Προς το περιεχόμενο

Γλώσσα προγραμματισμού για interface βάσης?

GIORGARAS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, μέχρι τώρα έχω ασχοληθεί με php-mysql. Αποφάσισα όμως (μετά την εξεταστική) να ψάξω λίγο και την firebird που αφήνει την mysql χρόνια πίσω και είναι και free. Ξέρω ότι συνεργάζεται και με php αλλά είπα να αλλάξω λίγο. Είδα ότι η firebird συνεργάζεται τέλεια με Delphi, όμως επειδή έχω κατά νου ότι κάποτε (όχι πολύ κοντά άλλα ούτε πολύ μακριά) θέλω να δω τι γίνεται και με oracle, θα ήθελα αυτή η γλώσσα που θα ασχοληθώ να λειτουργεί τόσο καλά με firebird (όποιος δεν την ξέρει είναι η προτελευταία έκδοση της Interbase) όσο και με oracle, ώστε να έχω κάτι γνωστό όταν θα αρχίσω να ασχολούμαι με oracle. Γενικά βλέπω ότι η oracle παίζει πολύ με java. Αλλά αν κάποιος ξέρει αν η Delphi λειτουργεί ομαλά με oracle είναι καλή φάση γιατί έχω κάτι books και βλέπω ότι η Delphi κάνει πολλά πράγματα.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας.

Δημοσ.

One vote for Delphi... έχει ιστορία στον χώρο του DB, σίγουρα θα υπάρχει κάτι και για Oracle...

Δημοσ.

Υπάρχει κάτι για oracle γιατί το βιβλίο λέει ότι γίνεται απλώς θέλω να ακούσω και προσωπικές εμπειρίες. Ευχαριστώ φίλε για την απάντησή σου.

Δημοσ.

Γεια σας, θα ήμουν ευγνώμων όποιος μου έλυνε τις παρακάτω απορίες. Σήμερα εγκατέστησα την delphi 6, πρώτη φορά που ασχολούμαι και μετά από λίγο ψάξιμο κατάφερα να δω από Delphi έναν πίνακα που είχα σε firebird βάση με τις επιλογές από το μενού που έχει η delphi για Interbase. To πρόβλημά μου είναι ότι απ’όσο κατάλαβα τουλάχιστον από εκεί δημιουργώ εφαρμογές που συνδέονται με βάση τοπικά. Πως μπορώ να έχω την βάση σε άλλο υπολογιστή και να συνδέεται με την βάση με δίκτυο; Δεν ζητάω φυσικά να τα μάθω αυτά επί τόπου απλώς ρωτάω γιατί έχω απορία. Κατάφερα με επιλογές από BDE να δω έναν πίνακα από mysql. Θέλω άμα φτιάξω ένα interface για firebird να μπορώ με λίγες αλλαγές να το προσαρμόσω σε mysql ή oracle. Γίνεται αυτό; Να μην χρησιμοποιώ tools από Interbase που είναι αποκλειστικά για αυτήν; Αν όχι πως θα συνδέομαι με firebird; Ευχαριστώ πολύ!!!

Λέτε αμα βρω odbc drivers για interbase να δουλεύω με αυτό τον τρόπο;

Δημοσ.

1ον) Βάλε την Delphi 7 - η 6 είχε μερικά προβλήματα.

2ον) Αν δεν κάνω λάθος η FireBird είναι στην ουσία μετεξέληξη της Interbase 6.0 που ήταν open source. Και μιλάμε για DB Server το οποίο σημαίνει ότι παρόλο που η βάση βρισκόταν στο ίδιο μηχάνημα στην ουσία την είδες μέσω κάποιου IP (127.0.0.1 ή localhost) το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις αυτό το IP.

Λοιπόν το Delphi έχει 3 τεχνολογίες για DB-Connection κ.τ.λ.

Α) BDE - Borland Database Engine (it really sucks) Παρατατω μην ασχολήσες είναι πολύ αργό και δεν θα υποστηρίζετε για πολύ ακόμα.

Β) ADO - Πρωτόκολο της MS το οποίο είναι αρκετά καλό συνεργάζετε με τις περισσότερες βάσεις (εκτός απο ΙΒ & FireBird αν και υπάρχουν ADO provides για ΙΒ)

Σαν πρωτόκολλο είναι πιο αργό από το (Γ) λόγο διαστρωμάτωσεις Αλλά είναι πολύ γενίκο και μάλλον είναι το μέλλον.

Γ) Interbase Specific Tools - Πολύ καλά εργαλεία για Interbase (ξεκινάς με IBDatabase - IBTransaction - ...)

Το πρώτο ξέχνα το (προσωπική άποψη) τα άλλα δύο συναντίοντε στο επίπεδο του Datasource οπότε αν θές μία εφαρμογή να δουλέυει σε IB & Σε access (ADO) ο σχεδίασμός μέχρι το επίπεδο του Datasource είναι κοινός, από εκεί και πέρα έχεις κάποιες αλλαγές...

Οχι ODBC είναι μαλακία...

SIB Provider για ADO Provider για Interbase

Δημοσ.

Να'σαι καλά φιλέ τώρα κατάλαβα τι γίνετε. Άμα βρω την 7 θα την βάλω προς το παρόν δεν την έχω. ναι η firebird είναι η Interbase. Θα το ψάξω αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα άλλαζα μια ip αν ήταν αλλού η βάση γιατί εγώ την βάση την βρήκα μεσω browse... έψαξα στον δίσκο και σήκωσα το αρχείο με την βάση. Αυτή ήταν η απορία μου γιατί τώρα χρησιμοποιώ τον τρίτο τρόπο σύνδεσης ενώ αν θέλω να πάω στον δεύτερο έχει κάποιες αλλαγές.

Σ'ευχαριστώ και πάλι φίλε.

Δημοσ.

χμμ. Κοίτα το πιο λογικό είναι με ΙΒ να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία στην παλέτα Interbase με την εξής Δομή / Σειρά

ΙΒDatabase -> IBTransaction -> IBQuery (i think for the last one).

Στο πρώτο δηλώνης IP & Username / Password...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...