στο insomnia πάνω από μια ώρα, δεν έιχα μάτια. Τέλος, όλο και καμιά αφισούλα θα φτιάξω, δε θέλω να βάζω μπλε και να μου τυπώνεται μοβ! Δύσκολη η επιλογή...Το δωμάτιό μου είναι αρκετά σκοτεινό και με ροοστάτη φτιάχνω το φωτεισμό όπως θέλω. Το contrast μάλλον με ενδιαφέρει.Επίσης, κάθομαι ακριβώς μπροστά στην οθόνη (40εκ απέναντι).
The Crow Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Εγώ έχω μια 15άρα TFT ΕΙΖΟ L365 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.Αν και πριν τρια χρόνια που την πήρα έκανε 235000δρχ άξιζε τελικά τα λεφτά της.Να ξέρεις ότι μια καλή οθόνη είναι το μόνο pc part που δε χάνει εύκολα την αξία του στο χρόνο σε αντίθεση με κάρτες γραφικών κτλ.Τώρα που και οι τιμές έχουν πέσει μπορείς άνετα να πάρεις μια 17άρα με 500 ευρώ.Πίστεψέ με δε θα χάσεις!Και χώρο θα κερδίσεις αλλά και σε ποιότητα δεν υστερούν σε τίποτα σε σύγκριση με τις CRT.Μπορώ να σου πω ότι είναι και καλύτερες.Και όπως είπε και ο φίλος cvaix το χρόνο απόκρισης δεν μπορείς να τον διακρίνεις.Μιλάμε για milliseconds που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί εύκολα να διακρίνει.
Melven Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 koita kai ligo pio kato.yparxei ektenes topic se oti rotas http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=387810
dcis77 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Φίλε Duke και εγώ Eizo θα σου πρότεινα να αγοράσεις. Έχω την Eizo L550 17'' και είναι κορυφή στον εξής λόγο: το δωμάτιό μου είναι και εμένα περίεργο όσον αφορά το φωτισμό του. Η συγκεκριμένη οθόνη κάνει ρυθμίσεις αυτόματα ανάλογα με το φωτισμό του δωματίου σου. Έχει ενσωματομένους σένσορες οι οποίοι σου "φτιάχνουν" την εικόνα ανάλογα με τον εξωτερικό φωτεισμό σου! Δεν χρειάζεται να ρυθμίσεις τίποτα. Έτσι απλά... :wink: Δες μερικά από τα χαρακτηριστικά της! http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.162288
polaki Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 opos exoume ksanapei, i LG exei 0 kamena pixel eggiisi...
thebit Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 Εγώ έχω 2 sony s73/h και είναι και πολύ φτηνή και πολύ καλή ποιότητα, σε σύγκριση με αρκετές άλλες που έχω δει.
blender Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 me 500 euro pernei apo to eshop 19' tft alla mia poy to fere i koybenta ti diafora exei i tft me lcd?
dcis77 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 me 500 euro pernei apo to eshop 19' tft alla mia poy to fere i koybenta ti diafora exei itft me lcd? Ποιά 19άρα την Acer??? :?
blender Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2004 ti exete na tis prosapsete? sigura tin protimo apo mia 17' an einai na dosos 500
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.