Προς το περιεχόμενο

Amazon - 3 ερωτησούλες

Challenger

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Πόσο ασφαλές είναι να βάλω τον αριθμό της VISA στο Amazon?

2) πως επιλέγω τον τρόπο αποστολής - πόσο θα μου στοιχίσει?

3) πως βλέπω απο ποια χώρα έρχονται τα πράγματα? Αν ειναι στην Αμερική θα πληρώσω τελωνείο + μεταφορικά?

Ευχαριστώ...

• Super Moderators
Δημοσ.

1. Όσο ασφαλές είναι να το βάλεις σε κάποιο 'ασφαλές' site στο Internet.

Εγώ 5 χρόνια τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα.

2. Υπάρχει σχετική επιλογή όταν κάνεις την παραγγελία σου και ΑΦΟΥ έχεις γραφτεί μέλος (και έχεις βάλει την πιστωτική σου).

3. Μεταφορικά θα πληρώσεις σε ΚΑΘΕ περίπτωση.

Όσο για το τελωνείο: Το amazon έχει την ευχέρεια (εμένα μου έχει τύχη πολλές φορές) ακόμα κι όταν παραγγέλνεις από το αμερικάνικο site (amazon.com) να στα στέλνει από Γερμανία (από το amazon.de) ή από Γαλλία (amazon.fr). Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα να το επιλέξει ο πελάτης αυτό, το κάνει μόνο του το amazon. Πάντως ο πιο σίγουρος τρόπος είναι να παραγγείλεις από τα ευρωπαϊκά (amazon.co.uk, amazon.fr, amazon.de).

Δεν έχω πληρώσει ποτέ τελωνείο - έχω παραγγείλει όμως 'απλά' πράγματα (βιβλία, DVD). Το ακριβότερο ήταν ένα DVD Box Set R1 που έκανε (τότε) περί τα $70...

Δημοσ.

Βρήκα καλύτερες τιμές στο amazon.uk. οπότε θα τα παραγγείλω απο κει, για να γλιτώσω σίγουρα το τελωνείο. Εξοπλισμό ασύρματου δικτύου θα πάρω και δεν το διακινδυνεύω... Ευχαριστώ

• Super Moderators
Δημοσ.

Όπως επισημαίνει κι ο mindtrapper, ηλεκτρονικός εξοπλισμός δεν στέλνεται εκτός UK (από το amazon.co.uk)...

Οπότε και να 'θελες... :(

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

εδώ και 21 μέρες έχω παραγγείλει απο το amazon.co.uk βιβλία αξίας 170 ευρώ. Ήρθε ο λογαριασμός, αλλά τα βιβλία όχι... ειναι φυσιολογικό αυτό?

Δημοσ.

κοιτα εαν μενεις στην ελλαδα σου ερχονται με την ups που ειναι courier.σημερα μου ηρθανε καποιες ταινιες που αγορασα απο το amazon.com

πηγαινε μεσα στο amazon και παρε το κωδικο αποστολης που εχει και μετα πηγαινε στο site της ups που ειναι http://www.ups.com και βαλε τον κωδικο αυτο.πηγαινε και διαλεξε σε ποια χωρα μενεις.

Δημοσ.
κοιτα εαν μενεις στην ελλαδα σου ερχονται με την ups που ειναι courier.σημερα μου ηρθανε καποιες ταινιες που αγορασα απο το amazon.com

πηγαινε μεσα στο amazon και παρε το κωδικο αποστολης που εχει και μετα πηγαινε στο site της ups που ειναι http://www.ups.com και βαλε τον κωδικο αυτο.πηγαινε και διαλεξε σε ποια χωρα μενεις.

με ups πόσες μέρες κάνει να έρθει?

με ups είναι το ακριβό shipping?

εγω όσες φορές έχω αγοράσει από amazon.com βάζω το μεσαίο shipping και μου έρχεται σε 1 εβδομάδα με ΕΛΤΑ.

Δημοσ.

Genikos pantos to amazon eiani ena apo ta pio aksipista site gia on-line agores (egiontai kai ena sxetika megalo poso an ginei apati)

Prosopika ego kano toulaxiston 20 pragelies to xrono ego kai 5 xronia kai otan eimoun ellada kai tora apo agglia kai den exo antimetopisei kanena problima. Oso gia to amerikaniko sinithos den argei kamia bdomadoula...

Δημοσ.
Το amazon έχει την ευχέρεια (εμένα μου έχει τύχη πολλές φορές) ακόμα κι όταν παραγγέλνεις από το αμερικάνικο site (amazon.com) να στα στέλνει από Γερμανία (από το amazon.de) ή από Γαλλία (amazon.fr). Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα να το επιλέξει ο πελάτης αυτό, το κάνει μόνο του το amazon.

Δεμ συμβαίνει αυτό ακριβώς. Το ταχυδρομικό σύστημα τα στέλνει μερικές φορές στη Γερμανία (συνήθως) και από εκεί ξαναπροωθούνται στην Ελλάδα και σαν χώρα προέλευσης φαίνεται η Γερμανία. Προφανώς το πακέτο δεν περνά τελωνείο Ελλάδα αλλά περνάει τελωνείο στη Γερμανία και μπορεί να μπουν φόροι εκεί.

Τυπικά από το νόμο αν το πακέτο είναι από 25 ευρώ αξίας και πάνω μπορεί να φορολογηθεί. Ουσιαστικά αν είναι 100 και πάνω κινδυνεύεις πολύ. Επίσης, αν θες να πάρεις βιβλία συνήθως τη γλιτώνουν από το τελωνείο.

Δημοσ.
Το amazon έχει την ευχέρεια (εμένα μου έχει τύχη πολλές φορές) ακόμα κι όταν παραγγέλνεις από το αμερικάνικο site (amazon.com) να στα στέλνει από Γερμανία (από το amazon.de) ή από Γαλλία (amazon.fr). Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα να το επιλέξει ο πελάτης αυτό' date=' το κάνει μόνο του το amazon.[/quote']

Δεμ συμβαίνει αυτό ακριβώς. Το ταχυδρομικό σύστημα τα στέλνει μερικές φορές στη Γερμανία (συνήθως) και από εκεί ξαναπροωθούνται στην Ελλάδα και σαν χώρα προέλευσης φαίνεται η Γερμανία. Προφανώς το πακέτο δεν περνά τελωνείο Ελλάδα αλλά περνάει τελωνείο στη Γερμανία και μπορεί να μπουν φόροι εκεί.

Τυπικά από το νόμο αν το πακέτο είναι από 25 ευρώ αξίας και πάνω μπορεί να φορολογηθεί. Ουσιαστικά αν είναι 100 και πάνω κινδυνεύεις πολύ. Επίσης, αν θες να πάρεις βιβλία συνήθως τη γλιτώνουν από το τελωνείο.

κάπου είχα διαβάσει οτι βιβία δεν περνάνε τελωνείο....δεν είμαι 100% σίγουρος....

Δημοσ.
1. Όσο ασφαλές είναι να το βάλεις σε κάποιο 'ασφαλές' site στο Internet.

Θα συμφωνήσω με τον κύριο moderator... Mήπως το alpha web banking είναι περισσότερο ασφαλές???

Anyway και εγώ το χρησιμοποιώ αρκετό καιρό τώρα άνω των 3 ετών επειδή είναι το μόνο που έχει japan import audio cds...

Για ταινίες και παιχνίδια προτιμώ το play/playusa που στέλνει στο τζαμπέ και το έμαθα από το ινσόμνια... Ευχαριστώ παιδιά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...