paravatis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2004 fortosa prosfata se ena dual p2@400 me 512mb ram kai enan 20gb wd eb tin en logo dianomi alla parolo pou egatestisa kai gui(KDE Desktop nomizo) me vgazei otan anoigo to pc se command line. sto help tou slackware den evgala kapoia profani akri. prepei na doso kapoia entoli gia na fortosei to grafiko perivallon i exo kanei kati lathos? thx alot
bandito Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2004 Καλύτερα να φορτώνεις gdm. Για να μην χρειάζεται να το κάνεις κάθε φορά, πήγαινε στο /etc/rc.d/rc.local (vim /etc/rc.d/rc.local , πρέπει να είσαι root) και στο τέλος γράψε απλώς gdm. Νομίζω οτι μπορείς να το κάνεις και απο το KDE, αλλά δεν ξέρω απο πού. Μετά στο gdm.conf βάλε SystemMenu=true για να εχεις και shutdown. cya
Lupus Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2004 Για να μπορεις να σηκωνεις απευθειας γραφικο περιβαλλον πηγαινε στο /etc/inittab και στην γραμμη που σου λεει σε τι init level εισαι αλλαξε την τιμη απο 3 σε 5 (για το 5 δεν ειμαι σιγουρος αλλα υπαρχει σχετικη επεξηγηση μεσα στο inittab).
Vaguras Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2004 κάνε edit το αρχείο /etc/inittab και στη γραμμή: id:3:initdefault: αλλαξε το 3 σε 4 (για σχεδόν όλες τις άλλες διανομές Linux όπως είπε και ο Lupus για γραφικό περιβάλλον αλλάζεις το 3 σε 5)
paravatis Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 vaguras thx gia to tip! to ekana kai mou to fortose alla mou anoixe gnome kai oxi kde opos ithela... ekana kati lathos??? bandito to gdm.conf den to vrika pouthena... :? :?
paravatis Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 vaguras thx gia to tip! to ekana kai mou to fortose alla mou anoixe gnome kai oxi kde opos ithela... ekana kati lathos??? bandito to gdm.conf den to vrika pouthena... :? :?
Vaguras Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 Δύο λύσεις: 1)Όταν σου βγάζει το login παράθυρο o gdm έχει μια επιλογή για το session που θες να χρησιμοποιήσεις (π.χ. KDE,GNOME, fluxbox,Blackbox κλπ.) και σε ρωτάει άν αυτό που επέλεξες θέλεις να γίνει default (τουλάχιστον έτσι είναι στο slack 10 που χρησιμοποιώ τώρα. Δεν θυμάμαι αν ίσχυε και στο 9.1 που είχα πιο πριν). επιλόεγοντας λοιπόν KDE και κάνοντας το default όλα ΟΚ. 2)Αν δεν ισχύει το παραπάνω για το slack 9.1 πολύ απλά πήγαινε στο /etc/X11/xinit και άλλαξε το symlink του xinitrc ώστε να φορτώνει το xinitrc.kde: cd /etc/X11/xinit/ rm -i xinitrc Remove symbolic link xinitrc? y ln -s xinitrc.kde xinitrc οπότε τώρα κάθε φορά θα φορτώνει σαν default to KDE
paravatis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2004 thx re vagura, you're the man... molis katevasa ki ego slack 10 opote apo avrio methavrio tha sas prikso me nees apories... :D pantos fainetai poly dynato leitourgiko kai sxetika elafry.
NoD Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2004 Για να μην ανοίξω νέο topic ας πω και γω εδώ την απορία μου.Έχω τα slackware 10.Όταν μπουτάρω,μου ξεκινάει σε command prompt,γράφοντας init 4 μπαίνω σε γραφικό περιβάλλον,αλλά εκεί keyboard/mouse νεκρώνονται!Καμμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει ?
NoD Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2004 Έβαζα ps/2 mouse ενώ είχα ξεχάσει ότι το είχα συνδέσει στη usb και για το λόγο αυτό δε λειτουργούσε και το keyboard!Τελικά Slackware 10 is up and running.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.