Προς το περιεχόμενο

Υπερθέρμανση CPU (Να πετάξω τον Prescott να ησυχάσω ??)

cthulhu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

40 χρονια Βαρελας τετοιο ...... CPU δεν ξαναδα !

Ενα ομορφο συστηματακι (1800€) που κανει τον ρολο ενος Server με 2003 SBS και καμια 10αρια τερματικουλια.

ANTEC το κουτακι και μια αραδα απο FAN (3 πισω, 1 μπροστα),αλλα αθορυβο το ρημαδι.Και παει ο καλος ο πωλητης μου (27 χρονων και μολις επιασε δουλεια) και βαζει Intel 3,2 Prescott με την Intel ψυκτρα.

2 βδομαδες μετα ...... παπαλα. Επισκεψη Πουλιαδη Θεσ/νικης,αλλαγη της CPU !!!!!!! Βαζω και τον τεχνικο της Πουλιαδης (καλο το παλικαρι) και αλλαζει και το board (ASUS P4C800). Κανουμε για κανα μισαωρο δοκιμες και.......

ΠΑΠΑΛΑ.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.

Ξανααλλαζει CPU (ναι,ναι και η 2η καηκε),βαζει μπρος και ολα τσουλανε αψογα. Μετα απο καμια ωρα λεμα να δουμε Θερμοκρασια.73 C !!!!!!!!!!!!

ΟΠΑ,ΟΠΑ.Τι ειναι τουτο?

Reboot,BIOS και η Θερμοκρασια στους 51 C.Αστο λιγο ετσι, του λεω.

OK,OK ........ και μετα απο 5 λεπτα (και ενα τσιγαρο) 68 C. AAAAAAAA !

Ρε συ,τι ειναι αυτα του λεω ???? Ετσι ειναι αυτες οι CPU απανταει.Παρ'το και φυγε.

Αντε λεω και γω,δωστο.Επιστροφη στον πελατη,περνανε 3 μερες και μαντεψτε. ΣΩΣΤΑ ...... ΠΑΛΙ ΠΑΠΑΛΑ.

Και ρωταω τωρα,αυριο που θα ξαναπαω απο εκει (Πουλιαδης Θεσ/νικης) ,να τους βαλω να την φανε την CPU ή να παραμεινω ψυχραιμος ???

Υ.Γ. Ο πελατης εγινε Τουρκος.Και πηρε και αλλα πραματα (οχι μονο τον "server"),συνολικα γυρω στα 40,000€ .

Δημοσ.

Δεν πας για ψάρεμα καλύτερα??!!! :D

Για κοίτα μήπως παίζει τίποτα με το τροφοδοτικό σου, γιατι τόσες πολλές σκάρτες CPU είναι λίγο δύσκολο, και μάλιστα απο μια πολύ μεγάλη εταιρία όπως η Intel...

Πάντα φιλικά, agiorgitis

Δημοσ.

68 βαθμοί σε prescott είναι φυσιολογική θερμοκρασία. Από την άλλη, δεν δικαιολογείται να καίγονται τα CPU τόσο εύκολα, και αν υπερθερμανθούν κολλάνε, δεν καίγονται. Κάποιο άλλο είναι το πρόβλημα. Σίγουρα το motherboard έχει έχει συνδεθεί σωστά? Στατικός ηλεκτρισμός? Χαλασμένο τροφοδοτικό?

Δημοσ.

Φιλος, δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση... αλλα σήμερα, μου καηκαν 2 Celeron 2.4GHz D (Prescott)... ακόμα βέβαια δεν είναι σίγουρο, μιας και μουτ σπάσανε τα νευρα και τα παράτησα... είχα 2 CPU Celeron, 1 ΑMD XP 2600+, και 3 διαφορετικές μάρκες CPU.... έχω την εντύπωση πως οι Prescott δεν μας τα λένε καλα και οι P4 και οι Celeron D...

Έλεος... καλά κάνω εγώ και προτιμώ AMD>... ΕΓΓΥΗΣΗ!!!!!!!

Μια μικρή σημείωση... το Celeronακι δεν ξεκίνησε καν!!!! :shock: :shock:

• Moderators
Δημοσ.

Tετοια να μου λετε και να φοβαμαι καθε αν θα ανοιξει το pc ακι μου...Αναθεμα την ωρα που αναγκαστηκα να παρω preshot... :(

Δημοσ.

Απο οτι ειδα (ημουν πανω απο το κεφαλι του τεχνικου συνεχεια) ολα ειναι οπως πρεπει.Πιθανολογω να ηταν καμια ελλατωματικη παρτιδα γιατι 1 του κλεφτη 2 του κλεφτη ........ 3 και .... την πατησαμε.

Δημοσ.

Ama mas peis kai oti to mobo einai msi 865 den 8a mas fanei ka8olou periergo to gegonos

Apo proswpikh empeireia paidia makria apo toys prescott 478 h an einai megalh anagkh mono se chipset ths via gia na ftanei mono mexri 59-60 va8moys se full

Dokimasmeno to msi PT 880

Δημοσ.

Akribws ti symbainei den xerw.

Alla se osoys eixan mobo me 865 anevaze 70aria.

To pio kryo htan to gigabyte me 68.

Enw anti8eta to 880 ths VIA den anebaze panw apo 60

Exw ftiaxei dyo pc me MSI PT 880 kai 3ari prescott kai doyleyoyn apsoga

Afoy prwta katestrepsa ton 3,2 me to MSI 865PE allazontas psyktres

Δημοσ.

Οχι,,το board ειναι ASUS P4C800.Παντως η λυση βρεθηκε παιδια !!!!

Αλλαχτηκε ΟΛΟ το συστημα με ενα παρομοιο (Abit IC7 και P4 3,2 --ΟΧΙ-- Prescott.

Μετα απο 4 ωρες λειτουργιας η Θερμοκρασια κυμαινοταν 45 με 56 C.

Γυριστε τους Prescott Πισω να ησυχασετε και σεις και μεις !!!!

Μα καλα,αν κανει τετοια η Intel, ειναι να απορει κανεις που η AMD παιρνει το πανω χερι ????

Δημοσ.

exeis dokimasei na afiseis tin psiktra tis mamas tou? arage giati na vazoun psyktres ? xazoi einai? exoun meletisei ti cpu kai eftiaksan ti psiktra-fan pou apetitai............(etsi tha eprepe pantws......) iparxei kapoios allos pou na exei pathei kati antistixo?

Δημοσ.

Ναι οι Northwood και πιο γρήγοροι και πιο ψυχροί ήταν....Η τεχνολογία των 0.09 μας έφαγε....Βρε ουστ......Και μενα ο 2.8GHz αυτή τη στιγμή @3GHz και είναι 44C (idle)

Δημοσ.

οταν πρωτοβγηκε η asus p4c800 δεν υποστηριζε ακομα τους prescott...Μετα απο καιρο βγηκε το Bios update για να μπορεσει να τους δεχτει....Οποτε καποια ρυθμιση λαθος στο bios σου εκανε την ζημια....

Υ.Γ.Και εγω αυτη τη mobo εχω γι'αυτο στο λεω....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...