andrip Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2004 Παίδες καλησπέρα, έχω μια περίεργη απορία, ασχολούμε με JBuilder καιρό τώρα (καλα γενικά με java). Θελω κάπου να ψάνω για τυχαίους αριθμούς, οκ καλα μέχρι εδω. Θέλω, αν αυτό είναι δυνατόν, να ψάνω κάποιους τυχαίους πχ απο 1-100 αλλα να εξαιρώ το 50 και το 60 δε θέλω να τους βρίσκει ποτέ. Μπορώ να το κάνω με if και να ψάχνω για τους αριθμούς αλλα ψάχνω σε μεγάλο διάστημα και οι αριθμοί που θέλω να εξαιρώ είναι πολλοί. Αν κάποιος ξέρει αν είναι δυνατόν, ακούω Θενκςςςςςςςς
javanidhs Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2004 αφου ξερεις...ποιους θα εξαρεις μπορεις να χρησιμοποιησεις καποιον γρηγορο αλγοριθμο ταξινομησης..(QuickShort κτλ κτλ) για τους σορταρεις..και στην συνεχεια το random που θα προκυψει θα δεις αν ανηκει μεσα σε αυτο το συνολο.... αυτο πως σου φαινεται;
andrip Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2004 δεν ξέρω απο πριν ποιούς θα εξαιρέσω. Κάνω ένα random αυτό τον αριθμό που θα βρεί, μετά δε θέλω να τον ξαναψάξει. Το κάνω με πίνακες (για να αποθηκεύει τους ήδη εμφανισμένους αριθμούς) αλλα ρώτησα μπας και υπάρχει τιποτα να εξαιρεί μόνο του. Θα τη βρώ τη λύση που θα πάει, ευχαριστώ ε
galanta Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2004 Κάνεις ένα array και κάθε φορά όποιον βρίσκει, τον προσθέτεις στο array μέσω μιας μεταβλητής. Την επιλογή του τυχαίου αριθμού την έχεις μέσα σε ένα βρόχο if, που ελέγχει αν ανήκει στο array, αν δεν ανήκει βγαίνει από τον βρόχο και συνεχίζει, αν ανήκει τότε επιλέγει ξανά άλλο αριθμό κλπ κλπ. Αυτό για οποιαδήποτε γλώσσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.