Προς το περιεχόμενο

super size me

epote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Oso ki an fainetai endiaferon to thema tou, den pavei na einai documentary (se afti tin katigoria eixe protathei alloste gia oscar). Kai poios tha paei tora na dosei 7+ euro pp gia na tin dei se kinimatografiki aithousa? Gia dvd kali kai sigoura tha ti noikiaso, alla den tha tin protimousa gia tin eksodo mou.

Chryssa

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ego tin eida (tin katebasa ) an kai ligo kourastiki afou oli tin ora pizeis na blepeis na xlapakiazei bic mac kai ola ta pithana geumata ton Mc Donalds. Stin Basi tou einai sosto, alithino kai skliro . An kai provokatoriko arketa pisteuo oti kaneis den mporei na pei oti den leei tin alitheia. Mia alitheia pou oso na einai mas aggizei kai an den mas aggizei tha aggiksei ta paidia mas ... basika eimoun peinasmenos otan tin eblepa kai meta xtipisa ena Goodies (Premiere min treleneste :P )

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους οτι είναι απαράδεκτο να χρεώνουνε full εισητήριο!

Επίσης να προσθέσω οτι όσες φορές προσπάθησα να φάω MCdonalds, δεν τα κατάφερα είναι αίσχος.

Goodys και ξερό ψωμί!

Δημοσ.
Προσυπογράφω - φυσικά[/b']! :)

Gia ayto omws fteei kiriws allo pragma, opws oti i kathe Kyra-toyla, phzei to kanakari tis na faei olo to fai tou, "mhn pathei tipota" kataloipa apo thn katoxh... :???: :???:

Δημοσ.
Βγήκε την προηγούμενη εβδομάδα περίπου σε 10 κινηματογράφους και ξαφνικά βλέπω πως αυτή την εβδομάδα δεν παίζεται πουθενά. Λίγο περίεργο δεν είναι; Όσο άσχημα και να πήγε σε εισιτήρια δεν νομίζω να φταίει αυτό

Το παράξενο δεν είναι ότι κατέβηκε σε μία εβδομάδα, αλλά το ότι ένα ντοκυμαντέρ βγήκε σε 10 αίθουσες, ακόμα και σε multiplex.

ΥΓ. Έκανα merge το topic με ένα παλιότερο του epote.

Δημοσ.
Oso ki an fainetai endiaferon to thema tou, den pavei na einai documentary (se afti tin katigoria eixe protathei alloste gia oscar). Kai poios tha paei tora na dosei 7+ euro pp gia na tin dei se kinimatografiki aithousa? Gia dvd kali kai sigoura tha ti noikiaso, alla den tha tin protimousa gia tin eksodo mou.

να πας σε ενα club που θα σου χρεωσουν 20 ευρω την εισοδο και 15 ευρω το ποτο τοτε.

Εμενα μου αρεσε και οταν θελω να "βγαινω" δεν βγαινω με τη προοπτικη να τη πεσω (η να δεχθω πεσιματα) απο οτι περπαταει μονο και μονο για να νοιωσω καλα με τον εαυτο μου. Και η δικια μου παρεα θεωρει διασκεδαση τον προβληματισμο και την ακολουθη ενδιαφερουσα κουβεντα πολυ περισοτερο απο δυο ωρες εκρηξεις (η στη δικη σου περιπτοση δυο ωρες μυξορομαντικη χαζοκωμοδια)

Δημοσ.

Diladi to SuperSize Me, den einai ntokimanter gia kapoion pou ekane megenthisi peous? :D :P

Den tin exw dei akoma tin tainia giati den xreiazomai apodiksi, to ksero oti me ena mina sta mac, xaneis 10 xronia zois. gi'auto exoun ksepesei toso poli ta teleutaia xronia.

Δημοσ.
Den tin exw dei akoma tin tainia giati den xreiazomai apodiksi, to ksero oti me ena mina sta mac, xaneis 10 xronia zois.

και αν την εβλεπες θα καταλαβαινες οτι ΔΕΝ ειναι αυτο το κυριος μυνημα της ταινιας αλλα ειναι (κυριος) ενας προβληματισμος για το που σταματα η προσωπικη ευθυνη και που αρχιζει η corporate. Ερωτημα το οποιο ΔΕΝ εχεις απαντηση γιατι η απαντηση του δεν ειναι τοσο ευκολη

αλλα ειπαμε ο ελληνας ειναι εξυπνος δεν χρειαζετε εναν αμερικανο να του πει οτι τα mac ειναι κακα.....

Δημοσ.

H corporate ευθήνη για εμένα υπάρχει εκεί που σου πουλάνε κάτι ψευδόμενοι για το τι είναι, δεν βλέπω τα mcdonalds να διαφημίζουν τα φαγητά τους ούτε σαν διαίτης ούτε σαν απολύτως υγιεινά (με την έννοια του λαπά ή του φιδέ).

Δημοσ.
H corporate ευθήνη για εμένα υπάρχει εκεί που σου πουλάνε κάτι ψευδόμενοι για το τι είναι, δεν βλέπω τα mcdonalds να διαφημίζουν τα φαγητά τους ούτε σαν διαίτης ούτε σαν απολύτως υγιεινά (με την έννοια του λαπά ή του φιδέ).

υπάρχουν κάτι πράγματα, πιθανόν να έχεις δει ορισμένα, είναι σαν άνθρωποι, αλλά μικρότεροι σε μέγεθος, έχουν λίγο περίεργες αναλογίες, δηλαδή μεγαλούτσικα κεφάλια για το μέγεθος τους κτλ. Λέγονται παιδία.

Αυτά τα πράγματα λοιπόν, βλέπουν τηλεόραση, πάνε σχολείο, μιλάνε με τους φίλους τους και κάνουν αλλά τέτοια. Διάχυτη παντού λοιπόν σε όλες τις δραστηριότητες τους είναι η διαφήμιση. Τώρα έχεις το εξής, τον γονιό, που νοιάζεται για το παιδί του και κάνει ότι μπορεί, του λέει ότι τα μακντοναλτς δεν είναι καλά και πρέπει να τα τρώει σπάνια, ότι τα πολλά γλυκά του χαλάνε τα δόντια και άλλες τέτοιες συμβουλές αγάπης.

Βέβαια ο κακόμοιρος γονιός πρέπει να δουλεύει 10 ώρες την ημέρα να κοιμάται 8 και να τρωει-κατουραει-κανει μπάνιο 1 ώρα. Τις υπόλοιπες τρεις τις περνάει με το παιδί του (για αλλά πράγματα, οχ το να προσπαθεί να κάνει και αλλά παιδία η να δει καμία ταινιούλα δεν το συζητάμε).

από την άλλη έχεις τη μεγάλη εταιρία, που έχει προσλάβει 2-3 ψυχολόγους, καμία 10αρια πολύ ταλαντούχους συγγραφείς και μερικούς marketers των οποίων η απασχόληση 10 ώρες την ημέρα είναι πως να πουλήσουν περισσότερα big Mac και περισσότερα παγωτά στα παιδία των σκληρά εργαζόμενων γονιών.

It’s a no contest.

να σου κάνω μερικές αδιάκριτες ερωτήσεις boom boom?

πόσα κιλά είσαι?

είναι επιλογή σου?

οι γονείς σου δεν σου έλεγαν ότι τα fast food είναι κακά?

έχεις σφραγίσματα στα δόντια σου?

είναι και αυτά επιλογή σου?

δεν σου έλεγαν οι γονείς σου ότι η ζάχαρη σου χαλάει τα δόντια?

Πιστεύεις ότι η διαφημίσει επηρεάζει μόνο τα παιδία? Think again αν η διαφήμιση επηρέαζε μόνο τα παιδία δεν θα υπήρχαν διαφημιστικές εταιρίες.

Τα macdonalts όπως επίσης και η Marlboro δεν πουλάνε για υγιεινά τα προϊόντα τους, τα πουλανε ως status symbols ως στοιχεία απαραίτητα στην κοινωνική καταξίωση, ως τρόπους διασκέδασης και/η επιβολής.

Εν τοιαύτη περιπτώσει, το ευθύ ψεύδος είναι ο λιγότερο αξιόπιστος και αποτελεσματικός τρόπος πειθούς

Δημοσ.

Κάτσε ρε epote!Είσαι και εσύ υπερβολικός!Πρώτα από όλα ΕΣΥ πιστεύεις ότι τα μικρά παιδιά που αναφέρεις θα πάνε να δουν αυτή την "ταινία";;;Μην τρελαθούμε!Κάποιοι έφηβοι και πάνω θα πάνε εκεί!Άρα άσε τα περί παιδείας από μια τέτοια ταινία!Πάνε στράφι!

Εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι καν με αυτή την ταινία για πολλούς λόγους!Τι να πάω να δω δηλαδή;;;Κάτι που όσο ηλίθιος και να είσαι μπορείς να το καταλάβεις και χωρίς να το δεις;;;ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΤΡΩΣ ΕΠΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ θα σου δημιουργήσει πρόβλημα!Φαντάσου τα έξω!!!

Κάτσε να σου απαντήσω εγώ στις ερωτήσεις που κάνεις στον ^BOOMBOOM για να δεις ότι αυτές οι ερωτήσεις δεν πολυστέκουν που του έκανες,προσπαθώντας να δείξεις άλλα πράγματα:

-71κιλά είμαι με 8%-9% λίπος και ύψος 1.80(για να καταλάβεις περίπου αναλογία!)

-επιλογή μου είναι να τρώω καμιά φορά έξω 2-3 γεύματα το πολύ την εβδομάδα!

-και μου το έλεγαν με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και το ήξερα μόνος μου γιατί το έψαχνα αλλά ήξερα τι έκανα και πώς το έκανα.

-δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σφράγισμα,είμαι 22 χρόνων και δεν είαμι το άτομο που είναι σχολαστικό με οδοντιάτρους κι έτσι.

-Επιλογή μου είναι αυτά που ΔΕΝ ΕΧΩ!

-Μου το έλεγαν και αυτό αλλά...διάβασε τα πιο πάνω!

Μια "ταινία" δεν θα μας σώσει από αυτά!Θέλει και άλλα πράγματα....παιδεία,προβληματισμό,χαρακτήρας ατόμου κ.α.!

Να προσθέσω στα προηγούμενα ότι ασχολούμαι και με τον αθλητισμό 14 χρόνια(επαγγελματικά)!

Με αυτό δεν θέλω να πω ότι είναι καλό να τρώμε εκεί!!!Ίσα ίσα!Αλλά με το να τρώμε 1 φορά στο τόσο δεν έγινε και τίποτα!Μην τρελένεστε κάποιοι!

Δημοσ.

ara kata tin apopsi sou den yparxei paidi pou na min trwei *polla estw* McDonalds(gia katholou den to sizitw,mia mikri paraspondia den einai panta kako,hell to olo concept tou souvlistou arniou to pasxa einai extravagganza xolisterinis) kai na douleuoun kai oi 2 goneis?

Opoia paidia diladi trwne Goody's 1 fora tis 10 meres exoun monimws kapoion na elegxei 100 peripou geumata/vdomada??

Den exw dei to ntokymanter alla anaferetai mono stis hlikies pou sizitate?Giati apo to teleutaio post tou epote katalaba oti to target group toso twn McDonalds oso kai tou dokimanter einai oi hlikies 8-15(kathoti apokei kai pera mporei nomika na mhn thewrisai orimos gia na psifiseis alla sigoura exeis pleon mpei gia ta kala stin kritikh diadikasia).Kai aposo exw dei,an kai autes oi hlikies apoteloun ena sovaro kommati autou tou eidous twn epixeirhsewn,toso edw oso kai sto exwteriko den apoteloun panw apo ena 50% tou tzirou

Kai vasika egw proswpika apotelw ena poly kalo paradeigma: Mexri prin kati mhnes eimouna xontrelas.Den eimouna omws giati etrwga sta Goody's,gia tin akriveia eimoun apo ta paidia pou etrwgan pio spania apo to kathena,1 fora to mina kai an.Kai auto giati apo to soi eimastan enantion tou exw.Douleuan kai oi 2 goneis kai parolauta etrwga mono spitika kai swsta mageiremena.Giati egina xontros?Giati mana kai giagia me eixane monimws mpoukomeno me ta ygieina fagita tous

Δημοσ.

Εϊμαι 110 κιλά και έχω να φάω απο mcdonalds πάνω απο χρόνο, γενικά τρώω το πολύ μια φορά το χρόνο εκει.

Οταν πήγαινα λύκειο έτρωγα πολύ πιο συχνά, ας πούμε μια φορά το μήνα και ήμουνα 85 κιλά.

Mάλλον θα πρέπει να γυρίσω και εγώ ενα ντοκυμαντέρ (για σφραγίσματα και ζάχαρη θα περιμένετε το sequel)

Δημοσ.
Lol...e oxi kai status symbol to big mac re epote... ypervolikos eisai :P

ναι αλλα τα malboro?:P

Εϊμαι 110 κιλά και έχω να φάω απο mcdonalds πάνω απο χρόνο, γενικά τρώω το πολύ μια φορά το χρόνο εκει.

Οταν πήγαινα λύκειο έτρωγα πολύ πιο συχνά, ας πούμε μια φορά το μήνα και ήμουνα 85 κιλά.

στο λυκειο ακομα μεγαλωνες, δεν ειναι το ιδιο so fuck off:p Αν και δεν ηθελα να μαθω ποσα κιλα εισαι:P ηθελα να κανω ενα Point.

και εν πασι περιπτοσι δεν εγινεις 110 σε δυο μερες, απο τοτε ξεκινησες να τα παιρνεις

KaizerSoze δες τη ταινια και θα καταλαβεις.

btw τα γεμιστα και τα μακαρονια και οι μερεντες και οι παστες και τα προφιτερολ και οι μαρμελαδες της μανας σου και της γιαγιας σου δεν ειναι "υγειηνα". Tα mac στη ταινια ειναι ενα μεσο για να δειξει ο ανρθωπος οτι αναμεσα στην ελειψη παιδιας, την υπερβολικη διαφημηση, την εκμεταλευση, την ελειψη ασκησης, την ελειψη αυτοσυγκρατισης εχουμε καταληξει 600 κιλα ο καθενας

πχ το ξερατε οτι στην αμερικη το λομπυ των fast food και candie εταιριων ασκουν βετο σε νομοθεσιες που θα επιβαλουν στα σχολεια να εχουν μονο φαγητο που δεν ειναι επεξεργασμενο και τιγκα στη ζαχαρη?

η ταινια δεν εχει target group τα παιδια, αλλα αν δεν την δειτε δεν μπορειτε να καταλαβετε. Ξεκωληστε λιγακι απο το "ειμαι ελληναρας τα ξερω ολα" και δειτε τη γαμημενη ταινια σας παρακαλω.

Η ταινια ξεκιναει λεγοντας οτι δυο κοριτσια που ειχαν γινει 150 κιλα εκαναν μυνηση στα μακ. Και μαλιστα λεει "ειναι δυνατον, εκαναν μυνηση στα μακντοναλτς επειδη δεν ειχαν κανενα αυτοελεγχο". Και μετα δειχνει την δικογραφια στην οποια τα μακ ισχυριζονται οτι η συχνη καταναλωση μακντοναλτς δεν εχει αποδειχθει οτι προκαλει προβληματα υγειας και γιαυτο την εβαλαν καθαρη

Μια "ταινία" δεν θα μας σώσει από αυτά!Θέλει και άλλα πράγματα....παιδεία,προβληματισμό,χαρακτήρας ατόμου κ.α.!

σε καμια περιπτοση, αλλα θα σου δειξει πραγμα που σε βεβαιο οτι δεν ηξερες

Να προσθέσω στα προηγούμενα ότι ασχολούμαι και με τον αθλητισμό 14 χρόνια(επαγγελματικά)!

και κανεις προπονησεις 2 ωρες την ημερα καθε μερα

ξερεις πολλους που να κανουν μιση ωρα γυμναστικη την ημερα?

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...