Προς το περιεχόμενο

Λίγη βοήθεια για επιλογή αποθηκευτικής μονάδας;

planetman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα τελευταία 3 χρόνια έχω έναν σκληρό 60GB 5400rpm και αυτή τη στιγμή έχω 1GB ελεύθερο με το ζόρι. Επίσης, στα τελευταία παιχνίδια βλέπω πολλά κολλήματα λόγω 512MB RAM και επίσης επειδή ο σκληρός είναι σχετικά αργός. Θα ήθελα να πάρω σκληρό αλλά έχω κολλήσει διότι:

1) Δεν ξέρω αν πάρω SATA ή απλό. Έχω ακούσει πως οι SATA δεν έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα και δεν θέλω να μπλέξω με drivers κτλ. αλλά από την άλλη δεν θέλω να μείνω με την παλιά τεχνολογία γιατί στις επόμενες μητρικές μπορεί να μην υπάρχουν IDE.

2) Επίσης σκέφτομαι το raid αλλά με προβληματίζει η όλη συνδεσμολογία και η λειτουργικότητα. Μπορείτε να μου πείτε τί ακριβώς χρειάζεται για να κάνω συνδεσμολογία raid; Έχω το mobo της υπογραφής. Επίσης δεν μου αρέσει που οι σκληροί δεν θα είναι ανεξάρτητοι ώστε αν χρειαστεί να τους μεταφέρω και δεν θα μου αρέσει να έχω πολλούς μικρούς σκληρούς.

3) Όσο για την μάρκα, βασικά θέλω Maxtor αλλά δεν είμαι και απόλυτος.

Νομίζω σας κούρασα με το μεγάλο post αλλά προβληματίζομαι πολύ για το θέμα αυτό. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ. :lol:

Δημοσ.

νομιζω οτι ενας απο τους λογους που σου κολαει στα παιχνιδια ειναι ο ελευθερος χωρος. οταν απο τα 60 λες οτι εχεις ελευθερα λιγοτερο απο 1...

επιπλεον θα δυσκολευτεις να κανεις και defrag, επισης λογω του χωρου. βγαλε τιποτα που δεν το χρησιμοποιεις και κανε defrag.

Δημοσ.

VasKag, το πρόβλημα με τα κολλήματα τα είχα και όταν είχα παραπάνω χώρο. Δεν είναι λύση να σβήσω αρχεία. Θέλω να πάρω δίσκο. Το θέμα είναι τα 3 ερωτήματα που έθεσα. :D

Δημοσ.

1)Εχουν καποια διαφορα,αλλα οχι και τιποτα το σημαντικο.Απο την αλλη,οι τιμες ειναι σχεδον ιδιες,αρα και απο εκει μπορεις να καταλαβεις οτι οι επιδοσεις δε θα διαφερουν ιδιαιτερα.Οσον αφορα τις μητρικες,πιστευω πως θα αργησει να εγκαταλειφθει το ide,καθως δεν ειναι μονο οι σκληροι,αλλα και τα υπολοιπα drives που εχουν ide συνδεσμολογια.Ισως οταν εδραιωθει το σατα 300.Οσον αφορα τους drivers,φροντισε να εχεις floppy :wink: (αν και εχω ακουσει κατι για winxp+SP CD αλα δεν το εχω ψαξει).Ισως το μεγαλυτερο πλεονεκτημα του SATA αυτην την στιγμη(150,οταν ερθει το 300 το ξαανσυζηταμε) ειναι οτι δε χρειaζεται Master/slave.

2)Δεν εχω ιδεα σχετικα με raid :oops:

3)Μαρκα ειναι οτι σου τυχει.Κοιτα την εγγυηση.Εγω οσο ειχα ΑΤΑ ειχα WD,ημουν απολυτα ικανοποιημενος,οταν εβαλα SATA εβαλα Maxtor,παλι απολυτα ικανοποιημενος ειμαι.Οτι σου κατσει:)

Ας απαντησει καποιος πιο σχετικος :roll:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...