Milkywaygrad Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2004 Ailuros Κοίτα, πέρνω πολύ σοβαρά υπόψη αυτά που μου είπες καταλήγω στην εξής αναβάθμηση και πές μου άν τα λέω καλά. Δές την και πές μου εσύ με παρόμοια λεφτά τί θα έκανες. CPU: P4 3,0 Ghz RAM: 512 (333Mhz) (Έχω 2Χ256 στά 333 Mhz και διαθέσιμο άλλο ένα Slot.) Κάρτα γραφικών: Ati EAX600 XT ή 9800XT Καλά είναι; 510 euro. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2004 Ailuros Κοίτα' date=' πέρνω πολύ σοβαρά υπόψη αυτά που μου είπες καταλήγω στην εξής αναβάθμηση και πές μου άν τα λέω καλά. Δές την και πές μου εσύ με παρόμοια λεφτά τί θα έκανες. CPU: P4 3,0 Ghz RAM: 512 (333Mhz) (Έχω 2Χ256 στά 333 Mhz και διαθέσιμο άλλο ένα Slot.) Κάρτα γραφικών: Ati EAX600 XT ή 9800XT Καλά είναι; 510 euro. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.[/quote'] Επεξεργαστής και μνήμη μια χαρούλα αρκεί να κρατήσεις την μητρική για να γλυτώσεις λεφτά. Παίρνει Prescott η μητρική σου; Γύρω στους 150-160 τους βλέπω. Κάρτα γραφικών μακριά από τις 600. ΄Η 9800PRO 128mb (-100 euro) ή 9800ΧΤ που το όφελος ουσιαστικά θα είναι η διπλή μνήμη. Με 400 ευρώπουλα το ΦΠΑ συμπεριλαμβανομένο μια χαρά σύστημα θα΄χεις κατά την άποψή μου. Δεν θα τρέξεις το Doom3 παραπάνω από 1024 και κάτι τρέχει στα γύφτικα :wink: Δυό/τρεις μέρες θα το τελειώσεις και μάλλον θα απορείς αν όλος αυτός ο ντόρος άξιζε τον κόπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Milkywaygrad Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Πρώτα απο όλα δεν ξέρω τι είναι το Prescott. Εξηγησέ μου σε παρακαλώ. Δέν πρόκειται να τρελαθώ εννοείται. Να το παίζει απλά θέλω. Και δεν είναι το πρόβλημα μόνο στο DOOM3 αλλά και σε πλήθος άλλων καινούριων παιχνιδιών. Θα πάω για την 9800ΧΤ. Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια πάντως, με φώτισες. Μητρική δεν πρόκειται να αλλάξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evkar Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 θα συμφωνήσω με τον "Ailouros". Διαφορές σημαντικές υπάρχουν από 1280 και πάνω . Εκεί ναι , θα δεις διαφορές και μάλιστα σημαντικές (η ΑΤΙ παίρνει κεφάλι κατά 10-15% περίπου). Αλλά στα 1024 ,όλοι λίγο πολύ στα ίδια είναι. Μην παρασέρνεσαι από τα προγράμματα μέτρησης επιδόσεων, αυτό που ενδιαφέρει είναι στην πράξη τις βλέπεις. Εννοείτε ότι στα λεφτά που κινείσαι μια 9800 pro είναι καλή επιλογή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Milkywaygrad Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Επειδή τώρα που θυμαμαι μπορεί να κάνω λάθος αλλά μπορεί και όχι απαντήστε μου κάποιος σε αυτο:Η μητρική μου κάρτα μου είναι η ASUS P4S8X. Απο ότι θυμάμαι υποστηρίζει μέχρι και 8X AGP κάρτα και αυτό φαίνεται και απο την παραπάνω ονομασία. Ομως σε Utilitie μου λέει "AGP slot: 4X" δέν ξέρω άν μιλάει για την κάρτα γραφικών μου που όντως είναι 4Χ ή για την μητρική μου γιατί άμα η μητρική είναι 4Χ δέν θα μπορώ να βάλω την AGP 8X κάρτα που θέλω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Επειδή τώρα που θυμαμαι μπορεί να κάνω λάθος αλλά μπορεί και όχι απαντήστε μου κάποιος σε αυτο:Η μητρική μου κάρτα μου είναι η ASUS P4S8X. Απο ότι θυμάμαι υποστηρίζει μέχρι και 8X AGP κάρτα και αυτό φαίνεται και απο την παραπάνω ονομασία. Υποστηρίζει AGPx8 μην ανησυχείς (αν και για άλλη μια φορά είτε υποστηρίζει x4 είτε x8, διαφορά δεν πρόκειται να δεις ουσιαστικά. ΄Αντε στο τσακίρ κέφι να κερδίσεις 1fps με το AGPx8). H oνομασία της μητρικής σου πηγάζει από το chipset της (SiS 648): http://uk.asus.com/products/mb/socket478/p4s8x-x/overview.htm Ομως σε Utilitie μου λέει "AGP slot: 4X" δέν ξέρω άν μιλάει για την κάρτα γραφικών μου που όντως είναι 4Χ ή για την μητρική μου γιατί άμα η μητρική είναι 4Χ δέν θα μπορώ να βάλω την AGP 8X κάρτα που θέλω. H τωρινή σου κάρτα προφανώς υποστηρίζει μόνο AGPx4. Πρώτα απο όλα δεν ξέρω τι είναι το Prescott. Εξηγησέ μου σε παρακαλώ. Kαινούργια γενιά επεξεργαστών της Intel, που μάλλον δεν κάνει για την μητρική σου (χωρίς να είμαι και σίγουρος μιας και έχω χρόνια να ασχοληθώ με επεξεργαστές της Intel). Υποθέτω ότι την εγκατάσταση του επεξεργαστή θα την κάνει το κατάστημα από όπου θα αγοράσεις τα κομμάτια. Αν δεν έχεις κάνει ποτέ αναβάθμιση BIOS πες του κυρίου που θα κάνει την εγκατάσταση ότι θα ήταν σοφό να του κάνει μια αναβάθμιση. Υπόθεση λεπτών είναι. Καλή επιτυχία φίλε μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Milkywaygrad Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Σε ευχαριστώ. Εγώ θα κάνω την συναρμολόγιση του υπολογιστή. Μέχρι τώρα εγώ έχω συναρμολογίσει όλους τους υπολογιστές που είχα και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Μιά φορά μου τον εφτιαξε το πλαίσιο και τα έκανε όλα μπάχαλο. Άλλη μητρική μου βάλανε, τα καλωδιάκια όλα πεταμένα, βίδες πεταμένες στον πάτο του κουτιού, τα μισά βιδωμένα, τα άλλα όχι κ.λ.π. Δέν σέβονται την περιουσία του άλλου καθόλου. Μέχρι και τα Jumpers τα είχαν αλλάξει και με πέταγε απ'ευθείας στα BIOS με ERROR BS342. Ότι ήταν για πέταμα τα χώσαν μέσα στο κουτί και όταν το μετέφερα κουδούνιζε σαν καμπάνα. Δέν λέω υπερβολές. Οι τυπάδες των πωλήσεων μια χαρά παιδιά αλλά Service άστα να πάνε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thefirestarta Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 ^swstos... Etsi einai dystixws me to plaisio... :? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Milkywaygrad Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2004 ^swstos... Etsi einai dystixws me to plaisio... :? Γιατί, είχες και εσύ πρόβλημα με το Πλαίσιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Σε ευχαριστώ. Εγώ θα κάνω την συναρμολόγιση του υπολογιστή. Μέχρι τώρα εγώ έχω συναρμολογίσει όλους τους υπολογιστές που είχα και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Μιά φορά μου τον εφτιαξε το πλαίσιο και τα έκανε όλα μπάχαλο. Άλλη μητρική μου βάλανε' date=' τα καλωδιάκια όλα πεταμένα, βίδες πεταμένες στον πάτο του κουτιού, τα μισά βιδωμένα, τα άλλα όχι κ.λ.π. Δέν σέβονται την περιουσία του άλλου καθόλου. Μέχρι και τα Jumpers τα είχαν αλλάξει και με πέταγε απ'ευθείας στα BIOS με ERROR BS342. Ότι ήταν για πέταμα τα χώσαν μέσα στο κουτί και όταν το μετέφερα κουδούνιζε σαν καμπάνα. Δέν λέω υπερβολές. Οι τυπάδες των πωλήσεων μια χαρά παιδιά αλλά Service άστα να πάνε.[/quote'] Ακόμα καλύτερα τότε. ΄Οσον αφορά τα μεγάλα καταστήματα και τους τεχνικούς τους (δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα) και αν έχω τραγελαφικές ιστορίες να θυμηθώ....θυμάμαι μια φορά που πήγα να αγοράσω μνήμη παλιότερα έκανα το λάθος να ρωτήσω ο δύσμοιρος τι CAS latency είχαν αυτές που μου έδιναν. Γελάει ο κόπανος με το ύφος του ειδικού και με "κατακεραυνώνει" πληροφορώντας με ότι οι μνήμες δεν έχουν "cache". Ξέρεις φαντάζομαι γιατί λέμε ότι όποιος γελάει τελευταίος γελάει καλύτερα....και ναι ήταν τεχνικός. Τον είχε φωνάξει ο πωλητής γιατί δεν ήξερε τι εννοούσα. Πρόσφατα πήρε ένας φίλος σύστημα και η κάρτα γραφικών είχε molex connector. Αν σου έλεγα ότι του το έδωσαν χωρίς να έχουν συνδέσει το καλώδιο; Ευτυχώς μου έκοψε και του έριξα μια ματιά όταν το πήρε...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thefirestarta Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 ^swstos... Etsi einai dystixws me to plaisio... :? Γιατί' date=' είχες και εσύ πρόβλημα με το Πλαίσιο;[/quote'] To PC pou eixa paraggeilei prin 2 xronia, (P4 Northwood 2,53 & ASUS P4S8X) mou eixe er9ei me kammenh mitriki... Ton phga thn prwth fora kai oi eksypnakies mou eipan pws den eixa to service pack 1 gia ta XP.Th 2 h fora eytyxws mou allaksan th mitriki...+ Epishs den eixan syndesei kala to antigrafiko mou (Plextor 48x24x48) kai ekane fail se ka9e eggrafh...Den eixan valei ena jumper swsta... :roll: Eftixws dior9w9hkan ta problhmata kai to PC krataei gera ws twra :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Milkywaygrad Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Ρε Ailuros πήγα εχτές να πάρω την 9800XT απο το πλαίσιο και δέν την είχαν αλλά μου είπε πως με 180 ευρώ μου δίνει την 9600XT που λέει πώς είναι καλύτερη. Αληθέυει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KWSN_Men Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Καλύτερη μόνο προφανώς ως προς το στοκ που έχουν. Καμία μα ΚΑΜΙΑ σχέση η 9600ΧΤ με την 9800ΧΤ, πολύ καλύτερη η 9800ΧΤ. Ακόμα και η 9800 Pro είναι πολύ καλύτερη από την 9600ΧΤ. Και μετά σου λέει Πλαίσιο, το καλύτερο μαγαζί.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2004 Ρε Ailuros πήγα εχτές να πάρω την 9800XT απο το πλαίσιο και δέν την είχαν αλλά μου είπε πως με 180 ευρώ μου δίνει την 9600XT που λέει πώς είναι καλύτερη. Αληθέυει; ROFL Σε ψηλές αναλύσεις με ΑΑ/ΑF "μόνο" 2 φορές και πλέον πιο γρήγορη. Μόνο η διαφορά τιμής αρκεί για να δει κανείς την διαφορά. Ρίξε μια ματιά στο http://www.infoshop.gr αν την έχουν σε στοκ, παράγγειλέ την. Εδώ επεξεργαστή βλέπω ότι μπορείς να εγκαταστήσεις, σε κάρτα γραφικών θα κολλήσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.